Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszkowa mama

Czym udrożnić zapchany nosek.

Polecane posty

Gość pieluszkowa mama

Mam miesięczne dziecko i za bardzo nie wiem czym mogę udrożnić mu nosek bo ma zapchany i cięzko mu sie oddycha. Gruszką się boję czy są może jakies preparaty ktore mi w tym pomogą? prosze o pomoc.

Gość proponuję marimer
(woda morska), frida

Gość czy
tez uwazam ze woda morska plus rulonik ze zwinietej chusteczki higienicznej. psiknij w nosek, poczekaj chwilke i zakrec rulonikiem w nosku. Cala rozmiekczona zawartosc powinna przykleic sie do chusteczki

Gość pieluszkowa mama
gdzie kupie taka wode w aptece tylko? ile kosztuje?

Gość Menn co to moze byc
Tak w aptece , koszt ok 17-20 zl

Gość kup w aptec aspirator
do nosa nazywa sie NOsefrida ( koszuje około 22 zl ) - u mojej corci sprawdza sie rewelacyjnie ( co prawda nie lubi tego i jest placz podczas odciagania glutkow - ale nosek jest udrozniony i moze spokojnie oddychac a na noc po odciagnieciu smarkow zawsze wklaplalam kropelki do nosa Nasivin .

Gość kup w aptec aspirator
tylko popros o krople Nasivin dla niemowlat ( bo sa tez dla starszych dzieci i dorpsłych )

nasivin to silny lek!!!! można go używać max 5 dni i to na zalecenie lekarza. do codziennej higieny woda morska, np marimer, sterimar, disnemar i aspirator nosefrida

Gość czy
sol morska dostaniesz w aptece. przy synku to wlasnie aptekarz mi to polecil

Gość jest kilka rodzajow
tego leku Nasivin ten dla niemowlat nie jest mocny i ja zawsze stosowalam tylko na noc a w dzien byla nosefrida . zreszta jak powiedzialam pediatrze ze mojej corci aplikowalam nasivin 0,01% tylko raz dziennie na noc powiedziala ze dobrze robilam

Gość jest kilka rodzajow
i na ulotce ( własnie sprawdzilam ) jest napisane ze bez zalecenia lekarza Nasibin 0,01 % mozna stosowac jedynie przez krotki okres czasu ( 3-5 dni - nie dluzej niz 7 dni ) na ulotce jest napisane ze do 4 tygodnia zycia nalezy podawac 1 krople 2-3 razy na dobe a od 5 tyg zycia 1-2 krople 2-3 razy na dobe .

Gość WIEC MALA -AGATKO
przeczytaj napierw ulotke a pozniej sie wypowiadaj dobrze ?

U nas najlepiej prawdzał się \"katarek\" podłączony do okurzacza. Może wygląda to strasznie ale nie jest bolesne. NIe trzeba dziecka długo męczyć tylko dosłownie po sekundzie przyłożyć do jednej apotem do drugiej dziurki i po robocie. Wiem , że nie wszyscy to lubią ale u nas się sprawdzilo i u kilku moich znajomych. Teraz synek jak ma katar to sam podchodzi do odkurzacza i wyciga sobie katar.

Gość djdf
sól nivea i nosefrida. moja tez tego nie lubiła i wyła a teraz ma 17miesięcy i sama mi przynosi :-D robimy psik psik i odciągamy :-D umie sama w sumie już dmuchnąć w chusteczkę ale lubi wieczorkiem przynieść i psiknąć :-D a ile ma radochy przy tym :-P

"Dzieci powyżej 3 miesięcy życia do ukończenia 1. roku życia 1 do 2 kropli Nasivin soft 0,01% do każdego otworu nosowego 2 do 3 razy na dobę. Wprowadzać roztwór do obu otworów nosowych. Zakrapianie preparatu do nosa ze względu na konstrukcję butelki jest możliwe tylko w pozycji z głową odchyloną do tyłu. Między podaniem leku a ujawnieniem się działania może minąć do 20 minut, zwłaszcza w przypadku stosowania roztworu 0,01 %. Bez specjalnego zalecenia lekarza preparatu Nasivin soft 0,01% nie należy stosować częściej niż 3 razy na dobę i nie dłużej niż 3 - 5 dni" oto fragment ulotki! wynika z niej dokładnie to co napisałam, że do 3 max 5 dni można go stosować a nie ciagle :) różnica jest tylko taka że pisze "Bez specjalnego zalecenia lekarza" max 5 dni, ale jak rozmawiałam z pediatrą to powiedziała że leku tego lepiej nie stosować dłużej niz 3 dni bo bardzo wysusza śluzówkę. a poza tym gdzie autorka pisała o zaleceniach lekarza i o tym że maluszek ma katar? mój mały ciągle ma zatkany nos, bo ulewa i resztki mleka mu sie w nosku gromadzą więc nie tylko katar jest przyczyną zatkanego noska.

a jeśli mówimy o czytaniu ulotki to tam jest zapis o dzieciach POWYŻEJ 3 MIESIĄCA a autorka ma miesięczne dziecko, więc zdecydowanie nasivinu nie polecam.

Gość baśka1500
tez uwazam ze woda morska będzie najlepsza ja mam taka z BabyCap, wiem ze nie w kazdej aptece mozna ja dostac, ale mozna zamowic ja u nich na stronie psiknij w nosek, poczekaj chwilke i oczysci nosek