Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozaSZIT

psychologa!!co za chory syndrom!

Polecane posty

Gość cozaSZIT

ciagle, ciagle. od poczatku moich kontaktow z innymi ludzmi szukam sobie slabszych od siebie, takich ludzi z problemami i zaczynam czuc wielka potrzebe niesienia pomocy im.. :O jak tylko widze kogos takiego od razu wzbudza we mnie takie jakies uczucia, pod warunkiem, ze ten ktos(niezaleznie od plci) wydaje mi sie rowniez interesujacy a nie patologiczny musi byc interesujacy i z problemem widocznym na zewnatrz :O:O:O wkuuurwia mnie to juz chcialabym tym razem to ja byc kims "biednym" co za gowniana psycha

Gość Studentka_psychologii
Kuleje Ci samoocena i to ona jest powodem takiego zachowania. Rozejrzyj sie wokol a zobaczysz ze wiekszosc Twoich znajomych to takze ludzie o niskim poczuciu wlasnej wartosci. W momencie gdy wchodzisz w interakcje z osoba ktora zagraza stabilnosci Twojej samooceny (czyli np jest do Ciebie podobna, ma te same talenty)unikasz jej badz wpuszczasz ja do swojego zycia tylko fragmentem... przebywajac z osobami ktore wydaja Ci sie byc mniej pewne siebie niz Ty czujesz sie pewnie... Rozwiazanie? popracuj nas swoja wlasna sammocena znajdz w sobie to co w Tobie najlepsze , poszukaj nowych talentow pasji .. a zobaczysz ze stajac sie pewnym siebie zaczniesz przyciagac innych pewnych siebie ludzi ktorzy beda zypelnie odmienni od tych ktorych spotykales do tej pory. powodzenia :) wierze w Ciebie

Gość Studentka_psychologii
Gdybys chcial o tym jakos porozmawiac albo podzielic se spostrzezeniami cokolwiek :) podaje mojego maila tropi777@gmail.com

Gość cozaSZIT
jestem dziewczyną :P nie moge wysłać maila, nie wiem, czemu .. przychodzi mi zwrotny... bardzo dziękuję za odpowiedź.. po części zgadza się to, co piszesz. Mam wiele pasji, talentów, z powodu których nieraz słyszę wiele komplementów. Od dziecka śpiewam i rysuję. OD roku tańczę taniec brzucha... Faktycznie coś nie tak jest z moja samooceną. Nie wiem tylko, dlaczego czasem czuję się gorsza. Mieszkałam rok za granicą (miałam wtedy 16 lat) i czułam się tam gorsza od obywateli państwa, nie znałam dobrze języka, bałam się cokolwiek mówić, by nie popełnuić błedu itd... Być może to jest jedną z wielu rzeczy,. które składają się na brak pewności. Chłopak , z którym jestem 2 i pół roku zanim jeszcze byliśmy razem kręcił ze mną i z moją przyjaciółką. z Nia jednak miał kontakt cały czas , ale ja byłam za granicą tak więc ze mną był to kontakt jedynie wirtualny. Skrzywdził mnie on wtedy tym bardzo i nie wybaczyłam mu, myślę, że to miało również ogromny wpływ na moją dzisiejszą sytuację. Nie wiem jednak, jak zmienić obecny stan rzeczy w mojej psychice. Jestem osobą bardzo zazdrosną..

Gość gryzę skurcz
:classic_cool:

Gość całkowicie czarny kot
a nie jesteś DDD/DDA? takie osoby mają wyssane z mlekiem matki 'pomocnictwo' i 'ratownictwo'. można sie tego oduczyć - poczytaj, poszperaj w necie wielkiem krokiem jest to, że wogóle wiesz jaka jesteś i wiesz, że chcesz to zmienić - masz za sobą 50% zmiany :D

Gość CozaSZIT
pierwszy raz spotykam się z terminem DDD....DDa nie jestem. Ale jestem z rozbitej rodziny, w której sytuację byłam wplątana, więc być może to mój problem to DDD? nie mam pojecia. za bardzo nie moge znalezc w internecie co to dokladnie ejst...

Gość całkowicie czarny kot
Dorosłe Dziecko z rodziny z Dysfunkcją dysfunkcje moga być różne: alkoholizm, narkomania, przemoc, chłód emocjonalny, porzucenie... rozwód też odpwiednio wpływa na wzorce jakie pobieramy z dziecinstwa - poszperaj w neecie ...