Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blimblemblomblum

Ważne pytanko,nawet bardzo.

Polecane posty

Gość blimblemblomblum

Moje pytanie polega na tym czy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych szybko zachodzi się w ciąże? To dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam.

Gość blimblemblomblum
echmm...coś czułam,że nie dostane żadnej wypowiedzi.... a to mi jest bardzo potrzebne.No trudno..

różnie to bywa. szanse masz 50/50 ze albo zajdziesz szybko bo uśpione dotychczas jajniki nagle zaczną pracować jeszcze intensywniej niż wcześniej... lub sytuacja odwrotna - że cykle się rozregulują i nie będziesz mogła zajść w ciążę tak od razu....tylko trochę to potrwa.

Gość blimblemblomblum
Nie wzielam ostatniej tabletki,był okres i zaczęło się następne opakowanie w którym juz 3 dzień jak jej nie biore.Kochałam się z moim partnerem codziennie,nawet po kilka razy w których dochodził we mnie.No i nie wiem co już mam myśleć.Mój M stwierdził,że powiększyły mi się piersi ale ja nic szczególnego w nich nie zobaczyłam dla mnie są nadal takie same.Nie chce zrobić testu,ponieważ bardzo boje się rozczarowania.

nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałam...jest teraz 3 dzień jak nie bierzesz nowego opakowania tabletek tak?

Gość blimblemblomblum
wczoraj wzięłam trzecią dziś już będzie czwarta z nowego opakowania ze starego nie brałam ostatniej.

no to nie mogłaś zajść w ciążę jeśli rozpoczęłaś nowe opakowanie. ta nie wzięta ostatnia tabletka z poprzedniego opakowania nie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną pigułek bo już 19 wystarczy do pełnego zabezpieczenia

Gość blimblemblomblum
ups pokręciłam trochę....z nowego będzie 4 jak nie biorę,a napisałam,że biore... cholera jakaś zamyślona jestem.... Ja czytałam na ulotce,że jak się opuści ostatnią ze starego opakowania i pierwszą z nowego to jest większa możliwość zajścia.

nawet jeśli nie bierzesz już 4 tabletki z nowego opakowania to są bardzo marne szanse że zaszłaś tak od razu. owulacja to nie jest proces który zachodzi tak błyskawicznie, trzeba na to trochę czasu....poza tym nawet gdybyś zaszła w tym powiedzmy 10 dniu cyklu to nie miałabyś jeszcze powiększonych piersi świadczących o tym że możesz być w ciąży!! to nierealne....

Gość alicjaaak
Brałam tabelki przez 3 lata, udało mi się zajść w 2 miesiącu i jestem mamą bliźniaków (to było 4 lata temu) i lekarz powiedział, że bardzo szybko to się udało, więc ja nie wiem jak to możliwe żebyś po 10 dniach od odstawienia miała już zajść ale oki:/

Gość 4 lata brania
starałam się 5 miesiacy. pozdro

Gość blimblemblomblum
no ja byłam tylko ciekawa tego czy mogę być.Tabletki biore nie cały rok.

Gość blimblemblomblum
za bardzo się nie orientuje w tych sprawach dlatego pytam.

raczej nie możesz być w ciąży aż tak szybko. chyba że jesteś jakiś ewenementem w świecie ginekologii;)

Gość madziakicia
ja po odstawieniu zaszłam przy pierwszym cyklu:)

Gość blimblemblomblum
noo proszę,a jednak są jakieś ewenementy w świecie ginekologii

Gość do bimble
owulacja dopiero będzie, więc NIE MOŻESZ BYĆ W CIĄŻY, przy regularnych cyklach jest w 14 dniu cyklu zrób test w 1 dniu spodziewanej miesiączki - najwcześniej! p.s.Spałaś na lekcjach biologii dziecino?

Gość blimblemblomblum
NO NO ODEZWAŁA SIĘ WIELKA DAMA CO TO ONA DZIECINKĄ NIE JEST...NIE ZNASZ NIE OCENIAJ TYLKO TYLE CI MOGĘ POWIEDZIEĆ.

Gość blimblemblomblum
I JAK COŚ TO NIE BIMBLE TYLKO BLIMBLEM JAK JUŻ CHCESZ KORZYSTAĆ ZE SKRÓTU