Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zofieeeeee

mam cienkie wlosy fryzjerka mi dzis pocieniowala i wygladaja strasznie

Polecane posty

Gość zofieeeeee

zalamana jestem:( po co ja sie znow skusilam na to cieniowanie:o

Gość kotka222
no niestety cienkie wlosy nie nadaja sie do ciniowania, tez tak kiedys zrobilam i wygladalam jak strch na wroble, bo mam bardzo cienkie i rzadkie wlosy z przeswitami i jeszcze kazdy innej dlugosci.porazka teraz juz nic nie zrobisz chyba ze je zetnisz na krotko i prosto

Gość zubrówka
wiesz juz kilka razy taki temat się tu przewijał. Własnie dziewczyny z cienkimi włosami pisały to samo co ty. Wychodzi na to,ze jednak przy cienkich nie powinno się cieniować. Dlaczego fryzjerki to robią? Powinny wiedzieć ,ze cieniowanie pgorszy sprawę :-o

Gość tez cienkowłosa
tak w ogóle to przy cienkich włosach prawie wszystko wyglada brzydko 😭

Gość kotka222
cienkowlosa ma racje, tak naprawde nie jma dobrej fryzury do cienkich wlosow, mi jedynie co pomaga to natapirowanie, ale wiadomo to niszczy wlosy

Gość zofieeeeee
no wlasnie jaka fryzura jest najlepsza? i te wlosy strasznie na dole sie wywijaja i jest ich mniej wygladam koszmarnie 😭

Gość kotka222
dziewczyny a co myslicie o peruce i zgoleniu sie na lyso??/ nie mowie o was tylko o sobie ,bo ja nie tylko mam cienkie wlosy ale taz przeswity i dalej wypadaj, widzialam bardzo ladne peruki z naturlanych wlosow i caly czas mysle czy nie kupic??

Gość tez cienkowłosa
ja jedynie jak nakrece i natapiruję to fryzura wygląda w miare ok. no ale codzienne krecenie osłabia te marne włosy i kółko się zamyka 😭 ostatnio wyszłam załamana od fryzjera jak mi wysuszyła na szczotce, wyglądałam jakbym miała wielki łeb z trzema przyklapnietymi włosami 😭

Gość kotka222
ja powaznie mysle o tej peruce...

Gość tez cienkowłosa
tez mam ochotę na perukę, ale na zgolenie nie wiem czy bym się zdecydowała. raczej jakas krótka fryzurka i częste podcinanie. jaką masz długośc włosów?

Gość jego gile nie wisiały nademna
kotka222 - > musisz aż takie extrema odwalać? a byłaś u dermatologa z tymi włosami? w ogóle byłaś u jakiegoś lekarza?:O

Gość tez cienkowłosa
jak ktos ma cienkie z natury to co tu lekarz pomoze geny do doopy, mój ojciec tez ma cienkie i jego matka a moja babka też

Gość kotka222
tu jest moja historia opowiem moja historie wszystko zaczelo sie 2 lata temu bylam wtedsy po pierwszym roku studiow ale jakos duzo stresow nie mialam bo sesja poszla szybko i bezbolesnie. mialam wtedy ladne geste wlosy o rmion, ktre farbowalam raz na 2 mieisiace, nie odchudzlam sie bralam tablestki novynette ale dobrze sie po nich czulam, nagle zauwazylm ze wlosy wypadaja mi w bardzo duzych ilosciach, wszyscy domownicy skarzyli sie ze wszedzie na podlodze, sa moje wlosy, nie przejelam sie tym za bardzo. poszlam do apteki i kupilam szampon dermena oraz ampulki seboradin aby przystapic do kuracji . ampulki zuzyalam ale wlosy wypadaly co raz bardziej i bardziej. kupilam szampon vichy + ampulk. poniewaz wlosy wypadaly coraz baRDZIEJ, POSTANOWIAALM ZROBIC BADANIA; MORFOLOGIE, ZELAZO, TESTOSTERON, ESTROGEN, I TSH ORAZ T3-WYNIKI W NORMIE. pomyslalam ze to moze od tabletek anty wiec je odstawialm, ale wlosy lecuialy co raz bardziej i bardziej, bylam u dermatologa ktory przpisal mi zincas forte, ktory mi nie pomogl. wlosy przestalam farbowacna ponad rok, zminialam szampony, odzywki witaminy w nadzei ze moze ktores mi wreszcie mpoga, troche pomogl mi Neril szampon i tonik, bo z 300 wlosow dziennie wypadalo mi 100-150, ale przesawity juz mialam, ktore zreszta mam do dzis. obecnie sosuje szampon klorane z chinina i inneov ale cudow nie ma. przez te wlosy stracilam cala radosc zycia, wpadlam w depresje, mialam w zwiazku kryzys, na uczelni gorzej mi idzie niz na poczatku. tragedia, pytam codziinnie czy ten koszmar kiedys sie skonczy????????????

Gość jego gile nie wisiały nademna
o rany kotka, faktycznie nieciekawie:O moze jednak warto badania powtórzyc i iść do innego lekarza?

Gość zofieeeeee
kotka jak miaals geste wlosy a teraz masz gorszeto jest jakis powod idz do dobrego lekarza skad jestes?

Gość kotka222
doscczesto farbowalam wlosy, teraz tez farbuje ale henna taka w proszku eld, to chyba nie zaszkodzi bo tam nawet pisze ze regularnie stosowana wzmacnia wlosy, nie wierze juz ze jakis lekarz mi pomoze, chce isc do homeopaty, tylko nie znam zadnego dobrego w krakowie

Gość Po piewrsze około 100 włosów
dziennie gubi każdy bez żadnego powodu- to naturalna wymiana włosów. Po drugie- henna to najgorsze dziadostwo, wnika mocno w strukturę włosa, więc raczej nie powinnaś uzywać. A po trzecie- włosy nie wypadają bez powodu, więc jak ktoś już wcześniej wspominał wskazana wizyta u lekarza

Gość tez cienkowłosa
kotka a to nie jest czasami spowodowane jakąś chorobą skóry głowy ??? byłaś u dermatologa ? ja mam cienkie ale gęste dośc no i nie wypada mi specjalnie duzo by się martwić

Gość zofieeeeee
ja juz nie farbuje od roku bo podejzrewam ze przez to mam troche bardziej cienkie niz przed

Gość a ja mam cienkie i siwe
wiec musze farbowac a to je dodatkowo oslabia

Gość Anq25
Cienkie włosy można cieniować i nawet jest to wskazane...problem polega na tym, że mało który fryzjer umie to robić i tylko pogarsza sprawę. Na cienkie włosy i małą ich ilość pomaga modelowanie na szczotkę z wcześniejszym nałożeniem na wilgotne włosy żelu dodającego objętości.