Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO

ALLEGRO I PROBLEM

Polecane posty

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO

17 maja kupilam na allegro wzmacniacz do auta. Przyszedl do mnie mail z potwierdzeniem jednak bez numeru konta,napisalam do sprzedawcy maila z prosba o owy numer. Nie odzywał sie ok 3 dni. Pozniej ponaglilam go smsem-po dwoch dniach od smsa otrzymalam owy numer. Pieniadze wplacilam tego samego dnia. Sprzedawca twierdzi,ze wyslal przesylke 22.05. 27.05 napisalam do niego jaka przesylka to wyslal bo priorytet zawsze szedl do mnie 2 dni. On zdziwiony mowi,ze myslal,ze juz doszedl wzmacniacz- nie doszedl do dzis. Umowilismy sie,że jeśli do 05.06 go nie bedzie odesle mi pieniadze. Napisalam mu 06.06,ze nadal go nie ma i ze prosze o wplate. On twierdzi,że wplacil pieniadze we wtorek-sek w tym,ze ich tez nie ma. On nie pojawia się na allegro,nie odpisuje na maile,nie odbiera telefonu... Dziewczyny co robic? dodam,ze kiedy prosilam o numer nadania nie otrzymalam go,napisal ze byl na poczcie i powiedzieli mu,że paczka zaginela gdzies po drodze do mnie. I tyle. Zero kontaktu od wtorku- nie mam ani przzedmiotu ani pieniedzy. Nie chce rozpoczynac sporu przez allegro bo wiem, z doswiadczenia,ze nic to nie daje. Mam jeszcze jakies wyjscie?

Gość justyniek
Ja miałam podobną sytuację napisz do obsługi allegro tam w pomocy powinnaś znaleźć zakładkę, napisz jeszcze raz na allegro do tego sprzedawcy, a tym od allegro opisz całą sytuację. Do mnie odezwali sie po kilku godzinach i kontaktowali się ze sprzedawcą i wysłali mu ostrzeżenia, ja napisałam sprzedawcy, że złożę skargę na policji. Paczka nie umiała dojść w półtora miesiąca a przyszła za 2 dni. Zrób tak zobaczysz, przyniesie to efekt, a jak nie idź na policję, allegro zwróci Ci wtedy pieniądze, a sprzedawcy zablokuje konto. POzdrawiam

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
No a co mu mam napisac? Juz mu pisalam,ze jesli jutro nie bedzie pieniedzy to zglaszam to do allegro. Nadal odzewu nie ma-juz nie wiem jak mam wplywac na tego chlopaka.Nie mam pomyslu co jeszcze napisac,zeby sie ocknal;/

Gość ythug
Ja miałam podobny problem z tym że doszła do mnie część zepsuta a w aukcji pisana jako sprawna na 100 procent. Kupowałam część do auta pojechałam do mechanika okazało się że zepsuta nie wiem co dokładnie z nią było nie tak, sprzedawca jednak nie zwrócił mi pieniedzy i przestał się logować aż zawieszono mu konto tylko pieniędzy nadal nie mam a chciałam zwrocić tą część

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
a najgorsze jest to,ze juz wiele rzeczy kupilam na allegro,a teraz cos takeigo i juz odechciewa mi sie zakupow tam... naprawde nie wiem co robic>.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
jeszcze jakies pomysly?

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
up up up up up up up

Gość gfdfd
a najgorsze jest to,ze juz wiele rzeczy kupilam na allegro,a teraz cos takeigo i juz odechciewa mi sie zakupow tam... naprawde nie wiem co robic>. ja raczej nie kupuje na allegro rzeczy drozszych niz 200 -300 zł . Tylko idiota kupuje cos za 1000 zł . Lepiej stracic 200 zł niz 1000 zł.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
A kto powiedzial ze ten wzmacniacz kosztowal 1000 zl? kosztowal 100-uzywka... Ale chyba to czy cos kosztuje 5 zl czy 500zl nie upowaznia sprzedawcow do takiego olewania kupujacych? Kupujac kolczyki za 10zl bylam lepiej traktowana niz w tym wypadku.

