Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_gospodyni_hi

czym ugoscic znajomych

Polecane posty

Gość kasia_gospodyni_hi

Jutro mają przyjść do nas znajomi (para małżenska) o tak sobie na piwko my bylismy u nich tydzien temu to wzielismy ze sobą flaszke oni na początek postawili po piwie a pozniej to naszą flaszke i ja z nią pilysmy drinki, na stole staly zrobione juz kanapki, chipsy i ciasteczka jakies no i kurde sie zastanawiam co ja powinnam postawic na stół dodam ze teraz bedziemy pic juz same piwa... nie chce zeby było to samo co u nich ale chyba nic innego nei da sie postawic:O sama niewiem co kupic a zaraz ruszam na zakupy

Gość i do
tego wazelinkę :D

upiec ciacho jakieś fajne niebrudzące, całąblachę postawisz , coś do zagryzienia, korniszony czy małosolne wędliny albo koreczki zrób:)

Gość helka z belką
paluszki na stół i po sprawie:D

Gość ciacho do piwa
???? Może zrób jakieś koreczki, pokrój kilka rodzajów sera na desce, obok różne kiełbaski, kabanoski, jakaś dobra wędlina jak masz. Do tego oliwki, ogóreczki, co tam pasuje do tego. Możesz też kupić, albo zrobić, nachosy i jakieś dipy do tego.

Gość kasia_gospodyni_hi
planowałam połozyć po pęcie kiełbasy dla kazdego plus musztarda keczup, dobrze będzie ?

Gość ciacho do piwa
albo kup boczek w cienkich plastrach, w każdy plaster zawiń suszoną śliwkę albo suszoną morelę, zepnij wykałaczką i do piekarnika, aż się ładnie przypiecze boczek. Pycha przekąska do piwa! Do wódki ztresztą też.

Gość kasia_gospodyni_hi
moze byc np. kopiec kreta? obok postawione chipsy, kanapki, paluszki w szklance i jakies ciastka? Tylko sie zastanawiam czy nei bedzie za slodko pod piwo moze jakies orzeszki:O?

przekąsek nigdy za mało :) ciasto zrób takie jakie ci wyjdzie . placek czy cośz owocami np . biszkopt z kremem i galaretką i truskawki . lody itd

Gość no ale dziewczyny
naprawdę jecie ciasto do piwa???

a ja proponuje kupić w tesko sa takie bagietki z masłem czosnkowym na ciepło.pycha. Albo kup ciasto francuskie do tego połoz kawałek sera feta i zapiecz w piekarniku.Orzeszki jak najbardziej tak i moze jakas sałatka np grecka

Gość ahahahahsadaas
parówę

Gość kasia_gospodyni_hi
ciasta raczej sobie daruje, ostatnio po ciastkach zarzygali mi chałupe :O

Gość tlusta wieprzowina to nie ja
I KRAKERSY!

Gość Dzisiaj jestem Nikola
Czipsy nachos i do tego ze 2 dipy

Gość kasia_gospodyni_hi
ale jakie dipy? bo po czosnkowym to będą bekac na śmierdząco , a tego chę uniknąć

Gość kasia_gospodyni_hi
grill odpada bo deszcz wali

dip mojego pomysłu: kilka roznych serków topionych rozpusc w rondelku i podaj na ciepło do nachocsów albo sos słodko kwasny firmy tao tao i takie prazynki do tego pycha.

kup w sklepie. Paprykowy na przykład pikantny i jeszcze jakiś. Albo zamów pizze.

Gość kasia_gospodyni_hi
ale nei chce przedobrzyc nei chce zeby za duzo tego wszystkiego było :O kurde sama niewiem co zrobic oni są tacy trochę "ą ę" pierwszy raz u nas będą

Gość kasia_gospodyni_hi
ale nei chce przedobrzyc nei chce zeby za duzo tego wszystkiego było :O kurde sama niewiem co zrobic oni są tacy trochę "ą ę"

Gość kasia_gospodyni_hi
kurde ilu podszywaczy :P grilla za bardzo nie mam jak zrobic w dwupokojowym mieszkaniu praktycznie bez balkonu ale dzieki za rade

Gość kasia_gospodyni_hi
kurde ilu podszywaczy :P grilla za bardzo nie mam jak zrobic w dwupokojowym mieszkaniu praktycznie bez balkonu ale dzieki za rade

Gość jezzzzzzzzzzzzzzzzu laska
alez ty jestes wkurzajaca.Podano ci propozycje a ty zamiast grzecznie podziekowac i wybrac cos dla siebie krecisz nosem..Porazka

może upiecz szaszłyki w piekarniku i poda j tak. fajna rzecz efektowna, a szybko się je robi

u mnie do piwa zawsze sprawdza sie niebieski ser z krakersami i do tego truskawki lub winogrona :classic_cool:

Słoik ogórków, smalec i chleb. Albo zamów pizze.