Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mocno wkurzona

Czy pracowawca ma do tego prawo?

Polecane posty

Gość mocno wkurzona

Powiedzcie mi moi mili, czy pracodawca ma prawo wymagać ode mnie wiązania włosów? Mam grube, kręcone włosy za ramiona i nienawidzę mieć ich upiętych, źle się wtedy czuję, a on przez osoby trzecie, kazał mi "coś zrobić z włosami" :o. Dodam, że ze spożywczymi rzeczami nie mam nic wspólnego, bo wtedy to byłoby zrozumiałe, nie pracuję też przy żadnej taśmie produkcyjnej. Mam lśniące, piękne i zadbane włosy :( Nie wiem co mu odbiło, teraz chodzi i mnie sprawdza czy wiążę sobie włosy, a ja jak na razie go nie posłuchałam bo jakoś wydaje mi się to absurdalne, żeby ingerował w to co mam na głowie, a nie w to co mam w głowie :(

Gość amnezja nr1
wypadałoby powiedzieć jaki zawód wykonujesz, nie wpadłaś na to ?

Gość mocno wkurzona
chodzi o włosy łonowe :classic_cool:

Gość mocno wkurzona
wpadłam lecz wolę się nie ujawniać. Mam taki zawód w którym moja fryzura nie powinna nikomu przeszkadzać, ot co! Tzn. moje rozpuszczone włosy...

Gość safsdgfhgf
No tak faktycznie ujawniasz sie, gdy podasz swoj zawod ;/ Na pewno twoj szef siedzi na kafe ;/

Gość mocno wkurzona
dam podpowiedź pracuje na skrzyżowaniu :classic_cool:

Gość mocno wkurzona
myje zwłoki w kostnicy

Gość mocno wkurzona
no akurat przy myciu zwłok to należało by je związać, więc podszywko cieniutko dziś z pomysłami:o...Obcuję trochę z klientami, ale większość czasu siedzę samiutka przy komputerze i nie jest to biuro. Mam nadzieję, że tyle wystarczy wiadomości.

Gość dkkkd
Tak, ma do tego prawo, jeśli np pracujesz w banku albo innej instytuacji, gdzie masz kontakt z klientem, albo gdzie po prostu obowiązuje określony dress code.

Gość mocno wkurzona
szef ma kamerę z widokiem na magazyn i trzepie kapucyna jak ja wypełniam formularze zamówień , myślicie że o to chodzi ?

Gość dkkkd
Bardzo często pisane lub niepisane zasady regulują w firmie takie sprawy.

Gość boze co za czlowieka
chcesz porady, a ciezko napisac ci zawod jaki wykonujesz.Tobie moze sie wydawac ze nie musisz wiazac wlosow, a innym nie ... No ale skoro nie chcesz pomocy to zwalaj ;/

Gość mocno wkurzona
nie pracuję w banku, nie pytałabym się Was wtedy o to, bo to zrozumiałe.

Gość jupiter1
to zalezy jaki zawod musisz go podac wtedy ci powiem czy ma prawo czy nie

Gość whereee
kobieto napisz jaki zawód wykonujesz inaczej nie da się odpowiedzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hajokaks
no wlasnie jaki zawód?

jednym z Twoich obowiazków jest dbanie o wizerunek firmy, wiec jesli tego typu wytyczne nie dotyczą tylko Twojej osoby,a są skierowane do ogółu pracowników, wg mnie nie można doszukać się tu żadnej dyskryminacji. tyle w ogólności.

chociaż jesli nie poinformował Cie o dress codzie przy przyjmowaniu do pracy,a wydane dyspozycje ( w dodatku przez os.3?? jakie os.3?kierownik,czy moze jakas usłużna koleżanka-plotkara?) wynikają z jego widzi-misię, to pracodawca łamie przepisy rozdzaiłu II a Kodeksu Pracy, traktujące o równym traktowaniu w zatrudnieniu

Gość mocno wkurzona
dobra, jestem sekretarka lub jak kto woli office manager, a wlosy chyba wkurzaja szefa, bo juz nie pierwszy raz wciely mu sie w rozporek, gdy zbieralam z podlogi pod jego buirkiem porozrzucane przybory pisemne czy ona ma prawo dalej wymagac ich zwiazania??

Gość mocno wkurzona
help help

a przestań mi podszywie \"helpować\" :P........Tak, osoba trzecia mi to powiedziała, jednak ponoć wyznaczona przez pracodawcę. Pracodawca widział mnie codziennie i było wszystko ok, a dwa dni temu coś mu odwaliło :o. Ja wiem, że to dla innych nie jest problem, ale ja tak strasznie źle się czuję w związanych włosach, matko! :(...chyba pracę zmienię ;)

no właśnie olałam, ale ktoś mi powiedział, że na dywanik nie będę wzywana, tylko pewnie będzie od razu "wypad"... Z drugiej strony; dlaczego tylko do mnie się przyczepił ? :o Naprawdę te włosy w niczym, nikomu nie przeszkadzają...ech!...dobra, koniec tematu! ;)