Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona MAma

wakacje nastolatków

Polecane posty

Gość Zagubiona MAma

Bardzo Proszę o odpowiedz szczegolnie osoby doswiadczone w tym temacie Czy uwazacie, że nie puszczenie na wakacje (do Polski) dziecka w wieku 18 lat to przesada? Moja córka jest naprawde odpowiedzialna, ale mąż sie martwi,nie chce wyrazic zgody na jej wyjazd, na kolonie corka jest juz za duza więc jak ma spedzic wakacje. Dodam, że ma chłopaka od 2 lat ale ufam jej wiem ze wspolzyje i uzywa antykoncepcji... sama nie wiem :(

Gość Gratuluję wam rodzice
Traktując nastolatkę jak dziecko, staje się dzieckiem! A co z tego może wyniknąć? Ano np zrobienie mamusi na złość i kilka seksików z chłopakiem bez gumki- w tym wieku, niestety tak się rozumuje 🖐️

Gość Zagubiona MAma
ja tez tak sadze ale moj mąż zatrzymał sie chyba na etapie kiedy ona miala 15 lat, przechodziła bunt mlodzienczy i byla nieodpowiedzialna... Ale on czasam tak mnie zakreci ze juz sama nie wiem dlatego pytam osob postronnych, ktore widza to z boku :)

Gość Zagubiona MAma
moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość Zawodowy ruchacz nastolatek
Puść gówniarę :classic_cool:

Gość dzieci wcale nie sa zle
ja na pierwszych wakacjach z chlopakiem bylam kiedy mialam 15 lat. mieszkalismy na kwaterze w gorach razem ze znajomymi. spalismy w jednym lozku, piescilismy sie, ale nie uprawialismy seksu! doszlismy do wniosku, ze warto poczekac. i czekalismy z tym rok. moja mam o wszystkim zawsze wiedziala dzieki tezmu miala i ma do mnie duze zaufanie. w wieku Twojej corki zamieszkalam sama i nigdy nie mialam z tego tytulu problemow. jesli masz z corka dobry kontakt, zabazpieczaja sie to wlasciwie nic zlego nie moze sie stac.

zapomnialam o najwazniejszym, dzieki temu ze mialam duza swobode mam fajne wspomnienia.

Gość Zagubiona MAma
wydaje mi sie ze 18-letnie dziecko to juz dorosła osoba widze, że tylko moj mąż ma troche inny punkt widzenia

ojcowie zawsze sa nadopiekunczy. powiem tak najciemniej zawsze pod latarnia. gdyby corka miala cos wywinac zrobila by to pod Twoim nosem.

Gość Paulaa-a7
jesli bedziesz trzymac dziecko pod kloszem to ono sobie pozniej nie poradzi a poza tym wycieczki, biwaki kolonie obozy- takich przygod sie nie powinno odmawiac no chyba ze finanse na to nie pozwalaja...

Gość Zagubiona MAma
Chodzi o to ze moj maz mowi : "Rob co chcesz" do corki a do mnie : "pozwalaj jej na co chcesz" a pozniej chodzi obrazony, zachowuje sie jak dziecko az wstyd mi tu o tym pisac

w liceum nialam 2 kolezanki, jedna zabowa, impreza za impreza, full znajomych, dziewucha z miasta, wiecznie jej bylo peelno druga, cicha kujonka, tylko nauka, dom szkola, zero wypadow ze znajomymi, zero imprez itp zgadnij ktora zaszla pierwsza w ciaze? cicha ... kazdy stawial ja na ostatniom miejscu, jesli chodzi o seks i te sprawy nie mozna wiezic dzieciakow, i wiecznie uwazac ich za dzieci, wlasnie dzieci z ztakich domow najvczesciej sie buntauja i robia glupie rzeczy

Gość 987654321
daj tego męża tutaj.

18 lat to juz nie jest takie dziecko znowu. jesli dziewczyna ma poukladane w glowie to nie ma sie czego bac. maz wie ze sypiaja ze soba?

Gość Zagubiona MAma
mąz nc o tym nie wie, oczywiście sądziłby ze zaraz bd dziadkiem, ale ja wiem, że ona była u ginekologa, stosuje antykoncepcje, ufam jej :) Mąż jakos nie moze...

Gość nastolatka .......
moze ja sie wypowiem jako młode oko. Tak naprawde najgorsze rzeczy jakie robiłam działy się tuż pod nosem rodziców. Im dalej od domu tym mniej głupich pomysłow. Pani córka ma 18 i w świetle prawa jest już dorosła. moim zdaniem powinna Pani jej zaufać.

Gość 18lata małolata
co wy cchecie od nas? fakt mooi rodzice pozwalali mi na bardzo duzo juz w wieku 16 lat a teraz keidy jestem dorosła tym bardziej :) Twoja córka o ile sie nie myle za rok idzie na studia i jezeli nawet bd to srudia w waszym miescie bd chciala sama mieszkac i chyba wtedy juz jej nie upilnujecie tak bardzo jak byscie chcieli

Gość Zagubiona MAma
dziękuje za wszystkie odpowiedzi, przynajmniej teraz w rozmowie z mężem będe sie czuła pewniej i bede wiedziała, że sie nie osmieszam :) to raczej moj maz powinien sie przyzwyczaic, ze jego mała coreczka jest juz kobieta (bo z tym tez ma duzy problem i nie chodzi tu tylko o ten wyjazd )