Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość columbia

termin na styczeń 2010

Polecane posty

Gość columbia

Witam! Mam termin na styczeń 2010. Jestem w 7 tygodniu po zapłodnieniu. Byłam u lekarza już dwa razy i powiedział że jest podejrzenie że płód się źle rozwija bo nie słychać akcji serca. Jestem załamana! Na usg wielkość woreczka to ponad 2cm a wielkość płodu 0.44 cm. Czy to jest dobra wielkość? Co oznacza 0.44 cm? czy to pół centymetra tylko? Przyszłe mamy napiszcie jeśli macie większe doświadczenie..

Gość nie martw sięE
czasem tak na poczatku bywa ze czegos jeszcze nie widac albo cos jest zbyt male. czekaj spokojnie 2-3 tyg i sie wtedy wszystko unormuje. to narazie bardzo wczesna ciaza. polecam ci robic sobie co jakis czas beta hcg i sprawdzac czy przyrasta. jesli przyrasta prawidlowo to znaczy ze wszystko ok i ciaza sie rozwija.

to moze idz do innego lekarza i on uslyszy bicie serduszka. nie denerwuj sie. sama tez mam termin na styczen 2010 i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i tego samego Tobie zycze

Gość columbia
Byłam u dwóch innych lekarzy. Błędem moim było to, że powiedziałam drugiemu co stwierdził pierwszy. Może nie chciał podważać jego zdania. W końcu pracują razem.. A jaką wielkość ma Twój płód?? Skoro mamy podobny termin, na pewno podobna będzie wielkość.. A jeśli chodzi o to badanie to można zrobić je bez skierowania?

Gość nie martw sięE
bete mozesz sobie zrobic bez skierowania kosztuje 25 zł okolo. to test z krwi.

bylam poczatkiem 7 tyg na usg, mialam pecherzyk 2 cm wiec jak Twoj i w srodku dzidzie ktorej bylo juz widac bijace serduszko... nie zmierzyl dzidzi wiec nie mamy tutaj porownania... dzidzia jest to dobrze :) idz koniecznie do 3 gina moze oni maja lipny sprzet ?????? Ttrzymam kciuki za Was!!!

Gość columbia
do izia mama zuzi:\ ide dzisiaj do 3-go gina, Mam nadzieję, że będzie ok. Gratuluje bijącego serduszka i Pozdrawiam

Gość ciezarokwa
cześć dziewzyny ja tez mam termin na styczen. Fajnie ze jest kilka osob na forum bedzie mozna pisac... Ja nie mieszkam w polsce ale do lekarza ide w piatek tylko tutaj pierwsze i otanienie USG robia w 12 tyg. ciazy no chyb ze sa komplikacje to robia wiecej. To wasze pierwsze dziecko??ja juz mam synka:) jak sie czujecie w ciazy?macie mdlosci??ja narazie mialam ale malutkie i bez wymiotow w pierwszej ciazy nie wymiotowalam tylko tydzien mdlosci mialam mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie:) pozdrawiam

Gość ciezarokwa
aaaa.... Columbia nie matw sie zawszasu i napisz co powiedzial trzeci gin... norma jest ze do 11 tygodnia mozna nie wykryc bicia serduszka(kazdaa ciaza jest inna) i a aparaty tez rozne:) powodzenia:)

Gość columbia
wiec, trzeci gin powiedział to samo ;( Udałam, że jeszcze u żadnego nie byłam.. Powiedział, że od miesiączki mineło 9 tygodni więc mój zarodek powinien mieć wielkość fasoli ok 2cm, a ma ponad 5mm. Więc albo zaszłam w ciąże później albo jest martwa. Ale ja wiem, że innej opcji w inny termin nie ma więc niestety czuję że to to najgorsze! Jestem załamana! To moja pierwsza ciąża i strasznie chciałam dzidzię!

Gość iuhgfd
Niestety to faktycznie wygląda na to, ze ciąza obumarła 😭 Strasznie mi przykro :(

Gość ciezarokwa
ojej tak mi przykro:( zrob sobie jeszcze test z krwi tec co wczesniej pisala ktoras z dziewczyn. Zycze powodzenia i cierpliwosci.pozdrawiam

Gość columbia
witam, zastanawiam sie cały czas jak to jest możliwe, że ciąża obumarła w środku rośnie.. Miałam 3 usg i na każdym maleństwo było większe.. Czy to normalne??

Gość ciezarokwa
nie to nie jest normalne. Podejzewam ze jest wszystko oki. Dziecku mozesserduszko zaczac bic nawet w 11 tyg.powiedz jak sie wszytko rozwija

Gość columbia
witam, Jednak była to ciąża martwa. Zatrzymała się na 6 tygodniu. Jestem już po zabiegu. Obyło się bez komplikacji oprócz tego, że zrobił się już krwiak przez przenoszenie.. Miałam go w Sobotę.. Powoli dochodzę do siebie. Przykro mi, że straciłam ciąże i mam jakieś dziwne myśli po tym wszystkim. Jestem zła i narazie nie chcę myśleć o następnej bo jak będę musiała przechodzić to po raz drugi nie wiem jak to zniosę! Gratuluję przyszłym mamą i życzę Wam szczęścia!

kochane przyszłe mamusie mam troszkę do sprzedania słodkich ciuszków NEXT cherokke mathercare czy marks & spencer dla przyszłych słodzików, za około 2 tygodnie wchodzą na allegro na aukcje a teraz możecie spojrzeć na nie na moją stronę coś może sobie upatrzycie :) pozdrawiam cieplutko Was i wasze brzuszki :) http://foto.onet.pl/gilav ,kcom404k04ol