Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efkweopopej

JAKICH PREPARATÓW NA TRĄDZIK MOŻNA UŻYWAĆ BEZPIECZNIE NA SŁOŃCE...

Polecane posty

Gość efkweopopej

Dokladniej chodzi mi o to, ze wyjezdzam niebawem do cieplych krajow, niestety mam problemy z cera, nie jakies koszmarne, ale jednak... Oczywiscie bede mocno filtrowac twarz w dzien, ale czego moge bezpiecznie uzywac na noc ? Teraz uzywam Acne Derm i jest w miare ok, ale krem ten zawiera kwasy i wybiela. Nie bede sie smazyc, ale doslownie odrobine chcialabym twarz opalic. Czy znacie jakis taki srodek ktory moglabym tam uzywac ?

Gość grabarka
też mam taki problem kupiłam krem dla dzieci z cynkiem, podobno dobry i na to wysoki filter biorę clotrimazonum....bo większość leków wchodzi w reakcje ze słońcem lub zawiera antybiotyk

Gość efkweopopej
A co to za krem dla dzieci ?

Acne derm ? przecież on działą wybielająco ?, przy nim się w ogóle nie opalisz Nie mozesz go używać jesli chcesz się opalać bo blokuje on receptory melatoniny tego barwnika co nas opala na brazowo :O Kup Metronidazol w żelu za 3.66 albo Ci sprzedają bez recepty albo biegnij do lakarza rodzinnego , przy nim można sie opalać i nic Ci nie będzie

Gość grabarka
krem Bambino, coś ok. 4 PLale lekarka mi mówi, że metronidazolu nie mogę na słońcu a Wy używacie?

Gość efkweopopej
To juz teraz musze odstawic ten Acne Derm, zeby zlapac troche slonca za 2 tyg ;) ? Myslalam ze przestane go uzywac, jak juz wyjde. Metronidazol uzywalam, ale on bardzo podraznia mi skore...

Leków z wit A nie można używać gdy nie opala..... Ale Metronidazol można, nic po nim nie jest Ogólnie leków złuszczających skórę nie powinno się używać przy opalaniu Ale gdy są to leki takie jak chlorchinaldin , dermazin czy metronidazol , to nie ma się czego bać Acne derm można używać w zimę wiosnę i na jesien , wtedy gdy chcesz być opalona odstaw go bo wybieli Ci skórę pozostaną brzydkie plamy i smugi :P