Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynowy potwór

Ile płaciłyście/płacicie z dja?

Polecane posty

Gość zaraz zaraz.
nie zgodzę się z tym że ludziom NIE TRZEBA wyjaśniać co to jest muzyka na żywo skoro panna po szkole muzycznej nie wie po co 5 osób w zespole, załamka. Ja nie dyskutuje o gustach muzycznych, tylko się zastanawiam jak ludzie bez problemu płacą typowi który puszcza muzykę 2000zł a jak zespół mówi że chce za usługę 3000zł to już jest problem.

Gość nea11
ja 1500zl (slask) ale byli tez dj za 750zl..1000zl.. tyle ze mocno nieciekawi jak dla mnie..

Gość zaraz zaraz.
"vtmpoq 5 osób w zespole, to już na prawdę dużo. U Nas było 3 i wystarczająco,." no i następny, powtarzam: JA MOWIE O MUZYCE WYKONYWANEJ NA ŻYWO

Gość vtmpoq
U Nas też była muzyka na żywo!!!! Po prostu z reguły jest mniej niż 5 osób, dla mnie to może być i 10, nie ekscytuj się tak tym, bo nie ma czym.

Gość zaraz zaraz.
no i jeszcze będziesz mnie przekonywać że 3 osobowy zespół grał na żywo, ciekaw jestem w jaki sposób, uświadom mnie prosze

zaraz zaraz, ja nie mialabym nic przeciwko aby zaplacic dobremu zespolowi 3 tys czy wiecej, ale niestety dobrych zespolow weselnych jest jak na lekarstwo. Znalazlam zespol 4 osobowy, ktory za samo wesele chcial 3,5 tys zl. Nagrania w internecie swietne,ale jak obejrzalam dvd z wesela, na ktorym grali to zdecydowalam,ze chce Dj, bo po pierwsze grali jakby chcieli a nie mogli, tak,aby sie za bardzo nie zmeczyc, po drugie ubrani byli w dzinsy i t shirty a pan, ktory gral na syntezatorze przez cala impreze nie zdjal okularow przeciwslonecznych. W moim przypadku dochodzil jeszcze problem tego w jaki sposob wiekszosc zespolow spiewa w jezyku angielskim. Moj narzeczony nie byl czesto w stanie zrozumiec slow piosenek a jego ojczystym jezykiem jest wlasnie angielski. Dlatego zdecydowalismy sie na dj i na oryginalne wykonania piosenek.

Gość karmazynowy potwór
Zaraz zaraz Najpierw odpowiedz mi na pytanie i napisz co robi każda osoba z tym 5. To raz. Zespół może się składać z 3 osób, a może być to orkiestra symfoniczna, w której każdy muzyk jest potrzebny, to dwa, więc nie wiem czego tak strasznie nie pojmujesz? Sorry ale zespoły weselne to wokalista, keyboard, akordeon z tego co widywałam więc pytam do czego tak koniecznie potrzebne są pozostałe 2 osoby? Trzy, to napisałam że nie będę płaciła pajacom za kilka godzin pracy, w tym jedzenia i picia , po 600 zł na głowę, bo to wg mnie przesada, podobnie jak 2000 zł to też przegięcie i to zdrowe, więc czego tyczy się ostatnie zdanie? Cztery, nie przedkładam tej Twojej muzyki na żywo ponad wszystko, bo jest ona na żywo. Co z tego, jeśli jest beznadziejna?

my placimy 1800 zl (wytargowane) w Warszwie - ale ten koles nie tylko pyszcza muzyke ale robi oswietlenie calej sali (wszytkie sciany, parkiet itp), prowadzi oczepiny, zabawia gosci - wodzirej ale zalatwialismy go po znajomosci wiec mniejsza kwote sobie krzyknal niz bierze norl=malnie - tez jest z wawy wiec za dojazd nie placimy

Gość karmazynowy potwór
No właśnie ten nad którym się zastanawiam to dj + wodzirej + światła. Więc efekt może być naprawdę fajny:) Tylko ta cena ugh :o

Gość zaraz zaraz.
czy to w przypadku DJa czy zespołu jest trudno znaleźć kogoś komu można zaufać i być spokojnym o impreze - to fakt, z tym nie dyskutuje, martwi mnie jedynie to że ludzie nie potrafią docenić pracy i grania na żywo

Gość zaraz zaraz.
już punktuję: perkusja bas gitara instrumenty klawiszowe saksofon czy ludzie tacy jak ksiądz, kamerzysta, fotograf, kucharz to też PAJACE którzy za darmo jedzą na twoim weselu, czy tylko zespół podciągasz pod to określenie???

