Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwa manka

Ide na przyjecie weselne i jestem chrzestna. Ile powinnam dac pieniedzy?

Polecane posty

Gość Dwa manka

Dodam ze obecnie nie pracuje a maz jest na rencie. Wczesniej mielismy dobre prace a teraz ciezko jest.. Osoba ktora sie zeni wie ze poprzedni chrzesniak dostal od nas na slub 1 tys zlotych, ale to bylo dwa lata temu jak jeszcze dobrze nam sie zylo. Ile powinnam dac z mezem zeby nie bylo siary?

Gość 1234567.........
no wiesz każdy daje tyle na ile go stać zawsze wychodziłam z tego założenia a jak komuś się nie podoba to trudno a rodzina powinna tym bardziej zrozumieć że teraz gorzej Wam się powodzi a może pomyśl o jakimś prezencie zamiast kasy ...zawsze wyjdzie taniej

Gość lolkata od bolka
najlepiej kupic byle co w promoacji w tesco za amrne grosze i cieszy sie jaki to super prezent maja mlodzi. Lepiej dać 100 zł niz bezbadzijeny prezent.

Gość ailsa24
powiem Ci tak, daje sie na tyle na ile Cie stac i ile uwazasz, ale bedac ostatnio w ubieglym i wtym roku na 5 weselach dostawali roznie, od 1000zl do 2.500, ale w wiekszosci ta po 2000, tyle tez dal moj ojciec swojej chrzesniaczce

Gość lololopoiu
Moja mama kupiła chrześniaczce pralkę na raty, żeby nie mieć dużych wydatków na raz.

Gość lolka ta od bolka
chrześni zazwyczaj daja po 2000 tys tak przynajmniej dostwali moi znajomi, ale wiadomo ze jak ktos nie ma kasy to nie bedzie sie od niego oczekiwalo ze przez rok czy wiecej bedzie zbieral na wesele. Pralka czy podobny sprzęt nawet dobry pomysl pod warunkiem ze ktos wie ze ta osoba tego nie ma i czego konkretnie oczkuje od danego urządzenia.

Gość a taka jedna P
ja tez niedosc ze mam swoje wesele w lipcu przyjaciółki w sierpniu to wlasnie 2 dni tmu dowiedzialam sie ze znajomi biora szybki slub połaczony z chrzinami swojej niuni i chca mnie na chrzesna i swiadkowa na raz powiedzcie mi teraz ile ja powinnam wsadzic w koperte mam menlik juz od tego wszystkiego

Gość Liczka na sibka
2 tysiace? O goshhh U mnie to gora 1,5 sie daje.

Gość a taka jedna P
prosze was nie orzesadzajcie ja wychodze za mąz i nie spodziewam sie takich kwot od nikogo ani od chc=rzestnych ani od swiatkow ani rodzicow i mam nadzieje zeby nikt sie nie denerwowal czy dal odpowiednio chce zeby ludzie przyszli i bawili sie moim szczesciem wiec nie martw sie i wsadzi tyle ile masz i na ile cie stac a ja doszlam juz do wniosku ze kupie prezencik i bedzie dobrze pozdrawiam

Gość a taka jedna P
a i nie kupujcie zednych pralek nic z duzego sprzetu bo kazdy ma swoj gust i swoje wymarzone sprzety np pralka kazdy kupuje taka zwykla ladowana z przodu na 5-6 kg itd ja wole sobie sama kupic ladowana z góry z takimi parametrami i takiej firmy jaka mi pasuje wiec odradzam kupowanie duzego sprzetu