zrób dokładnie tak jak napisała Ci JUSTYNIEK. Nie pisz już do tego chlopaczka bo to pewnie jakis gnojek. Spokojnie... tylko trzeba działać.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
napisalam juz do allegro-zobaczymy czy cos odpisza. Znalazlam go na nk-jest rok mlodszy ode mnie. a wiecie co jest najlepsze?chlopak studiuje na politechnice gdanskiej a jest z okolic warszawy-ja mieszkam w gdyni-nie wpadl na to,ze moze mi ten wzmacniacz przywiezc do trojmiasta-juz wtedy zaczelo mi sie to nie podobac- i wykrakalam sobie;x

Gość trzeba bylo kupic za kilka
zlotych drozej od legalnej firmy z tysiacem komentarzy a nie od jakiegos frajera co pewnie mial 10 komentarzy.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
Sek w tym,ze taki ktory ja kupilam kosztowalby ok 300 zł a to byla dla mnie za duza roznica. Koles ma 30 pozytywow i jeden negatyw-ale usprawiedliwiony. Gdybym miala tak podejsc do sprawy to chyba nic bym na all nie kupowala;/

kupujesz od firmy nie podoba sie oddajesz a tak przysle ci np. cegle i jak mu to udowodnisz? dowod nadania ma a czy to wzmacniacz czy cegla nikt nie jest w stanie stwierdzic.waga podobna.

Gość 30 komentarzy to mozna miec
w dwa dni inwestujac 30 zl. sprzedawca zaczyna sie od tysiaca komentarzy reszta to plankton w ktorym ciezko znalezc pewne osoby.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
No dobra ale ja potrzebuje mocnego wzmaka-a NOWE mocne wzmacniacze zaczynaja sie od 300 zl wzwyz. nie stac mnie na nowy-wiec szukalam uzywki. waga cegly i tego wzmacniacza-nie jest podobna,uwierz.

Gość asiapipasia
napisz do niego nie że zgłaszasz do allegro, ale że zgłaszasz na policję. To zwykle skutkuje. Miałam taką samą sytuację. Byłam początkującą allegrowiczką i kupiłam perfumy. 200 zł dałam, a facet tak jak ten twój ciąle mnie zbywał. że wysłał, że zagineęly, że wyśle, że powinny do mnie do końca tyg dotrzeć itd... to trwało miesiąc. W końcu napisałam do allegro, a jego zaczęłam bombardować sms-ami, że jak nie dosanę pieniędzy na konto idę na policję. poskutkowało. Po godzinie miałam pieniądze na koncie. a jemu zablokowali konto, bo nabrał w ten sposób wielu ludzi. aha... miał ze 300 komentarzy, w tym 90%pozytywnych.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
no dobrze,ale jesli jest osoba,ktora sprzedaje cos czego nie uzywa i robi to rzadko to mam ja skreslac? sama mam 25 komentarzy. A powiem ci,ze ja nienawidze kupowac w firmach bo juz nie raz dostalam nie to co zamawialam albo w innym modelu.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
ASIAPIPASIA-od jutra bede tak robic. on nie wystawial za wielu rzeczy wiec wielu osob ni emogl nabrac,ale nie popuszcze mu. Ile kasa na konto bedzie szla-10 lat? ;x

Gość asiapipasia
nie od jutra, tylko zrób to dziś. Na co czekać/ co za różnca 5, czy 500 zł? Oszukał cię i tyle. mówię ci- zacznij pisać do niego smsy - zawal mu skrzynkę.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
Narazie tlumacze sobie,ze byl dlugi weekend,dam mu czas do jutra. Jutro bede pisac do niego i czekac na odpowiedz z allegro.

Gość wewe
czasem to wina poczty jest ze nie dostarcza towaru . gdy jest nieubezpieczony to poczta nic nie wyplaci . Gdyby jednak sprzedawc a byl uczciwy to odpowiadal by na twoje pytania i staral sie jakos pomoc .

