Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

SKURCZE-PILNE PYTANIE

Polecane posty

Boje sie ,ze zaczne rodzic.Mam 38 tydzien ciazy i jestem sama caly czas w domu.Szczegolnie boje sie wieczorami.Dziecko mi sie strasznie rusza-nie wiem czy mam siedziec,czy lezec,nie moge juz tego wytrzymac.Mam dziwne bole-w okolicy dolnych partii brzucha i pochwy.nawet nie wiem czy to sa bole czy co-takie jakies parastezje....;/ Po czym poznam,ze to juz?Jakie to uczucie?Czy dziecko wtedy sie duzo rusza?moje chyba robi fikolki-mam wrazenie,ze mi zaraz cos wyskoczy z pomiedzy nog...;/Prosze -pomozcie,uspokojcie:(

Gość załamanaanaa
a nie ma kto Cie zawiezc do szpitala? zawsze byłabyś spokojniejsza, jesli masz bołe i dziecko jest niespokojne to moze się juz zaczynać akcja ,a le najlepiej weż cieplą kąpiel , jeśli bol minie to tylko przepowiadający , i może dzieciątko się uspokoi, powodzenia!

nie ma nikogo przy mnie....aaaa.Ponad godzine temu wrocilam z basenu-moze to przez to.....Wzielam nospe.mam nadzieje,ze to nie teraz.Na szczescie mam na taksowke. Jak to jest?

Gość załamanaanaa
ja jakieś 2 tygodnie przed porodem tez mialam takie bóle , pojechalam w środku nocy do szpitala , ale to był fałszywy alarm , choć po no spie nie przeszło, poczekaj chwilkę , weż kąpiel , zrelaksuj sie i czekaj na rozwój wydarzeń , jeśli dziecko sie nie uspokoi to tzeba regaować , aha a dziecko zawsze było takie ruchliwe czy teraz wyjątkowo?

Gość skurcze to takie
regularne sciskanie w dole brzucha, na poczatku prawie bezbolesne.... Ja obudzilam sie o 24 z bolem jak na okres i takim sciskaniem wlasnie... Pojechalam do szpitala o 10 rano, na oddzial trafilam o 12, o 23 urodzilam... takze masz jeszcze czas, spokojnie....

a=to mnie nic nie sciska na szczescie.Dzwonilam do mamy wlasnie spanikowana a ona do mnie,ze jeszcze mam wg niej za wysoko brzuch i na pewno jeszcze nie urodze. Dziecko raczej niespokojne mam,ale teraz to jak jakis kon sie zachowuje-co chwile dostaje z innej strony-nie wiem jak mam sie ulozyc.Stoje,klade sie,siadam chodze-szalenstwo!

Hej, nic się nie martw:)) Też jestem w 38tyg i też miałam ostatnio wrażenie,że dzidzia już chce wyjść. Dwa dni później byłam u lekarza na wizycie i okazało się,że jest wszystko Ok. Dzidziuś był tak aktywny, bo jego \"mamusia\" około godziny 17stej wypiła kawę i kilka godzin później był tego efekt:)) Dopóki wody nam nie odejdą to jest dobrze, a skurcze porodowe na pewno poczujesz. Jakby co to zadzwoń do szpitala na porodówkę i zapytaj co masz zrobić:)))

Gość skurcze to takie
dziewczyny, ale czemu panikujecie? przeciez juz jestescie w terminie porodu, no a kiedys w koncu musicie urodzic. Idzcie spac, poki jeszcze mozecie ;-)

a powiedzcie mi, czy pod koniec ciąży regularne-wieczorne bóle żołądka są normą? Bo nie wiem czy powinno mnie to martwić...

Ja jestem w 34+3,a za dwa tyg mój mąż wyjeżdża:-( na 11 dni.też będę sama :-( tyle ze u mnie dopiero 2 lipca zapadnie ostateczna decyzja czy sn czy cc bo ponoć posladkowo synek leży :-( ale ja mam nadzieję ze jakby co to rozpoznam :-D