Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekunka opiekunka

Hej MAMY! Bardzo proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość opiekunka opiekunka

Drogie Mamy, Mam do Was olbrzymią prośbę. Za kilka dni wybieram się na rozmowę o pracę w charakterze opiekunki dla 9 chłopca. Będę rozmawiała z rodzicami chłopca, a chciałabym dobrze wypaść. Czy możecie mi, proszę, powiedzieć jakiej opiekunce Wy byście zaufały? A co powinnam zapytać Mamę chłopca? Jakie dane zebrać na temat przyszłego podopiecznego? Bardzo liczę na Waszą pomoc:) Pozdrawiam!

Gość latek9
1) 9 latek żyje w swiecie gier to wyocz sie ich na pamiec bo inaczej to cię zje na dziedobry i będzie miał za głupia babę . 2)Rodziców wypytaj o zainteresowania , czy dzieciak nie ma alergi i takie tam. 3) dziewieciolatek zajmuje się sam sobą więc twoja rola będzie pewnie polegała na pilnowaniu go w domu :) bo wakacje tuż tuz to odrabiac lekcji tez nie bedziesz musiała ;)

Bez urazy, ale jeśli nie wiesz co zrobić żeby dobrze wypaść, nie wiesz co mówić i chcesz GRAĆ przed rodzicami operując jakimiś frazesami z forum to od razu zapomnij o tej opiece. W życiu nie powierzyłabym swojego 9-letniego chłopca komuś takiemu.

Gość opiekunka opiekunka
Tak myślałam, że jeśli użyję takiego niefortunnego sformułowania, to narażę się na podobne pomówienia:) Nie mam zamiaru grac, bo zdaję sobie sprawę, że nie powinnam udawać kogoś, kim nie jestem, czego robić nie będę. Latek9 dobrze mnie zrozumiała, chodziło mi o rady - jak nastawić się do takiej rozmowy, czego mogą wymagać ode mnie rodzice 9-latka i czego on sam się po mnie spodziewa:)

Gość co na nia naskakujecie
przecież zawsze jak sie idzie na jakakolwiek romowę kwalifikacyjną wczesniej zbiera sie materialy o tej firmie itp., zeby nie wypaśc przed potencjalnym pracodawca jakbysmy sie dopiero co z choinki urwali.

Gość ---5---
rodzice moga Ciebei pytac jak zaabsorbujesz czas ich synowi, jakie sa Twoje zainteresowania, zapytaj od razu o zainteresowanai syna. Te gry komputerowe to fakt, ale moga rodzice pytac co zrobisz aby go od tego odciagnac. Wyszukaj kilka fajnych pomysłów, zajecia które sprawia ze chlopiec zacznie byc odpowiedzialny, gotowanie itp. Zapytaj czy do Twoich obowiazków ma należec odrabianie lekcji, czy dziecko ma z czyms problemy, jakims przedmiotem itp Na pewno musisz sie przygotowac z pierwszej pomocy, to sie przydaje,a wlasciwie jest konieczne. Zapytaj czy dziecko am jakies alergie itp. Zaproponuj czytanie ksiazek. To wszystko dziala na plus