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
ja bylam srednio co drugi dzien na poczcie pytac czy nie ma przesylki,bo moze awizo nie zostawione-nie bylo nic. gdyby byl uczciwy to oddalby mi pieniadze tak jak obiecywal i sam skladalby reklamacje do PP. Ale lepiej przestac sie odzywac,powiedziec ze pieniadze wplacone i olac. >.

przeczytaj najpierw regulamin allegro ktory akceptowalas. tam jest podany czas na zakonczenie transakcji na wysylke itd. jeszcze nie minal wiec nic nie wskorasz. przesylak mogla zaginac na poczcie. reklamacje mozna skladac po 14 dniach roboczych itd.pisz do alla oni beda rzadac od niego potwierdzenia nadania jak nie przesle to zawiesza mu konto a ty po zgloszeniu na policje dostaniesz odszkodowanie z poku (program ochrony kupujacych) wszystko masz w regulaminie zamiast pytac tu niezorientowane osoby przeczytaj warunki ktore zaakceptowalas. dorosla jestes a zachowujesz sie jak dziecko gledzisz na forum zamiast chociaz przeczytac zasady aukcji na allegro. jesli masz jednak trudnosci z rozumieniem regulaminu to zapytaj tutaj uzyskasz kompetentna odpowiedz a nie jakies pierdoly w stylu ze przesylka idzie 2 dni. http://www.allegro.pl/phorum/list.php?f=298

a jaka ma gwarancje ze jak odda pieniadze to ty oddasz pozniej przesylke ktora do ciebie dotrze? moim zdaniem wcale nie wyslal byc moze cena byla niska albo jest leniem ale to sa moje domniemania.

Gość asiapipasia
no nie przesadzaj - kupiła 17 maja, minął miesiąc. ile można czekać, zwłaszcza jak gość ewidentnie się wymiguje i ściemnia.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
trzeba bylo kupic za kilka-> to po co wchodzisz na forum na ktorym SAMI DOROSLI gledza? wiesz regulamin sobie a allegro sobie-jest centrum sporow,które zawsze gówno daje-wysylaja automatyczne wiadomosci. to,ze cos sobie napisza to nie znaczy,ze sami tego przestrzegaja. moze miec taka gwarancje,ze przez ten miesiac praktycznie codziennie do niego pisze i probuje sie dowiedziec co z ta przesylka-logiczne jest,ze nie zalezy mi na oszukiwaniu ale na towarze albo na pieniadzach. a pierdoly,ze przesylka idzie 2 dni to moze na twojej poczcie jakas nowosc-u mnie kazdy z 25 przedmiotów byl po dwoch dniach od wyslania na biurku.

byc moze mialas szczescie i kazdy z 25 przedmiotow dotarl w dwa dni ja niestety mam znacznie wieksze porownanie bo jakies 100 razy wieksze i wiem ile potrafi isc przesylka poczta(priorytetowa). pisz do allegro przez formularz centrum sporoow to taka pierdola dla takich ktorzy maja 25 komentarzy i nie wiedza ze to nie dzial nikt teog nie czyta to jest po to aby konsultantom glowy nie zawracac przez jakis czas przynajmniej. p.s. tylko nie pisz przez "zglos naruszenei zasad" ten przycisk nie dziala :D tzn. dziala tak samo jak centrum sporow. pytaj na allegro tam ci wszystko wytlumacza. temu osobnikowi postaw ultimatum albo skan potwierdzenia nadanai do jutra albo dajesz nega i kierujesz sprawe do alla. mas zkonto zakupowe wiec mozesz walnac negatywa.

Gość GŁUPIEEE ALLLEGRO
Tak jak pisalam w pierwszym poscie nie uzywam centrum sporow. radze czytac uwazniej:] Napisalam stosownego maila do all,moze sie odezwa. Do tego delikwenta jutro bede pisac-nawet nie wie co go czeka.