Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllllllluuuuulilianka

co to jest to zaczerwienienie? foto intymne

Polecane posty

Gość fffffffffhhhhhhhhhhhh
niedoczynność nieduża w sumie.. ale biorąc leki mam znow unadczynność.. ale dawka zmniejszona i zobaczymy efekty niedługo... powiem ci że jakoś się oswajam z tą myśla ze sie do mnie takie cuda przyplataly ale czasem mini deprecha jest :P z tymze wtedy sobie tlumacze ze ludzie maja gorzej i mam nie przesadzac ;)! .. tak w goole to diabetolog mi w mawia ze musze miec PCO wiec musze pogadac z tym ginem czy moze jednak ja tego nie mam... chicaz poki co nic nie mowil. ;>... tak na dobicie wyladowalam u niego jak wkoncu przelamalam wstyd zeby sie przyanc do nadmiernego owlosienia i to chyba tyle moim ;przypadlosci\' ... no ale ludzie maja gorzje wkoncu :) najdziewniejsze dla mojego mozdzku jest to ze i cukrzyca i niodoczynnosc maja zywkle ludzie puszysci a mi to blizej do nidowagi na szczescie w sumie ;) a to widze ze znasz sie na rzeczy :) mimo ze doktorkiem nie jestes :)

Gość 81Kwiatuch
Nadmierne owłlosienie,jest przeważającym objawem pco,ale wcale nie musi tego oznaczać.Za wszystko są odpowiedzialne hormony... Niestety.Ja mam np.wszystkie objawy cukrzycy,ale jej nie mam.Też się borykam z uporczywymi problemami...stąd tyle wiem,bo już przeszłam niemało.Ale to długa i nudna historia a tu nie czas i miejsce na to...

Gość 81Kwiatuch
A swoją drogą dlaczego on się tak uparł na pco? Przecież przy niedoczynności tarczycy to występuje.A masz jakieś dolegliwości związane z miesiączkowaniem?

Gość fffffffffffffhhhhhhhhhhhh
diabetolozka nawet nie wie o owlosienieu bo sie wstydzilam przyznac.. a i tak mi to wmaiwai.. ;> tak ze ciekawie... a jakie masz bjawy jesli chodzi o cukrzyce?.. i krzywa i wsyztsko ci dobrze wychodza??

Gość ffffffffffffhhhhhhhhhhh
on mi wlasnie nie mowil nic ze mam PCO, nic a nic.. z miesiaczka bylo nie dobrze ale od kad biore leki sie unormowalo.. chociaz ostatanie 2 cykle znowu jakos mniej regularnie.. dopiero diabetolog mnie pytala czy ja tego nie mam, bo wyniki mowia jakbym miala... mimo ze nie wiedziala o owlosieniu nawet :P

Gość 81Kwiatuch
Mam glukoze w normie na czczo i po posiłku,w moczu brak.Za to są ciała ketonowe.Ogromna senność nie do wytrzymania,potrafię w wolne dni spać po 14 godzin,a w tygodniu jestem tak niewyspana jak trzeba rano wstać jakbym z kopalni wrócila tak się czuję.Dużo piję,mam dolegliwości ze strony układu moczowo-płciowego (ciągłe pieczenie) itd.

Gość ffffffffffffhhhhhhhhhh
i badałaś już pewnie TSH ??

Gość fffffffffffffhhhhhhhhh
i bardzo współczuję tych dolegliwości.. :/.. mam nadzijee ze sie wkoncu wyznaja co ci jest...

Gość fffffffffffhhhhhhhhhh
a ciała ketonowe to tak jakby z wątroba było coś nie tak ??

Właśnie o to chodzi,że nie badałam tsh,bo dopiero wczoraj na to wpadłam,że w tym może tkwić problem.Jutro idę zrobić kreatyninę i mocznik,ale pewnie też są ok.Dopiero z wynikami do internisty po skierowanie na hormony tarczycy.I z nowu czekanie na wyniki...A poza tym wyjeżdżam za tydzień na urlop,więc nie zdążę już wszystkiego pozałatwiać przed wyjazdem... Może też hormony płciowe... Jest wiele możliwości,ale na to potrzeba czasu i cierpliwości.Najgorzej jest jak człowiek się fatalnie czuje a wyniki ma dobre.A co do tej niedoczynnosci (bo ja podejrzewam), czy Ty masz problemy z sennością?

