Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***kika***

jak dlugo po zaprzestaniu brania tabletek anty kobieta staje się płodna?

Polecane posty

Gość ***kika***

witam, bralam tabletki antykoncepcyjne prawie 3 lata, wczoraj mialam zaczac nowe opakowanie, ale postanowilam zrobic sobie przerwe na jakis czas. Mam pytanie, po jakim czasie od odstawienia, wraca owulacja??

Zazwyczaj od razu - u kobiet bez wcześniejszych zaburzeń. Czasem dochodzi do mnogiego uwalniania komórek jajowych, stąd większe ryzyko ciąży mnogiej.

Gość ***kika***
od razu to znaczy, ze jesli przestalam brac tabletki 5 czerwca, mialam krwawienie z odstawienia, kolejne opakowanie mialam zaczac w sobote, czyli wczoraj, a nie zrobilam tego, to dzis, juz bylaby mozliwosc zajscia w ciaze? troche mi sie nie wydaje.. ale czytalam o tym jeszcze nigdzie, dlatego zalezt mi na zetelnej poradzie. jutro zapewne udam się do ginekologa ale zanim, chcialabym sie dowiedziec czegos tutaj.

"jesli przestalam brac tabletki 5 czerwca, mialam krwawienie z odstawienia, kolejne opakowanie mialam zaczac w sobote, czyli wczoraj, a nie zrobilam tego, to dzis, juz bylaby mozliwosc zajscia w ciaze? " Zależy od organizmu. Owulacja może się odblokować bardzo szybko, bo poziom hormonów spada. Jeśli dzisiaj współżyłabyś bez zabezpieczenia, to w sprzyjających warunkach możesz zajść w ciążę - w końcu plemniki wytrzymują w organizmie kobiety kilkadziesiąt godzin, a w tym czasie może dojść do owulacji. Raczej mało prawdopodobne, ale jednak. Najlepiej zapytaj o to lekarza.

Kochana!!! Ja wzięłam ostatnią tabletkę 24 grudnia, okres dostałam 28 grudnia a około 10-tego stycznia byłam już w ciąży!!! A brałam tabsy 6 lat. Uwierz!!! Tylko, że ja przerwy nie chciałam, a dzidziusia :D

Gość ***kika***
strasznie mnei "pocieszyłyście", mam natomiast nadzieje, ze w ciazy nie jestem, troche za wczesnie jak dla mnie;) no nic pogadam z lekarzem, niech mnie przebada, dowiem się wiecej, lecz mimo wszystko, za wczesnie jeszcze na dzidziusia :)

To musisz pomyśleć o innym zabezpieczeniu skoro chciałaś zrobić przerwę, ja też zawsze wtedy stosowałam inną antykoncepcję. Wiesz.... Każdy organizm jest inny, ja nie mogę Ci powiedzieć, że na pewno zaraz zajdziesz. Kiedyś też się starałam o dziecko i kilka miesięcy i nie zaszłam, widocznie miałam jakieś zaburzenia, a teraz to po dobrych dwóch tygodniach już było maleństwo :D:D:D Mnie akurat to bardzo cieszy :D:D:D Pomyśl o gumkach lub czyśm innym jeżeli naprawdę nie chcesz dziecka, pozdrawiam 👄