Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alesienarobilo

Home office-poltora roku za pozno

Polecane posty

Gość alesienarobilo

Hej,jestem w Anglii 2 i pol roku. W styczniu 2007 po przyjezdzie zlozylam papiery do Home office. Spoko. Nastepnie powinnam w styczniu 2008 zlozycz nastepne papiery do home office o residence permit, wysylajac tam te 12 payslipow, potwierdzenie od pracodawcy itd.Ale tego nie zrobilam. Chce to zrobic teraz w sumie o poltora roku za pozno tylko dlatego ze dwa tygodnie temu wyszlam za maz wiec i tak musze sie z nimi skontaktowac i ta. Pytanie: policza mi te zalegle poltora roku do residence permit? Payslipy wysylac za ostatnie 12 miechow czy te od stycznia 2007 do stycznia 2008? Odpowiedzcie please jak szybko sie da.dzieks

Gość fgrhuwnv
Tak jak myslslam, jak o benefitach to milion stron jak trzeba kolezance pomoc to nie ma komu!

Gość arlekinka77
co do payslipow to na pewno te z oststnich 12 mcy,ale czy ci zalicza ten okres bez rejestracji to nie jestem pewna.Jedno wiem,ze ja jak zostalam zwolniona ( hotel zamkneli na remont) i chcialam ubiegac sie o zasilek to okres pracy uwzglednili mi ten tylko od wpisu WRS, wczesniejszego nie wzieli pod uwage i nie dostalam zasilku...

Gość adam 30
Mam pytanie. Mój znajomy nie wysłał HO w ciągu miesiąca od momentu zatrudnienia. Wysłał dokumenty po półtora miesiąca. Narazie czeka na odpowiedź. Czy poniesie jakieś konsekwencje, że nie zrobił tego w ciągu 30 dni od zatrudnienia ???????

Gość z tego co wiem to do ho nie
zaliczaja poprzedniego okresu, tylko od chwili wyslania papierow. kolega nie powinien miec problemow, ze wyslal papiery za pozno, znam takich co wysylali je o wiele pozniej i nie bylo konsekwencji. to w twoim intersie lezy zeby zalatwic to jak najszybciej.

Gość nie ma problemu jesli
wysle sie te dokumenty pozniej. Znam osoby, ktore wysylaly kilka miesiecy pozniej i nie bylo zadnych konsekwencji. Mysle, ze rezydentura sie liczy od kiedy zlozone zostaly papiery, a wlasciwie odkad Ci ja przyznaja, wiec paylsipy musisz wyslac tylko z ostatnich 12 miesiecy.