Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gcugtk

Do mam chłopców

Polecane posty

Gość gcugtk

mój półroczny synek ma trochę krzywego siusiaka, kurcze czy to się wyprostuje?? do tego pediatra każe nam naciagać skorkę żeby nie było problemow a jak czytam to niektórzy zabraniają ruszać. Swoją drogą wygląda, że bedzie miał problem ze stulejka, wrrrr...

Gość mama 8-miesięczniaka
Ja nie zauwazyłam nic u swojego. Skórki mu nie ściągam. Mój lekarz kategorycznie zabronił ruszania tam czegokolwiek.

Gość ryboza00112
a mi kazal sciagac :/ i sciagam ma 1.5 roku

Gość ngu6uby5y5
mama 8-miesięczniaka ma rację-tam nie wolno nić ruszać- to jest delikatne ciałko i taka ingerencja moze poczynić wiele złego swoją droga lekarz conajmniej dziwny

Gość ryboza00112
odkad pamietam u mnie w rodzinie chlopcom tak robiono no nie wiem co myslec

Gość ngu6uby5y5
moja pediatra (kobieta ok55lat) kategorycznie zabroniła ruszać, ja sama nie spotkałam sie z taka opinią aby to sciągać (od innych mam)

Gość a ja sie spotkalam
siostry synek ma wciagnietego i lekaraka kazal przy kompieli wyciagac delikatnie, on ma teraz 3 latka a nadal ma taki jak po urodzeniu jezeli nic nie pomoze to pozniej na operacje :(

dla mnie dziwna sprawa jest żeby tam cokolwiek ruszać. Naszym męzom nikt tego nie robił , naszym dziadkom też i facety zdrowe. Zostaw mu w spokoju. Pozatym jak można to robić 2,5 latkowi:/ Przeciez to juz wiek taki że on powinien sie wstydzić takich rzeczy:/

Gość ryboza00112
nie 2.5 latkowi tylko 1.5 latkowi no coz popytam jeszcze ale naprawde mnie zaskoczylyscie

Żle przcytałam. Myślałam że mowa o 2.5 letnim dziecku. ale i tak uwazam że to niepotrzebne

Gość Kasika8869
Niby czego ma się wstydzić?! Nagości? A jeśli chodzi o sciaganie napletka to nie wiem jak to jest u zdrowych dzieci i polecam wizytę u urologa a nie u pediatry. Mój synek ma wadę siusiaka i przygotowujemy sie do operacji. Najwazniejszym naszym zadaniem jest teraz właśnie odciaganie skórki.

Gość upleee
normalnie nie wiadomo co robić!!!

ja dopiero chłopca urodzę ale w szkole rodzenia mówili żeby skórki nie ściągać chyba że lekarz zaleci i nauczy alby nie zrobić krzywdy

Gość jestem w 32 tc
Ja podobnie jak Franka jestem przyszla mama chlopczyka i rowniez w szkole rodzenia mnie tak samo uczyli, zeby nic tam nie ruszac. Ale skoro lekarz zalecil...Moze wibierze sie dla pewnosci na konsultacje do jeszcze innego lekarza?

Gość chłopiec to tez mezczyzna
i higiene nalezy u niego prowadzic tak jal u mezczyzny, nam kazal i pediatra i w szpitalu jak lezal na zapalenie oskrzeli lekarze kazali, przeciez nie sciagajac skorki i nie myjac calego siusiaka dażycie do zakazenia i przyrosniecia skorki, , pomimo ze my zawsze to robilismy to i ta malemu sie z jednej strony przykleila i chirurg odklejal, ale ambulatoryjnie a syna nic nie bolalo, a ze ja jestem w ciazy to powiedzial ze jak bedzie synek to od samego poczatku skorke sie sciaga bo jak nie to ona sie nie tylko przykleja ale co gorsza zrasta i trzeba wtedy operacyjnie

Gość wiolkaaaa
mój ma 8lat chodzi do 2 klasy i lekarz kazał mu śicągac wiec po wieczornej kapieli to robie

Gość nie sciagamy
8 lat i mu Ty to robisz??? Porażka!!! Nie mówie o samy ściaganiu, bo skoro uważasz że dobrze robisz to rób, ale może sam by sobie robił a nie mama... W takim wieku???? Ja nigdy nie ściągałam a i w szpitalu i mój pediatra powiedziła że nie ruszać. A myć normalnie. Nie ściagając , delikatnie gąbeczka przemyć siusiaka

Gość moja lekarka
mówiła żeby ściągac 1 raz na tydzien i tylko raz. Nie więcej. Mial wtedy 1,5 roku.

Gość nam pediatra nakazał
powiedział, zeby robić to delikatnie, w kąpieli, żeby wyczyścić osad i bakterie w nim, no i własnie zeby nie przyrosło, bo potem tylko zabieg; ale zaznaczył DELIKATNIE i mało tego, pokazał jak to robić by nie zrobić krzywdy dziecku - to dobry i ceniony lekarz. My się stosujemy, nie naciąga się mocno, delikatnie i wymywa się opuszkiem palca biały osad z siusiaka - uwierzcie mi, zbiera się tego tam sporo.

Gość moja lekarka
powiedziała zeby to raczej robic niezauwazenie zeby sie potem nie bawil siusiakiem. I tez jest bardzo dobrym pediatrą, dodatkowo specjalista chorób dziecięcych.

Gość chłopiec to tez mezczyzna
no wlasnie delikatnie, nie rozumie jak mozna tego nie robic chociazby ze wzgledow higienicznych. Zreszta zapytajcie sie swoich mezow czy myja sobie ptaki tylko z zewnatrz?? Nie wyobrazam sobie by tak to mialo wygladac, przeciez to jest NIEHIGIENICZNE, nikt nie mowi o zdzieraniu skorki na chama, tylko o delikatnym zsuwaniu jej co ma zapobiec w przyszlosci jej przyrostowi

Gość nam lekarz również
zalecił ściągać skórkę w kąpieli (delikatnie) i usuwać osad, który się tam gromadzi.

Gość Roksana 22
ja mam 6miesiecznego synka i lekarz juz po porodzie mowil ze raz na kilka dni trzeba malemu sciagac skurke bo moze sie zrosnac,takie niemowle ma bardzo delikatna skore i kosci,jesli bedziesz kladla dziecko ciagle na jedna strone to moze mu sie glowka znieksztalcic bo one jeszcze nie maja twardych kosci tylko chrzastki,tak samo jest ze skora trzeba ja delikatnie naciagac zeby sie nie zrosla,ja tak robie i wszystko jest ok,ale u starszych dzieci to nie wiem dlaczego?