wiesz ja nie odczuwałam w zasadzie przykrych dolegliwosci oprocz miesiaczko, dodatkoweych wlosow. wypadaly mi tez nieco bardziej wlosy... ale ja glownie z owlosieniem szlam... a trczyca mi wsumie nie wyszla tragiczna ale jednak niedoczynnosc... moze pojdz do internisty z tym, ale sama na wlasna reke mimo ze on ci da skeirowanie i tez zrobisz zrob sobie prywatnie tsh samo? bo to podstawa do diagnozowania tarczyyc.. zaplacisz okolo 20/25 zlotych za to a bedzie wczesniej sama dla siebie wiedziala co i jak.. u mnie to bylo jeszcze tak ze wyszlo nie w nromie, potem przy badaniu calej tarczycy wyszo wsyztsko ok, a potem znowu zle... czyli tak dziwnie...

wynik tsh prywtanie dostaniesz pewnie tego samego dnia :) .. a tak cy siak po skierowanie na cala tarczyce do lekarza soie pojdziesz :)

wiesz co.. tak w ogole to ja chyba bede znikac poowli.. o mnie dopadly egzanimy-sesja.... i musze sie jeszcze troche pocuzyc, a jutro mam na 8 do diabetolozki juz ;/ ... takze wczesnie wstac bede musiala.. takze jeszcze wieczor z nauka mnie czeka niestety.. moze uda nam sie tu jutro jakos zgadac :) a ty moze sie zdecydujesz na wlasn arece tsh zbadac :)... sowja droga to nie ty a lekarz powienien na to wpasc tak w oogle... w kazdym razie do spisania :) bede tu zaglada wmiare mozliwosci :) zeby sie tez dowiedziec jak tam z twoim zdrowiem!:)

pozdraiwma!🖐️ i miejmy nadzijee ze u ciebie to ''tylko' tarczyca, bo od niej to tyle objawow mozna miec ze ojjj... ale przynajmnie bedziesz wiedizlaa na czym stoisz... trzymam kciuki zbey wsyztsko bylo o k:) PAPA:)

Pieczenie pochwy jest też objawem niedoboru estrogenów i widzę u siebie 2 drogi-pierwsza,to efekt odchudzania Alli (po prostu jeśli to to,to wszędzie napiszę jakie to świństwo) a 2-to tarczyca gdyż hormony tarczycy mogą blokować produkcję estrogenu właśnie.Dodatkowo tarczycę ma moja Babcia (jest po operacji),Mama (nadczynność) i siostra Mamy (niedoczynność).Bo chyba nie mam menopauzy w wieku 28 lat :P

hej:) i byłaś może u lekarza?? dostałaś skierowania? .. ja jeszcze nie kupiłam tego leku który mi polecałaś, ale może w końcu jutro to zrobię.. nie ma w sumie na co czekać.. ale jakoś tak chyba jak dziecko się wstydzę o taki w aptece poprosić :D.. ale postaram się jutro zebrać w sobie i \'załatwić\' sprawę ;):P

Zrobiłam hormony prywatnie za 60 zl.Wszystko ok.Na szczęście a może i na nieszczęście,bo myślałam,ze jakiś punkt zaczepienia będzie.Wyniki kreatyniny i mocznika też ok.Gin mi zrobiła wymaz,wyniki w poniedziałek będą,ale mam przeczucie,że też ok wyjdą.Zrobiłam cukier raz jeszcze i wyobraź sobie,że na czczo mam 107 a 2h po posiłku 60!!!!!!!!Zasypiam wtedy strasznie,babeczka mi kazała Colę pić więc wypijam szklankę dziennie,bo prócz cukru to w niej nic nie ma,a trochę się boję,żeby mi to za szybko na zęby nie wpłynęło.Na pieczenie nic jednak nie pomaga.Gin powiedziała,że może mi się flora rozregulowała,dziś kupiłam Lacibios Femina,są lepsze od Lactovaginalu,więc kup te.Koszt ten sam i nie trzeba trzymać w lodówce,a łyka się je popijając wodą.W pn się dowiem reszty.W środę wyjeżdżam...Napisz na maila to się wymienimy gg.Pozdrawiam.

nie podałaś jednak swojego maila do \'publicznej\' wiadomości więc mam nadzieję, że tu zaglądniesz jeszcze ;) .. mój mail to bialyoleander@o2.pl co do Twoich wyników, to dobrze, że przynajmniej z tarczycą ok jest, a ten cukier to hmm... powinnaś biegiem do innego lekarza lecieć! bo jak dla mnie ginka tu chyba nie pomoże.. tutaj na forum czytałam o kobiecie która z podobnym problemem jak ty zażywała dokładnie te same leki co ja bo miała problemy z insulina, z jej wchłanianiem się przez tkanki.. więc pewnie pod tym kontem wypadało by ci zrobić badania.. może już ze skierowaniem, bo przynajmniej tu u mnie oznaczenie insuliny jednorazowe to ok 40 zł z zwykle się dwa robi za jednym razem-na czczo i po podaniu glukozy.. bo ten sposób z cola taki doraźny brzmi mi bardzo niezdrowo ;> zresztą pogadamy na gg tylko napisz na maila mojego ;)