Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spirala zabija

SPIRALA - DO OSÓB WIERZĄCYCH!!!

Polecane posty

Gość spirala zabija

Witam wszystkich! Chciałabym wiedzieć, jakie jest wasze stanowisko odnoście tego środka wczesnoporonnego? Być może są tu osoby wierzące, które są nieświadome konsekwencji stosowania spirali, które z jej powodu nie otrzymały rozgrzeszenia. Piszcie proszę.

ja sie zastanawiam nad spirala ale nie jestem pewna jaka wybrac myslałam o takiej na 5 lat ale nie wiem jakiej firmy wybrac

Gość Posiadaczka ogromnego biustu
duszcza do zapłodnienia i jest to srodek poronny spirala ma za zadanie nie dopuscic do osadzenia zapłodnionego jajka ale nie chce mi sie juz o tym pisać i tak wiecie swoje dla wierzacych to grzezch

Gość spirala zabija
No własnie, że spirala jest środkiem wczesnoporonnym. Dochodzi do zpałodnienia , ale nie zainplantowania, ale jest to już poczęte zycie ludzkie. Żaden ksiądz nie da kobiecie noszącej spiralę rozgrzeszenia.

Gość czyli dziala jak
czyli dziala jak tabletka po?

Działanie spirali opiera się na zmianie śluzu szyjkowego i niedopuszczeniu plemników do macicy. Spirala antykoncepcyjna powoduje jałowy odczyn zapalny, który nie jest szkodliwy dla organizmu kobiety, ale utrudnia zapłodnienie. Wkładki wewnątrzmaciczne z hormonami działają w podobny sposób do tabletek antykoncepcyjnych. Spirala antykoncepcja jest skuteczna, czyli zapobiega ciąży tuż po założeniu. Co jest chyba najważniejsze, spirala domaciczna nie zaburza fizjologicznej gry hormonalnej i nie hamuje jajeczkowania. Jeśli jednak, mimo stosowania wkładki wewnątrzmacicznej dojdzie do zapłodnienia, spirala nie wpłynie ujemnie na rozwój płodu.

spirala zabija jaki cel ma twoje pytanie? nie rozumię? ale ksiadz tez nie rozgrzeszy jak sie po rozwodzie zwiazesz z innym męzczyzną i jak masz stosunki przerywane to tez jest grzech wiedz zawsze trzeba do konca i co roku dzidzi

Gość spirala zabija
Piszesz bzdury. Mimo zawartości miedzi dochodzi do zapłodnienia, nie dochodzi do zagnieżdżenia. Ksiądz nie rozgrzeszy kobiety noszącej spiralę , bo ona niszczy poczęte życie ludzkie.

Gość spirala zabija
Piszesz bzdury. Mimo zawartości miedzi dochodzi do zapłodnienia, nie dochodzi do zagnieżdżenia. Ksiądz nie rozgrzeszy kobiety noszącej spiralę , bo ona niszczy poczęte życie ludzkie. Czy któraś z was mówiła przy spowiedzi, że ma spiralę? Napiszcie.

Gość spirala zabija
Myślę, że wiele kobiet wierzących nosi w sobie ten środek. Chcę wiedzieć, czy nie mają wyrzutów sumienia i jak wygląda sprawa spowiedzi?

Gość spirala zabija
Na ulotce każdej spirali jest to napisane - przeczytaj sobie!

Gość spirala zabija
Nie słucham radia maryja. A dlaczego ty się tak upierasz przy swoim skoro nie masz racji - przeczytaj ulotkę od spirali i potem dyskutuj , albo poprostu zapytaj uczciwego ginekologa.

Do SPIRALA - DO OSÓB WIERZĄCYCH!!! ale ja wiem do czego słuzy spirala i dlatego chce ja zastosowac nie widze w tym nic złego

Gość vfdgerrfg
Bardziej bym polegała, co pisza w ulotce firmy farmaceutyczne czy lekarze niż w internecie, gdzie jest wiele kłamstw.

Gość vfdgerrfg
W początkowej fazie po założeniu wkładki możliwe jest jej działanie wczesnoporonne, kiedy z powodu niedostatecznego jeszcze wykształcenia opisanych czynników może dojść do zagnieżdżenia zarodka. Wówczas jednak drażniące działanie samej wkładki, będącej ciałem obcym w macicy, jak również zwiększona produkcja prostaglandyn (czynników wywołujących m.in. skurcze) oraz toksyczne działanie jonów miedzi na zapłodnioną komórkę jajową i ciałko żółte, powodują zwiększoną kurczliwość jajowodów i mięśniówki macicy, doprowadzając do wydalenia obumarłego zarodka.

