Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanka78

Fenoterol i szew McDonalda

Polecane posty

hej jestem w 34(od jutra zaczynam 35)tyg.ciąży i wczoraj po wizycie u mojej Pani Doktor troche sie zdenerwowalam i zaniepokoiłam.od 24tyg.mam założony szew okrężny na szyjke gdyż jak sie wówczas okazało zaczęła sie u mne akcja porodowa:skurcze i skracanie szyjki.jak dotarłam do szpitala to szyjki juz w ogóle nie posiadałam.bylam przez pare dni na tokolizie a obecnie biore fenoterol 3xdziennie.po miesiecznym pobycie w szpitalu zostalam wypisana do domku ale bez specjalnych zaleceń zeby lezec.ale i tak sie oszczędzałam bo widziałam ze brzucho mi twardnieje jak za dużo chodze.chciałam wytrzymać chociaz do 34 tyg.i udalo sie:)tylko że od jakichś 4 dni zaczęłam odczuwać skurcze.są coraz czestsze.a poza tym na usg lekrz stwierdzil ze Maluch ma juz glowke w kanale rodnym i ze wszystko jest jakos tak za nisko jak na ten tydz.ciązy(roblam usg w 33 tyg.)wiec wczoraj spytalam mojej Pani Doktor czy ewentualnie moge juz bezpiecznie rodzic a ona na to ze najgorsze zagrozenie minelo i maly ma super wage (w 33tyg.2300)ale ze dobrze by bylo gdybym dotrzymala do 8 lipca(chociaz sama w to nie wierzy..)no to spytalam kiedy maja zamiar zdjac mi ten szew a ona na to ze 13 lipca(!!!!)i to mnie zaniepokoilo bo gdy spytalam co wtedy gdy skurcze sie nasila? to ona powiedziała-musisz sie obserwowac bo jak zacznie sie akcja porodowa to szew moze Ci uszkodzic szyjke.to czemu-wiedzac o takim zagrozeniu przedwczesnym porodem-nie zdejma mi wczesniej szwu?i jak dlugo mam brac ten fenoterol?to wszystko takie podtrzymywanie na sile...czy ktoras z Was tez miala taka sytuacje?tzn.zalozony szew,fenoterol i mimo to surcze?kiedy Wam odstawili fen.?a kiedy scagali szew?dodam ze to moja druga ciąza.pierwsza córcie urodziłam 7 lat temu w terminie.co prawda poród mialam bardzo ciezki ale cala ciąza minela bez zadnych problemow.teraz jest wszystko nie tak..:(oby do konca..

Ja miałam założony tylko szew nie wspomagali mnie lekami.Wyciągnęli mi go około miesiąc przed terminem porodu.Będzie dobrze nie stresuj się:)

no właśnie-miesiąc prze porodem!a mnie chca go zdjac na 2 tyg.przed porodem zakladajac ze i tak pewnie urodze wczesniej(!?!)..i tego nie rozumiem..chyba skonsultuje sie jeszcze z innym lekarzem.bo jak wychodzilam ze szpitala po założeniu szwu to ordynator powiedzial -widzimy sie na miesiac przed porodem:)i to mi sie nie podoba..

Lepiej idz dla pewności do innego lekarza.To trochę dziwne bo przeciez jakbys zaczęła rodzić z tym szwem to szyjke ci porozrywa:(