Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllllllluuuuulilianka

co to jest to zaczerwienienie? foto intymne

Polecane posty

Gość 81Kwiatuch
Mam rozumieć,że wizyty u lekarza też nie było? Ile masz lat? Czy współżyjesz? Uprawiasz jakiś sport? Muszę zadawać te pytania,żeby powykluczać niektóre możliwości.

Gość 81Kwiatuch
Autorka gdzieś zniknęła...

Gość fffffffffhhhhhhhhhh
mam nadzieje ze jestes jeszcze kwiatuchu :)

Gość auuuuuuutorrrkaaa
jezd :D nowe rozna bielizne, nie stringi

Gość 81Kwiatuch
do ffffffffhhhhhhhh jestem,jestem,czekam na odpowiedź na moje pytania

Gość fffffffhhhhhhhhhh
chyba cos sie kafe psuje i z opoznieniem widze wiadomosci. juz bede odpisywac

Gość fffffffffhhhhhhhhhhh
mam 20 lat/ wizyty nie było, miałam swój\'\'pierwszy\'\' raz.. raczej nieudany,potem pare prob z ktorych nic nie wyniklo i na tym koniec... to bylo kilka miesiecy temu. przed zaczerwienieniem i na samym jego poczatku. od tego czasu nic. nie uprawiam żadnego sportu. zadawaj ile chcesz pytan... niewiem czy to isttne ale mam problemu z cukrem-podobno cukrzycatypu 2(jestem szczupła nawet bardzo, ale prawdpodobnie sie to przyplatalao) gdzies czytalam ze to moze miec zwiazek dlatego o tym pisze..

Gość ggggrrrryyyytttt
do autorki-jesli jeszcze nie wspolzylas to ginekolog zbada Cie przez odbyt i zapewniam,ze to nie boli a w Twoim przypadku to wystarczy ze zobaczyc to z zewnatrz i przepisac cos na to, ale naprawde nie uzywaj tam kremu do depilacji-to kwas :(

Gość auuuuuuutorrrkaaa
wlozy cos doodbytu :O

nie, nie wlozy niczego, ma na rekach rekawiczki takie cienkie i reka tam zbada, ale tylko po to by ocenic czy wszystko jest ok-tzn.narzady kobiece. Ale jak sie wstydzisz to idz do kobiety. Chociaz ja pierwszych kilka razy bylam u ginekologow mezczyzn

Gość 81Kwiatuch
do autorki - Szczerze powiem,że ciężko jest oczywiście wirtualnie ocenić każdą dolegliwość,ale... Nie podejrzewam aby to była grzybica,nawet ta bez klasycznych objawów.Zatrzymałabym się przy odparzeniu - nie wiem w wyniku czego,ale niestety tak to wygląda-, podrażnianiu tego miejsca i jeszcze dodatkowo stosowaniu na nie subst.chem.(krem-choc to było dawno).Ponieważ jest to miejsce o utrudnionym dostępie powietrza,proces gojenia może sie wydłużać.Dodatkowym czynnikiem może być ciągłe,mechaniczne podrażnianie (np.przez samo poruszanie się,ocieranie bileizny itp.) Polecam wizytę u lekarza. Na razie myj Tantum Rosa,nacieraj wazeliną i wietrz jak najczęściej.Możesz też przemywać rumiankiem.Daj znać jak Ci poszło za kilka dni.

Gość fffffffffffhhhhhhhhhh
wysyłam na wypadek gdybym znowu nie wiedizlaa wiadomosci dopoki sama czegos nie wysle

Gość auuuuuuutorrrkaaa
poszlabym prywatnie, ale jakos sie stydze, wiek juz mam :O

Gość auuuuuuutorrrkaaa
dzieki kwiatuch, fajna babka z Ciebie :)

Gość 81Kwiatuch
Oj tak Kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba było tak od razu!!!!!

