Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IM DIVA

Depilator czy pasta cukrowa?

Polecane posty

Witam was serdecznie! Otóż przeszukiwałam forum kafeterii i wpadłam na tematy o paście cukrowej. Mam teraz trudny wybór-idzie lato a ja zazwyczaj używałam do depilacji maszynki lub wosku. Ale mam już tego dość-wosk jest beznadziejny, potworny ból i te ślady... a maszynka... No cóż mam grube i ciemne włosy, które masakrycznie szybko odrastają... Doradźcie mi co opłaca się bardziej kupić? depilator czy pastę cukrową? zależy mi głównie na jak najtrwalszych efektach i na tym, aby włoski się osłabiały po takiej depilacji. Opisujcie swoje doświadczenia z tym związane-jeśli depilator to proszę o markę, jeśli pasta-miejsce zakupu i nazwa. Z góry wszystkim dziękuję

ale po co się męczyć-można ją kupić np. na allegro. Chociaż nie mam pojęcia czy jest skuteczna...

Gość Bizzz
Pasta cukrowa jest tania, a mnie depilator zawiódł.

Gość marche
To zależy jak skóra reaguje. Ja w sumie od pasty cukrowej wolę wosk. Jednak depilator tak czy inaczej zawsze się w domu przydaje. Bo w moim przypadku, kosmetyczka nie jest w stanie pozbyć się zawsze wszystkich włosków z moich nóg wtedy zamiast pęsetą można posłuż się depilatorem.

Gość ja robię i tym i tym
bo do pasty cukrowej to jednak trzeba włoski "zapuścić" na jakieś 0,5 mm, a depilator łapie na bardzo króciutkie. Więc na lato raczej depilator....

Gość stylonka
Oo zgadzam się, depilator jest w lecie wygodniejszy bo nie trzeba się zapuszczać. teraz istnieje dużo różnych fajnych modeli, które nie podrażniają skóry i nie są tak bardzo bolesne. Dzisiaj na electro.pl widziałam taki z brauna którym można używać też pod wodą. Ciekawa sprawa, mnie by to znacznie uprościło depilację.

Gość convali
No właśnie mnie zwłaszcza latem irytuje to "zapuszczanie" się. Ja chodzę na wosk, ale podejrzewam że długość musi być taka sama jak do pasty cukrowej. Zastanawiam się czy w okolicach bikini można sobie też na stałe usunąć włoski laserem czy są jakieś przeciwwskazania?

Gość herty
Praktycznie nie ma żadnych:) No może z wyjątkiem tego,że depilacja laserowa to opcja tylko dla osób z ciemnymi wlosami. W przeciwnym wypadku nie ma efektu. Z tego co pamiętam za bikini klasyczne zapłaci się 300 złotych ( w studio laser w Poznaniu). Żeby był trwały efekt trzeba się wybrać tak z cztery razy

Gość Ewix 29
Naturalne metody są najlepsze Od ponad dwóch lat stosuję depilację cukrową. Do tej pory widzę same plusyPasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Na początku chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Nice 26
Moja koleżanka miała depilację laserową, i to był właśnie Vectus. Teraz wszystkim poleca. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Nie bolało i nie ma po tym śladu. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Nice 28
Moja koleżanka zdecydowała się na depilację laserową, o ile zapamiętałam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest ogromnie zaskoczona. Też byłam pod wrażeniem efektu. Po jednym zabiegu zauważalne były efekty. To był bardzo dobry ruch. W ogóle nie czuła bólu. Spektakularny rezultat. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to każdemu gorąco polecam. www.mcse.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-medycyny-estetycznej/

Gość Pani doktor 30
Patrzcie! natknęłam się na super wyszukiwarkę salonów z depilacją laserową. Jest możliwość wyszukiwania po różnych miast. Łatwa w obsłudze. Wystarczy wybrać nazwę miasta: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Pomogło mi to wybrać gabinet z depilacją laserową.