Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka z nad morza

Dziewczyny, blagam, pomozcie, chodzi o POSIEW i PESSAR

Polecane posty

Gość myszka z nad morza

Jestem w ciazy blizniaczej. zaczela mi sie rozwierac szyjka, musze miec zalozony pessar. wczesniej mam miec zrobiony posiew. Prosze, powiedzcie mi, GDZIE moge to zrobic, tzn. czy wykonuje sie to poza szpitalem... nie moge sie polozyc do szpitala, bo mam male dziecko i nie wchdzi to w gre..... bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje...

Gość magdaamama
skąd jestes?

Gość magdaamama
ja robiłam posiew do pessara w laboratorium Diagnostyka...mają siec laboratoriów w całym kraju...ewentualnie kazde inne duze laboratorium typu Fryda itp. A gin pobrał Ci wymaz i masz tylko oddac czy masz miec pobrany materiał i dopiero oddac??

Gość myszka z nad morza
bylam dzis na usg.... moja gina przyjmuje dopiero w srode.... a wymaz moge zrobic w kazdej chwili w kazdym gabinecie..? Konkretnie to jestem z Wawy, moj nick to zmyla ;-)

Gość magdaamama
mozesz zrobic w kazdej chwili i nie musisz isc z tym nawet do gina bo wiem ze w duzych laboratoriach jest mozliwosc pobrania materiału na miejscu...spoko...poszukaj tej Diagnostyki w W-awie na pewno jest:) A tak przy okazji to gratulacje..bliźniaki to nielada wyczyn:) W którym tygodniu jestes?

Gość myszka z nad morza
dzieki za gratulacje :-) robotki bedzie co niemiara, ale sie cieszymy.... a powiedz, bolesne jest zakladanie tego krazka???

Gość myszka z nad morza
23 tydzien...

Gość magdaamama
zakładanie krążka nic nie boli...ponoc przy sciaganiu jest gorzej..ale tego dowiem sie za jakis tydzień:) ja miałam założony krążek w 24 tygodniu i jak do tej pory - początek 36 tygodnia spisuje sie na medal...do tego fenoterol oczywiscie i mogłam w miare normalnie funkcjonowac..oczywiscie bez przesady i wiecej leżec niz latac ale da się przeżyć:)

Gość myszka z nad morza
no to czyli na podobnym etapie zaproponowano nam pessar :-) ..... A powiedz, co sie dokladnie Tobie dzialo? MIalas skurcze? Rozwarcie??? Lezalas w szpitalu? A po fenoterolu dobrze sie czujesz? Bo slyszalam, ze ma fatalne dzialanie uboczne... :-(

Gość magdaamama
właściwie to nic się nie działo...mój gin robił mi badanie USG dopochwowe zeby sprawdzic jak sie ma szyjka i okazało się ze jest rozwarcie od wewnątrz...no i potem posiew i założenie pessara... a co do fenoterolu to dramat...biore razem z Isoptinem ale i tak mnie telepie po nim strasznie, mam kołatania serca, trzesace sie rece..i uczucie jakbym zrzuciła przed chwilą tonę węgla....czuję sie strasznie zmęczona i wiem ze to wlasnie efekt fenoterolu..ale co tam...:) dla dziecka wszystko sie zniesie nawet takie rewelacje:) ale i tak najwazniejszy jest odpoczynek i duuzo lezenia ...

Gość myszka z nad morza
moze jeszcze ktoras. kobietka sie wypowie..

Gość myszka z nad morza
up