Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polskadnoooo

Polska to dno

Polecane posty

Gość Polskadnoooo

Najgorszy kraj :o Ludzie w sklepach czy w restauracjach mają po 5-6zł/h :o Już nie mówię o wyższych stanowiskach. Pracują w weekendy i święta za marne 6zł :o Byłam w Holandii i mimo tego, że pracowałam jako kelnerka to stać mnie było na mieszkanie, wyżywienie, przyjemności i jeszcze jak wróciłam to żyłam z odłożonych pieniędzy przez pół roku! a w Holandii byłam rok :o Teraz gdzie idę na rozmowę to proponują mi 6zł/h :o

Gość facet co cycki C lubi
przy 200 godzinach 1200zł co nie wystarczy na wynajem mieszkania .

Gość jedz wiec do somalii

Gość Czemu obrażasz Polskę
To nie Polska jest winna że ci oferują 6zł/h tylko POLACY!

Gość autorko - fantastko
jesli jesteś niezadowolona ze swojego kraju /bo myślę że to jednak twoja ojczyzna ?/ na nic nie czekaj tylko wyjeżdżaj ! Naprawdę po takiej patriotce nikt nie będzie tutaj płakał ! Nic nie potrafisz,wykształcenia nie masz ale aspiracje i owszem!

Gość facet co cycki C lubi
przestańmy mówić o aspiracjach praca na pełen etat powinna zapewniać minimum , czyli wyżywienie + mieszkanie + ubranie , a za 1300zł to bardzo ciężko zrealizować .

Gość trzeba jeszcze coś potrafić
na zmywaku chyba niewiele potrzeba ,więc skąd te pretensje ?

Gość lepiej płacą w banku
czemu szukasz pracy po kawiarniach ?

Gość Ale co ma do tego Polska
Sami zafundowaliście sobie to co jest i nie obwiniajcie za to tego wspaniałego kraju! To nie Polska wybrała przystąpienie do Unii (pseud)Europejskiej i brnięcie w eurosocjalizm tylko Polacy sami sobie zafundowali taki los.

Gość nie zrzedzcie bo i tak wPolsce
jest coraz lepiej, pamietam przed 89 pensję na uczelni po studiach - 20 dolarów, wtedy dopiero przy kelnerce z Holandii czylismy sie jak nedzarze. Teraz ta roznica nie jest mala, a i w Polsce mozna zarobic, jak dobrze poszukac i jak sie ma kwalifikacje.

Gość zgadzam sie z autorka ze
polska to gówno :o dlatego siedze w UK i w zyciu nie wroce do tego jebanego kraju

Gość a po jaką jasną cholerę
masz tu siedzieć tłuku jeśli nic nie umiesz i nadajesz się tylko do prostej pracy fizycznej.Jakiej chcesz za to zapłaty .Jedż do Hiszpanii z Rumunami zbierać truskawki - zarobisz więcej !

\"Ludzie w sklepach czy w restauracjach mają po 5-6zł/h\" patrz na statystykę teraz minimum (zresztą gwarantowane ustawowo) to ponad 7 zł/h

Gość biskup prof KUL
ale za to kosciolów ci u nas dostatek i Chrystusa duzego mamy :)

Gość hihuahuagggg
a po jaką jasną cholerę masz tu siedzieć tłuku jeśli nic nie umiesz i nadajesz się tylko do prostej pracy fizycznej.Jakiej chcesz za to zapłaty .Jedż do Hiszpanii z Rumunami zbierać truskawki - zarobisz więcej ! Albo do UK TERAZ! :classic_cool:

Gość yyyyyyyyyyhhhhhy
patrioci-idioci za 5 zl

Gość ptasiek nastroszony
kurwa te prostą pracę fizyczną ktoś musi wykonywać. i to Ci wytwarzają dochód narodowy. bez Nich chuj warte by były te wszystkie urzedy i komisje nadchujaszczych i podchujaszczych. co byś żarł ?

Gość :))))
Polska to totalne totalne dno!!! pod każdym względem!!! nienawidzę tego kraju kara boska jak najszybciej uciekać! A TERAZ WSPANIALI MIESZKAŃCY POLSKI ZACZNIJCIE PO MNIE JEŹDZIĆ JA POWIEM TYLKO ŻE JEBIE WAS I OCZYWIŚCIE HAVE A NICE DAY!!!! :--)))))))

Gość cvx
tez nie lubie tego kraju . Ale w Polsce mozna zarabiac wiecej niz 6 zł za godzine . Nikt ci nie kaze robic na zmywaku czy restauracji .. To sa przeciez najgorzej płatne roboty.. Dlaczego takie wybierasz .?

