Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retoit

Czy zmienic prace,chodzi o przyszlego bobaska

Polecane posty

Gość retoit

Witam , chcialaym poradzic sie Was , obecnie pracuje w sklepie na caly etat ,juz 2 lata ,mam umowe na pol,(umowa do 2018) niestety tak wyszlo i raczej sie ta umowa nie zmieni. Planujemy tak za rok, dwa miec dzidziusia . Mam pytanie czy lepiej poszukac sobie innej pracy z umową na caly etat ?(ale to tez nie takie latwe z ta praca w obecnym kryzysie ,mieszkam jeszcze w malym miescie) ile musialabym pracowac w nowej pracy zeby nalezaly mi sie swiadczenia dla kobiety w ciazy.( i na jak dlugo musze miec umowe) Jesli zaszlabym w ciaze jeszcze w starej pracy , to czy jesli wzielabym chorobowe, placi mi to pracodawca czy zus? i Czy 100% czy 80% Jak jest z macierzynskim placi pracodawca? i jak dlugo oraz ile sie dostaje ,przy umowie na caly a jak jest na pol etatu? jedyny plus w obecnej pracy to to ,ze dostalabym wiekszy zasilek ,dlatego ze w umowie mam napisane ze pracuje na pol.( razem nasze zaroki wychodzilyby 550 na jedna osobe Ale czy to sie oplaca? Napiszczie mi prosze bo juz sie w tym pogubilam. Czy to jaka ma sie umowe ,ma tez zwiazek z becikowym? Chce sprawdzc jaka opcja bedzie dla nas korzystniejsza, wynajmujemy mieszkanie , a maz nie zarabia duzo dlatego dla nas kazdy grosz sie liczy .

Gość A.P.1
jak nie masz nic niekawego do powiedzenia to lepiej sie nie odzywaj glupio

Gość kaszki to kaszki
chorobowe w ciąży zawsze 100%. Pierwszy miesiąc firma, dalej ZUS. Macierzyński wypłaca MOPS, jeśli udokumentujesz odpowiednio niskie dochody lub jesteś samotną matką. 550 zł to chyba za dużo by ubiegać sie o zasiłek macierzyński, ale nie jestem pewna - poczytaj sobie w necie. Jeśli się nic nie zmieniło, becikowe dostaje każdy (1000 zł), a jak trudna sytuacja materialna to dodatkowo 1000 zł - ale nie jestem na bieżąco w przepisach.

Gość kaszki to kaszki
Nie macierzyński, tylko wychowawczy miało być!!!!!!!!!!!!!!!