Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gennaw

jaka temp w pochwie we wczesnej ciazy?

Polecane posty

Gość gennaw

Staram sie o dziecko kochalam sie w dni plodne spoznia mi sie pare dni okres robilam dzis rano test wyszedl negatywny temp w pochwie wynosi 37,5 czy to moze jednak swiadczyc o tym ze do zaplodnienia doszlo wiem ze zawsze dzien przed okresem temp spada jak to jest naprawde bylabym wdzieczna za jakakolwiek odp w tym temacie.Dodam ze mam takie uplawy mleczno wodniste tj jak sie podcieram sorki za doslownosc to mam je na papierze toaletowym nigdy nie mialam czzegos takiego zaraz przed okresem czy to normalne?na bete dopiero moge isc za tydzien

Gość .............uiop
idz do lekarza albo zrob bete

Gość kjuztgr
najpewniejsza bedzie beta

Gość ertz
powtorz test jutro rano

Gość gennaw
tyle to ja wiem :)ale co z ta temp w pochwie nikt nie wie?

Jeżeli zmierzyłaś ją jednorazowo to nie powinnaś brać jej pod uwagę. Musiałabyś mierzyć ją cały miesiąc, by wiedzieć, czy był wzrost temp itd. Od owulacji aż do miesiączki powinna być wyższa, po miesiączce spada, może spaść w dzień miesiączki lub 24 godziny przed. To zależy. Zrób test ciążowy, bo okres może się spóźniać też ze stresu. Jak ja zaczęłam się starać o dziecko to też nagle zaczęły mi się cykle wydłużać, a ja myslałam że okres się spóźnia a to było ze stresu, czy to już czy nie. Jak naprawdę zaszłam w ciążę to od razu wiedziałam, bez testów, bez mierzenia temperatury, po prostu to wiedziałam. Życzę pomyślnego wyniku.

Aha, zapomniałam dodać, że mierząc temp to o ciąży świadczy dopiero jak przez 18 dni kolejnych temp wyższa się utrzymuje. Zazwyczaj okres powinien przyjść po 14-16 dniach wyższej tempki. I tak, np dla mnie wyższa to zawsze była 36,9-37,5 ale znam dziewczyny, dla których moja wyższa była normalną, a podwyższoną miały np 37,3-38,0, bo znam takie, więc jeśli nie mierzyłaś to nie wiesz czy rzeczywiście jest to podwyższona tempka. Wiesz kiedy miałaś owulację? Ja wiedziałam, bo np bolały mnie jajniki, tak kłuły, a Ty wiesz?

Gość gennaw
moje cykle trwaja 35,36 dni uzywalam testu owulacyjnego jak tylko pokazal skoko lh zacyelismy starania:)sluz tez mialam taki plodny w dodatku pobolewalo mnie wtedy podbrzusze wiec chyba byla to owulacja wszystko mam zapisane w kalendarzyku:*

Gość gennaw
a co do temp to racja nie bede sie nia SUGEROWAC bo do tej pory jej nie mierzylam

Gość gennaw
dzis zrobilam test ale wyszla 1 kreska nie bylo nawet bladego cienia tej drugiej:(

Jeśli okres się spóźnia a test wyszedł negatywny to raczej nie jesteś, powtórz test za kilka dni, wtedy poziom hormonu ciążowego powinien wzrosnąć, ale jeśli okres się spóźnia już kilka dni a jest jedna kreska to nic z tego raczej nie będzie w tym cyklu. Tez to przechodziłam, więc wiem co czujesz. Starałam się półtora roku.