Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczkaaa

Bardzo ważne pytanie!!!!!!

Polecane posty

Gość forumowiczkaaa

Lekarka wystawiła mi receptę na kilka opakowań tabletek anty, ale nie stać mnie w tej chwili by wykupić wszystkie naraz (to koszt ok. 300 złotych). Lekarka powiedziała, że mogę kupować opakowania pojedynczo, co miesiąc, na jakiś tam odpis. Poszłam do apteki to baba zaczęła się drzeć że co ja sobie myślę, że mogę co najwyżej kupić teraz połowę a później drugą :O Ktoś z was wie coś o tym?

Gość forumowiczkaaa
podnoszę

Gość djdjd
zmienic apteke

Gość forumowiczkaaa
No ale ona właśnie powiedziała, że albo wykupuję całą receptę, albo pół i nie ma innej opcji :O Do lekarki nie bardzo mogę iść, bo każda wizyta to niestety koszt 100 zł :O

Gość forumowiczkaaa
pomózcie :(

zmien aptekę albo powiedz tej świni w aptece że chcesz tak i już, nie musisz wykupywac wszystkiego za 1 razem a jak baba się nike zgodzi to idź do innej apteki

Gość kgkjgoigpgp
Idź z tą receptą do lekarza domowego w publicznym ośrodku zdrowia i niech on/ona Ci to rozpisze na drobniejsze. Zawsze tak robię, bo nie stać mnie na jednorazowe 200 zł przy moim trądziku. Powinna pomóc. Powodzenia! :)

Gość forumowiczkaaa
A czy mogę z tym pójść do lekarza pierwszego kontaktu? Bo to w końcu ginekolog rozpisywał, więc nie wiem czy tak można?

Gość luuuss
idziesz do apteki wykupujesz ile chcesz opakowan,zostawiasz recepte w aptece i dostaniesz pokwitowanie z pieczatka ,ze mozesz jeszcze tyle wykupic opakowan pokazujac tylko ten papierek ,bo recepta jest juz w aptece,ale tylko w tej aptece

Gość luuuss
ja tak robilam i to nie byl zaden problem,to jest wlasnie ten odpis

Gość forumowiczkaaa
luuussss- no ale właśnie tak chciałam zrobić. To farmaceutka warknęła, że może mi podzielić receptę na pół, a to i tak sporo jak dla mnie, bo prawie 150 zł.

Gość forumowiczkaaa
powiedziala, że nie robi się odpisu od odpisu (?) i nie ma możliwości, bym kupowała opakowania pojedynczo :O

Gość ollinka135
Idź do innej apteki, bo widac w tej robią problem z niczego. Mozna brac tebletki na odpis przecież

Gość luuuss
bo to jakas zolza byla,idz do innej apteki,ja nie mozna ona musi tylko nowe pokwitowanie wydac ile opakowan mozesz jeszcze wykupic,przeciez bedzie miala Twoja recepte w aptece i pokrycie na dana liczbe opakowan

Gość forumowiczkaaa
ok, dzięki, dziś już pozamykane, więc jutro poszukam jakiejś normalnej apteki :)

Gość luuuss
prosze:)