Gość ggggrrrryyyytttt
nie wiem gdzie mieszkasz autorko, ale jesli w Krakowie to moge Ci polecic dr Wieczorek-Karasinska-podejscie do pacjentow ma fantastyczne a i kolejki sa dlugie do jej gabinetu. Tylko, ze przyjmuje prywatnie a na codzien pracuje w szpitalu

Gość nie straszcie dziewczyny
wizyta u gina będzie normalna nic przez odbyt nie będzie ci badał przez odbyt to sie prostatę bada u facetów , jak pójdziesz do gina to powiedz że jesteś dziewicą zresztą on sam Cie zapyta i zbada tak że nic nie naruszy tym bardziej że twój problem jest na zewnątrz nie w środku nic sie bój idż spokojnie do lekarza pewnie masz jakieszapalenie lub podrażnienie przepisze Ci antybiotyk i po sprawie . nie bój sie,

Gość 81Kwiatuch
Swędzenie i pieczenie warg sromowych jest przy cukrzycy.Jak przebiega leczenie?

Gość dr houseee
nie wiem jak trzeba być pojebanym zeby pokazywać rozklapciochę publiczne wszystkim i to jeszcze do tego rozwartą!!! a nie lepiej było iść do lekarza, niż pokazywać pochwę całemu światu??? :( co za czasy...

Gość auuuuuuutorrrkaaa
dzieki 🌼

Gość ggggrrrryyyytttt
a dorzucajac sie do rad kwiatucha to dodam zebys nosila bawelniana bielizne i moze az tak drastycznie sie nie golila na razie :)

Gość fffffffffffhhhhhhh
tzn...;> bo to moje pierwsze takie zaczerwienienie czy\'coś\' ... o cukrzycy(podobno cukrzycy bo nie chce w to wierzyc jeszcze) wiem od paru miesiecy a pododbno trwa z 1,5 roku juz... ;> wiec to by mialo zwiazek??

Gość auuuuuuutorrrkaaa
a czy uzywanie tamponow non stop, tzn ze ciagle sa w srodku, wymieniane oczywiscie,szkodzi>?

Gość auuuuuuutorrrkaaa
i ostatnie pytanie-jak i czym sie tam golicie

Gość 81Kwiatuch
Ale badałaś poziom cukru? Na jakiej podstawie wiesz o cukrzycy?

Gość ffffffffffffhhhhhhhhhh
znowu wiad nie widzialam. no wiec mnie nie swedzi ani nie piecze. tylko kolor +zapach. ... leczenie ok, od pol roku biore leki.. od bodajze 2 miesiecy wyladowalam od endokrynologa u diabetologa i stweridzila u mnie cukrzyce ale jeszcze nie jest pewna typu. jutro ma sie wyjascnic wiecej. ...

Gość 81Kwiatuch
Bawełniana bielizna to podstawa dziewczyny!!!

Gość fffffffffffhhhhhhhhh
krzywa cukrywa po obciazeniu wyszla fatalna. najpierw lekarz myslal ze to nietoleracja cukru ale jednak to przwdopodobnie cukrzyca

Gość nie straszcie dziewczyny
jak to używasz tamponów nawet jak nie masz okresu?

do "nie straszcie dziewczyny", nt.badania przez odbyt wziete z porad ginekologa na onet.pl: Zgodnie z zaleceniami towarzystw naukowych, w przypadku kobiet, które jeszcze nie współżyły, badanie ginekologiczne powinno przeprowadzać się przez odbyt, a w przypadku obserwacji szyjki macicy – z zastosowaniem specjalnych wzierników „dziewiczych”. Zazwyczaj, przed rozpoczęciem badania ginekologicznego, na pierwszej wizycie, lekarz pyta o to, czy pacjentka już współżyła. Jeśli planuje wykonanie USG u kobiety jeszcze nie współżyjącej, przeprowadza je z zastosowaniem sondy przezbrzusznej, by podczas badania nie naruszyć ciągłości błony dziewiczej.