Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bejszus

Kiedy o to zapytac?

Polecane posty

Sytuacja jest nastepujaca: dziewczyna od 3 tygodni rozmawia z chlopakiem na gg, swietnie sie dogaduja, postanawiaja sie spotkac - on dojezdza 400 km, ona 30, spotykaja sie w innym miescie. postanawiaja isc cos zjesc, zajsc do kina czy na lody - czy cokolwiek za co trzeba placic. Czy dziewczyna ma zaproponowac wtedy ze zaplaci za siebie? Wczesniej sie nie widzieli. Czy po zjedzeniu kolacji o to zapytac? W jaki sposob? Czy nie pytac w ogole?

Gość ania kawał drania
należy zapłacić za siebie

Powaznie pytam - a jak Tobie dziewczyny tak robia, to wspolczuje im rozumu.

nie pytaj wcale - facet ma płacić w tej sytuacji - bez dwóch zdań - a jak będzie robił jakieś dziwne miny to wyciągnij kasę i rzuć na stół - wtedy mina mu się zmieni :D

No wlasnie ja nie wiem w sumie jak ma byc - od 6 lat bylam w zwiazku, z pierwszym mezczyzna. A teraz sie to zmienilo. Jestem za tym, aby pozwolic mezczyznie na poczatku za siebie zaplacic, ale nie wiem czy wypada zapytac o to czy sie dolozyc czy z gory mu dac do zrozumienia - Ty placisz. Czy nie lepiej zapytac o to? A jesli odmowi pozwolic mu uregulowac rachunek?

poczekaj jak on zareaguje - bo powinien normalnie zapłacić , bez problemu - jeśli będzie dziwnie się zachowywał , zapytaj go retorycznie czy masz płacić za siebie - jeśli nie będzie zdecydowanie zaprzeczał wyciągnij kasę i zapłać za siebie - wyjdzie na to ze jest zgred :D

powiedz np. \"pójdziesz kupić lody/piwo/bilet? zaczekaj, dam Ci pieniądze\" jak się uprze, że on zapłaci, to możesz powiedzieć, że w takim razie następnym razem Ty stawiasz

Nie chce wyjsc na jakas sknere ale w poprzednim zwiazku mialam tak, ze od samego poczatku kazdy placicl za siebie, a nawet ja duzo wiecej sponsorowalam faceta, teraz chcialabym aby facet byl facetem i sie czasem zachowal jak dzentelmen, dlatego z tym placeniem dla mnie takie niejasne, chyba nic nie powiem, poczekam na reakcje a jak bedzie dziwna to zaproponuje.