Gość jestem wierząca to znaczy
wierzę w Boga, mam spiralę i jakos mnie te głupie gadki nie przekonują. Aha dla wyjaśnienia nie obchodzą mnie księża i ich poglądy, kościoły jako instytucje również. Ksiądz to nie Bóg nie mam zamiaru więc żyć pod dyktando ludzi którzy być może grzeszą bardziej niż ja, gdyż są tylko ludźmi...

Gość /5
Wierzysz w Boga a Jego prawo Cię nie obchodzi? V Przykazanie Boże mówi "nie zabijaj" -a Ty zabijasz poczęte życie ludzkie. Jak myslisz co powiesz Bogu jak się keidyś z Nim spotkasz. Będziesz bardzo zdziwiona jak spotkasz swoje zabite dzieci i być może będziesz po tej "drugiej stronie".

Gość eeeeeeeeeeeeeeer
nawiedzona wariatka.Spirala nie jest środkiem wczesnoporonnym.Pogłośnij sobie Radio Maryja.

Gość Edusiaczka 93
Tak zabija się człowieka... Działanie wczesnoporonne polega na tym ,żę ginie poczęty człowiek. Choć jest to bardzo wczesny etap ludzkiego życia to jednak jest to już człowiek _Pan Bogstwarza duszę ludzką w momencie poczęcia danego człowieka i dlatego nie mozna go zabijać choć jest jeszcze bardzo mały ,prawie niewidoczny golym okiem .Wczesnoporonne działanie zabija więc tak samo jak abrocja ... Co do spirali : Jest środkiem wczesnoporonnym bo: Uniemożliwia ona zagnieżdzenie się i wzrastanir dziecka w macicy -dziecko ginie .Czasem jednak poczęty człowiek zagnieździł sięi rośnie jednak często te dzieci rodzą się osłabione ,zdarza sie , ze ze spiralą wrośnietą w głowie ..

Gość jestem wierząca to znaczy
Prawo Boga? A objawił Ci się Bóg i przedstawił swoje prawa? Nie uważam spirali za środka poronnego bo nie dopuszcza do zagnieżdżenia się zarodka. Kościół i antykoncepcję uważa za grzech i dopuszcza tylko metody naturalne, bo wg. niego tak nakazuje prawo Boże. A ja się z tym nie zgadzam dla mnie to wymysł kościoła. Przedstawiają Boga jako kogoś dobrego, komu zależy na życiu każdej istoty. Dziwne bo o ile Bóg w nowym testamencie jest dobry i miłosierny to o tyle w starym jest groźny i sam zabija dzieci. Nie wierzę w kościelne bzdury, u nich z roku na rok wszystko sie zmienia. W życiu nigdy nie czytałam nic o aborcjach, antykoncepcjach i płodach jeśli chodzi o Boga. Chyba, że zostało to napisane przez ksiedza, który przekazuje "słowo Boże":D I argument z pismem świętym też mnie nie przekona bo za dużo tam nieścisłości.

ciekawe czy męzczyzni tez mają takie problemy jak wy zastanówcie się nad tym kazda osoba co stosuje antykoncepcje wie po co ja stosuje i nawracanie aby tego nie robily jest chore faceci nie maja takich problemow i spuszczaja sie gdzie popadnie aby tylko nie zapłodnic

Gość szok bleeeeeeeee
Ale tu są ogrniczone osoby, jakie tłuki. Idź do spowiedzi i powiedz, że masz spiralę a azaobczymy czy otrzymasz głupia krowo rozgrzeszenie? NIE - bo zabijasz życie ludzkie w jego początkowej fazie.

ale po co sie spowiadac z imtymnych zeczy ja sie nie spowiadam ze uprawiam sex poniewaz to moja osobista sprawa

Gość kotka222
a za tabletki jak sie powie w spowiedzi to ksiadz daje rozgerzeszenie??

nie wiem ale z tego co słyszalam to te bardzo katolickie nie powinny tez stosowac tabletek i za kazdym razem do konca powinno byc ciekawe czy tak robią???