Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzia malutka piękna

Dziewczyny pomocy!!!!

Polecane posty

Planujemy z mężem dziecko wczoraj się kochalismy bez zabezpieczenia. Mam kilka pytań. Po pierwsze w ostatnim tygodniu miałam zapalenie pęchęrza. Wydawało mi się, że mi przeszło ale dziś znowu mnie szczypienie przy końcu sikania. Brałam urosept i niewiem czy powinnam go dalej brać. Pozatym chciałabym wiedzieć kiedy mogę czuć jakieś pierwsze objawy ciąży i kiedy powinnam się udać do lekarza , kiedy też zrobić pierwszy test. Według moich obliczeń mam teraz dni płodne. Po jakim czasie od stosunku dochodzi do zapłodnienia

pierwszy test robi sie w pierwszy dzien spodziewanej m-czki, badz np 10 czy 14 dni od stosunku, przeczytaj na opakowaniu testu. Objawy... ja np mialam typowe na miesiaczke ale jakby mocniejsze, powiekszyly sie piersi, brzuch wygladal jakbym miala wzdecie i caly czas myslalam ze dostane @, okazalo sie ze to ciaza :) Co do leku no to nie wiem, musialabys przeczytac ulotke tego specyfiku, tam na pewno jest naposane co w przypadku ciazy, albo udaj sie do lekarza. Niestety musisz uzbroic sie w cierpliwosc, ledwo co wspolzyliscie wiec objawy ciazy to jeszcze troche, a i zycze Ci tej ciazy oraz tego aby te objawy ni byly zbyt meczace ;) Pozdrawiam

ja mam ciągle zapalenie pęcherza i Urosept lub Urosan można brać praktycznie od początku ciąży, bo to preparaty ziołowe. Na początku zabroniona jest Furagina. Dla pocieszenia: przed ciążą miałam zapalenie pęcherza średnio raz na 2 tygodnie. Jak tylko zaszłam w ciążę wszystko przeszło i aż do 3 trymestru miałam spokój.

Gość heloooooo
bierz ten urosept 3x1 plus wit c po jednej.I zrób badanie moczu

Gość a ja stawiam
na infekcję od pochwy i stad ból w cewce moczowej.Kup sobie krem clotrimazolum ,smaruj okolice cewki i męża też p[osmarój:)

Gość saleminka8
co do pęcherza to jak bierzesz jakieś tabletki to skończ opakowanie. Najlepsze jestwszystko co zawiera żurawinę Dobre tabletki to furagin,po nim jedynie jest ciemniejszy mocz,on jest dobry na to początkowe zapalenie,które nie rozwinęło się bardziej.Brałam je będąc w ciąży i szybko znikło pieczenie. Może zrób badanie moczu gdzieś w przychodni prywatne czy z skierowaniem,obojętnie... Pij dużo by wypłukać bakterie i nie trzymaj moczu,bo z doświadczenia wiem że to pogarsza stan...w ubiegłym roku miałam zapalenie 4 razy,za czwartym już z krwią :( Testy najlepiej wykonywać w dniu spodziewanego okresu,jeśli masz regularne cykle,bo jeśli takich nie masz to już nie wiadomo kiedy ten termin jest,chyba ze wiesz kiedy miałaś owulacje ;) Do zapłodnienia dochodzi szybko,bo plemniki aż tak powolne nie są,ale testy nie wykryją ciąży wcześniej niż 10-16 dni bo takie są średnie długości fazy lutealnej u kobiet. Moja trwa 13 dni i wiem kiedy mam owulacje i mam łatwiej w określeniu keidy powinnam mieć okres :) bo tak właśnie udało mi się zajsć w ciąże.Płodność to ogólnie temat rzeka,tyle przeczytałam i tyle przetestowałam różnych metod,ze szok :P Dodam coś od siebie,stosunki nie mogą być częste,bo armia białych plemników jest mniejsza z każdym wytryskiem,więc przerwa w stosunkach musi być. My w moim ostatnim okresie kochaliśmy się w 1 dniu w moim cyklu i udało się :)

Gość saleminka8
straszny_kocur może nie doleczone to miałaś... ? Ja w ciąży też mam dobre wyniki,takiej super morfologii czy moczu nie miałam jeszcze :)

Gość katerinka26

Gość katerinka26
ja też polecam urosept jest to lek ziołowy więc bezpieczny

jejku jak ja bym chciała żeby nam sie udało. Będe brała ten urospept do końca bo z wydaje mi się że antybiotyku to nikt mi teraz nie da prawda? Wczoraj się kochaliśmy więc kiedy powinniśmy kochać się kolejny raz? W połowie lipca jedziemy na urlop czy jak będę w ciązy już to mogę sie chodziaż trochę opalać?

co myślicie?

nikt mi nie poradzi nic?