Ja potrafie docenic muzyke ,,na zywo,, I cieszylam sie jak glupia, gdy znalazlam ten czteroosobowy zespol, w ktorym byly dwie gitary, perkusja i syntezator, ale ,niestety,to co zaprezentowali na weselu,ktore obejrzalam bylo beznadziejne, bez zadnego ,,,kopa,,. Moja babcia stwierdzila,ze to jakies flaki z olejem a nie muzyka na wesele ;) A Djowi przedstawie liste utworow, ktore chce,aby sie pojawily i wiem,ze te utwory nie beda zagrane w wolniejszej wersji,dlatego,ze muzycy nie chca sie spocic :P

Gość karmazynowy potwór
Co do instrumentów zgodzę się. Pozwolisz natomiast, że nie będę się uzewnętrzniać na publicznym forum, a tym bardziej tłumaczyć Ci swojego punktu widzenia. Pytanie było postawione jasno, chciałam się dowiedzieć jakie ceny są na rynku odnośnie djów. Jeśli masz ochotę na rozkminy załóż sobie temat do tego przeznaczony. Pozostałym dziękuję za pomoc :*

Gość zaraz zaraz.
wyż demograficzny i duży popyt sprawił, że powstało dużo zespołów po to aby zarabiać, są to właśnie składy 2-3 osobowe gdzie trzyma się gitarę i udaje że śpiewa, niestety taka jest prawda, a tej twojej kapeli Ewelina pewnie już brakuje chęci do tworzenia atmosfery, do bawienia sięmuzyką, odwalą swoje wezmą kasę i do domu, tacy też niestety działają na tym rynku

Gość zaraz zaraz.
w sumie masz racje, temat i tak nigdy nie zostanie rozstrzygnięty, ale cieszę się że przynajmniej zrozumiałaś co to znaczy że zespół gra na żywo i jakie warunki powinien spełnić, może to innym pomoże w wyborze, zmykam, powodzenia. Ps. bierz droższą usługę bo w 95% idzie z jakością

Gość karmazynowy potwór
Ależ ja doskonale wiem co znaczy grać na żywo! Tylko tak jak pisałam, nie lubię nieoryginalnego brzmienia piosenek, poza tym rzadko zdarza się trafić na ludzi z klasą, poświęcających się temu co robią i znających się na tym. Choć wiem, że tacy istnieją i potrafią brać i 7 tys. :o Tak jak mówię, zawsze wolałam dja, i tak już zdecydowaliśmy. Wiem, że ci lepsi potrafią znakomicie rozkręcić i poprowadzić imprezę. Pozdrawiam!

Powiem tak - ja (mój Mąż zresztą też) zespołów weselnych po prostu nie trawię. Poza tym - zapraszamy gości na naszą imprezę, my ją organizujemy, to są nasze preferencje, nasze pieniadze, a co za tym idzie - nasza sprawa komu, za co i ile zapłacimy. To nie chodzi o to, że żal mi 3 tyś. za 5-osobowy zespół, a za DJ 1,5 tyś. to już nie - ja nie zapłaciłabym zespołowi nawet gdyby był pięc razy tańszy, bo tak jak napisałam na wstępie - zespołów takowych po prostu nie lubię. Nie interesuje mnie czy ktos w związku z tym uzna, że jestem wrażliwa na muzykę czy też nie i czy się na czymś znam lub nie. Po prostu - chciałam DJ\'a i mam. Ktoś woli zespół - wynajmuje zespół. Po co ta dyskusja o wyższości lepszego nad dobrym?

Gość karmazynowy potwór
Mam takie samo zdanie jak Gollumnica...

