Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lillys

tylko jedna przerwa między zębami

Polecane posty

chodzi o to, ze mam tylko 1 przerwę - między 3 a 4 zębem. Czy można ją jakość zlikwidować? (poza aparatem, bo byłoby to bez sensu, reszta rębów jest ok) Przerwa ma około 4-5 mm.

Gość zawalona
to nie przerwa to przepaśc

Gość kiki900
a może zęba ci brak?

Gość zawalona
ooo tak to pewnie brak zeba, dobrze policz

tak, kiedyś tam był ząb, ale następny bardzo na niego nachodził, aż wykrzywił go tak, ze wystawał prawie w całości poza normalny łuk. Po usunięciu została ta przerwa. Jest to zdecydowanie za mało miejsca na cały zą (tym bardziej, ze to są już zęby trzonowe). Gdyby było wystarczająco ten pierwotny nie zostały wypchnięty

Gość albo przesuniecie samych
zębow od 3 do np 6,7 albo naklejenie licówek. tylko licówki, do których bnie trzeba szlifowac zębów są drogie.

Gość toll0p
zeby trzonowe zaczynaja sie od 5

Gość zawalona
no tp rodzice zawalili sprawę, takie korekty( za wąska szczęka powodująca że zęby sie nie mieszcza) robi się w dzieciństwie, nosi się taki smoczek

od 6

Niech będzie, ze nie trzonowe. Ale ja mam dosyć duże zęby i 4 zę jest już takim zębem jak normalny człowiek na z tyłu (czyli trzonowym) albo przesuniecie samych - ale w takim razie licówka musiałaby być na tym 4 zębie, który wg mojego mniemania jest trzonowy. Można tak? Czy też na 3?

to fakt, ze rodzice zawalili sprawę, bo w ogóle mnie nie zaprowadzali do dentysty. Do końca podstawówki byłam może 2 razy :( A teraz moja mama naśmiewa się z moich zebów :( Najpierw śmiała się z wystającego, a teraz z tej przerwy.

kiedy mialas usowanego tego zeba? bo zeby maja tak ze daza do kontaktu ze soba tak wiec za jakis czas ta przerwa ci zniknie bo sie przesubie luk zebowy

Gość toll0p
licóka tylko 1

Gość Asiczka90
Gratuluje mamy. Ja też mam diatemię. Tyle że pomiędzy górnymi ząbkami na środku :) Ale reszte ząbków mam równiuteńkie i proste więc to wygląda uroczo ;PP Radę mam jedną : pokochaj siebie :) Ja tego u siebie nienawidziłam, teraz jest to moją wizytówką! :*życzę Ci dużo uśmiechu :**

tak, kiedyś miałam usuniętego zęba czwórkę (teraz jej nie mam więc piątka spełnia rolę czwórki) i to właśnie piątka napierała na czwórkę, aż ją wypchała,ze miałam wystającą czwórkę. Ten ząb usunęłam już 5 lat temu i przerwa się nie zmniejsza, a jest widoczna jak się szeroko uśmiechnę.

Asiczka90 dzięki :) ale u Ciebie to chyba coś innego - to jest urocze i przynajmniej symetryczne. U mnie to wyglada na zaniedbane zęby.

musisz znalezc dobrego dentyste ktory obejrzy twoje zeby i zadecyduje, jakiegos specjaliste od stomatologii estetycznej. tak pisac sobie na sucho to bez sensu.

ja tez mialam usuwana gorna 4. pare lat temu ok 7. zeby mi sie w tym czasie zbiegly ze nie ma nawet sladu po tym ze czegos brakuje:D

albo przesuniecie samych - dzięki za podsunięcie pomysłu z licówkami, myślę, ze to może być rozwiązanie mojego problemu. Poczytałam o nich i piszą, ze są dobre dla odbudowy częściowo utraconego zęba/korekty zęba w łuku/zamknięcia przerw między zębami a mój problem jest zbliżony. Koszt 1200zł, ale może uzbieram. Mam dopiero 25 lat, więc jeszcze co najmniej 40 lat uśmiechania przede mną :) Chyba warto

zamiast licowki idz do ortodonty on cos na pewno zaradzi i to za duzo nizsze koszty. moze nawet sie uda aparatem czynnosciowym(taki zdejmowany) koszt ok 200 zl. konczylam protetyke i tak bym ci poradzila bez sensu raczej cos dostawiac za kupe kasy skoro mozne zeby przesunac za duzo nizsze pieniazki.

dzięki za radę. Mam obawy co do aparatu, gdyż boję się, ze rozsunie mi przednie zęby. No ale nic jeszcze pomyślę :) A z jakiego miasta jesteś pum pum pum?

Gość astmatyczka
no ale jak ortodoncie sie, uda to i tak musi wprawić sobie zab

astmatyczka tam nie ma miejsca na ząb! Co najwyżej pół zęba.

woj kodzkie. nie boj sie nie bedziesz miala zadnych przerw. u mnie zeby z tej strony gdzie byl usuniety zab zbieglu ze nie ma zadnej szpary. tak powinno tez sie stac u ciebir tym bardziej ze juz minelo troche czasu. ja tez nie zauwazylam przesuwamia sie zebow. pamietam tylko dziure po usunietym zebie i teraz jak juz 3 i 5 sa kolo siebie:D

dzięki pum pum pum dałaś mi nadzieję :) Ściskam Cię mocno! papa

tak szczerze jak dla mnie to odradzalabym licowki czy korony bo na to trzeba oszlifowac zeby a jak masz zdrowe i ladne to lepiej postarac sie o aparat ruchomy badz staly. najleiej poradzi ci dentysta lub ortodonta