Gość cvx
Ja znam kobiete ktora ma podstawowe wykształcenie , zarabia 1400 zł netto jako sprzataczka w spoldzielni mieszkaniowej . Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze zaczyna prace o 5 rano , a konczy o 10 rano .. czyli w sumie pracuje 5 godzin dziennie .. Takie sa spoldzielnie mieszkaniowe w Polsce ... Zatem Polska to chory kraj ..

Gość xvc
cvx i bardzo dobrze takich kobiet powinno byc wiecej dlaczego ma sprzatac za marne pieniadze .Kilka lat wstecz jak ktos mowil ze spzrata to akzdy krzywo patrzy bo to byla najmniej oplacana praca a teraz sprzataczki za swoja prace zadaja i maja racje Trzeba myslec glowa a nie narzekac ze chory kraj .Moze i chory ale kto temu winny -MY POLACY

Gość Polish hard worker
Kraj biedy i nedzy bez perspektyw zagranica sie z nas śmieja i polaczki do najgorszej roboty murzyni z centralnej europy dobrze być polakiem niewarto sie nawet uczyć w tym kraju po co wyzsze zeby na zmywaku robic w polsce za 1165zl albo to samo za granica za 4500zl w polsce niedlugo zostana tylko starcy lub ludzie wykolejeni od biedy a wtedy uzednicy i kierownicy z wyrzszym beda mogli porzadzic ale w domu przed telewizorem oni sie swoim wyksztalceniem unosza ze jakiej to szkoly nie skonczyl a pracy nie na i na zachod za stary i jako fizol za slaby kochajcie wasz kraj bo warto byc patriota szczegolnie w polsce na 30 miejsc w rankingu plac zajmujemy 29 na ostatnim sa filipiny 7 zl za godzine hociaz jak na filipinach maja 7 to my wypadamy slabiej

Gość Eluana
E tam sa gorsze kraje. Weź taki Bangladesz.;)

Gość gość
Niepowiedziałabym że dno całkowite. Zależy od rejonu I miejsca w PL. Jeżeli ktoś mieszka na terenie turystyki, to wiadomo, ma leprze szanse aby coś zarobić, ale gdy ktoś mieszka na całkowitym zadupiu gdzie nie ma jeziora, czy innych atrakcji I gdzie diabeł mówi dobranoc...to nie ma na co specjalnie liczyć prawda? Może najwyżej liczyć na samowystarczalność jeżeli ma kawałek sporego pola I pare zwierzaków aby miał co jeść. Polacy nie lubią sobie pomagać i pomiędzy nimi panuje jakaś ciągła rywalizacja aby pokazać kto ma więcej forsy I się czym pochwalić. Kalekich ludzi obchodzi się dalekim kręgiem, bo mało kto wie jak do takiego zagadać, a jeszcze mniej chce wiedzieć. Polacy sami są sobie winni. Brak solidarności między rodakami powoduje że każdy sobie rzepkę skrobie. Też nie mieszkam w PL i wolę robić na zmywaku i godniej żyć za granicą, niż wysłuchiwać jak się ktoś wywyższa a i tak mając g ó w n o .

Gość gość
W Anglii tez:) Na zmywaku, sprzatanie, kelner, sprzedawca itd.wszystko £6.31/h brutto czyli netto ok.£5.62... A i tak jest cale mnostwo miejsc, ktore placa £3-5/h. Zreszta dzis tu z praca tez lipa, a jak jest to wlasnie na czarno albo legalna, ale na smieciowej umowie i na pol etatu, zarobisz £400-450 mc i jak zyc. Sam pokij to min.350 (poza stolica) - 450 (w stolicy)... A bilet? Jedzenie? Juz nie mowie o reszcie...

Gość gość
*pokoj

Gość gość
Bo w Polsce zostaly juz same smieci i starzy. Mlodzi, wyksztalceni, przebojowi wyjechali z tego syfu. syfie tylko slabi zostaja.

Gość Brytyjczyk
Zyje w Wielkiej Brytanii - wyjechalem z polski bo polska to dno! Mam tytul mgr i oferowano mi wszedzie albo 1,300-1500 mc albo wcale pracy nie bylo. polska to dno powtarzam. Mlodzi koncza studia tylko po to by sie samemu przekonac ze polska to dno i pracy tu dla nich nie ma ( mama zawsze mowila im skoncz studia - bedziesz dobrze zarabial hahahahah). A taki Romek z Heńkiem po zawodowce w UK, Germany czy Finland zarobia miesiac w miesiac 12 tys zl i smieja sie polaczkom prosto w te polskie ubogie ryje!! PATRIOCI TO IDIOCI!!!! Przymieraja glodem hahaha F**K THE POLAND!!!!!!!!