Gość zaraz zaraz.
to jeszcze ja, cały urok jest w tym że to nie jest oryginał, oglądałaś tegoroczne Opole?? - półplayback, zero spontaniczności w muzyce, wykonanie, brzmienie jak w radiu, czy to ma sens?? To rzecz gustu. To twoje wesele i ty decydujesz jak ma wyglądać, ale pamiętaj że robisz go dla gości a nie dla siebie. 3mam kciuki za twojego DJa ;)

Gość zaraz zaraz.
Gollumica - możesz podać argumenty dlaczego nie trawicie zespołów weselnych??

zaraz, zaraz - nasz DJ jest sprawdzony na szczęście :) , a o tym, że wesele robimy dla gości nie ma potrzeby przypominać. Tylko, że jeśli chodzi o "oprawę muzyczną" zawsze będzie tylu zwolenników DJ'a ilu jest zwolenników zespołów muzycznych - trudno jest dogodzić wszystkim. Pamiętaj, że ja i mnie podobni też bywają gośćmi weselnymi czasem :) i bawimy sie przy tzw. "orkiestrze" jak inni, bo Młodzi preferowali orkiestrę właśnie. Oczywiście, że nie narzekam bi idę się bawić - nie narzekać, natomiast z imprez takich właśnie wyciągnęłam dla siebie wniosek - nie będzie "orkiestry" na moim weselu.

Gość zaraz zaraz.
"Oczywiście, że nie narzekam bi idę się bawić - nie narzekać" oby wszyscy mieli takie myślenie. Twoje argumenty przekonują mnie w 100% :) Pozdrawiam

Gość karmazynowy potwór
Nie, nie oglądałam Opola. Nie oglądam ani Opola, ani Sopotu, piosenki śpiewane tam na żywo brzmią zazwyczaj strasznie. Wiem, że wesele robię dla gości, ale nie oznacza to, że mam się przez całą noc męczyć i rezygnować ze swoich przekonań. Moja rodzina (od strony mamy) na wieść o planowanym dju zareagowała bardzo pozytywnie (aż byłam zdziwiona), zwłaszcza że dwa miesiące wcześniej byli na weselu, gdzie śpiewał zespół. I przez ten zespół nie usłyszałam ani jednego dobrego slowa o całej imprezie. Co do rodziny z drugiej strony 2 lata temu byliśmy na weselu gdzie grał dj i równiez wszystkim się podobało:) choć moim zdaniem mógł wybrać ciekawsze piosenki.

Nie lubię po prostu jak ktoś śpiewa "nie swoje" piosenki o co akurat trudno w przypadku zespołów, bo raczej śpiewa się tzw. "szlagiery" i ja to rozumiem - to nie jest pretensja. Ja po prostu jak słyszę "Głupią żabę" to wolę słyszeć głos wokalisty Universe, a nie Pana z zespołu.

Karmazynowy Potwór ---> a'propos piosenek - my mamy możliwość "modyfikacji" tego co pan DJ sobie zaplanował :) A jak w Twoim przypadku?

Gość karmazynowy potwór
My jeszcze nie mamy dja więc nie wiem:D Nie zdecydowaliśmy się jeszcze na konkretnego, dopiero zaczęliśmy szukać. Ale z tego co się dowiadywalam to każdy daje taką możliwość:) generalnie postawimy na różnorodność.

Gość lpolm
Teraz coraz modniejsi stają się dj. A prawda jest taka, że byłam na weselach gdzie i zespół był marny i dj marny na innym, jak też zespół i dj byli ok na innych....nie ma reguły. Osobiście wolę zespół.

Gość lpolm
Dla mnie najważniejsze jest to żeby ten dj, czy zespól pasował do miejsca w którym gra. Tragicznie to wygląda, jak w dość ekskluzywnym miejscu, takim dość drogim gra zespół, który strasznie fałszuje, same disco polo, ogólnie zero poziomu, tak samo z dj który wybiera kiepskie piosenki i nie umie poprowadzić zabawy. Byłam na takim weselu gdzie miejsce wykwintne, a zespół totalna szmira, po prostu żal...Jeśli stać Was na drogi lokal, to nie oszczędzajcie też na oprawie muzycznej, to musi współgrać.