Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spirala zabija

SPIRALA - DO OSÓB WIERZĄCYCH!!!

Polecane posty

Gość kotka222
grzecg to; tabletki spirale gumki nawtr stosunek przerywany, najlepiej uzywac metod naturlanych ktore wg WHO nawet nie sa uznawane za metody antykoncepcyjne, urodzic z 6 dzeci z czego 3 oddac do domu dziecka jak sie zarabia 10000 zl miesiecznie bo nie bedzie za co chleba kupic... tak zdecydowanie bedzie najlepiej

kotka pewnie tak no i nic na to nie poradzimy ze niektóre kobiety podchodzą do tego w ten sposób aby tylko rodzic i kurami domowymi byc ciekawe czy faceci tez mają takie problemy jak konczą stosunek

to chyba tylko po bożemu mogą się sexic ciekawe sex z odpowiednim partnerem jest cudowny

Gość zazaa
Ja jestem wierzaca, ale nie jestem katolem ani innym oszolomem. Mysle, ze spirala nie zabija nikogo, ale nie jest komfortowa. Gumki lepsze.

Franka oj schodzisz na złom droge po bozemu to kobieta lezy i czyta gazete a facet się męczy no mozna tez kawały poczytac hahahahah

mam pytanie a jak sie przez przypadek połknie ale nie pogryzie czy to tez jest grzech lub jak się troszke wypluje no powiedzmy ze do umywalki???

Gość w4erewfd
Jesteście głupie jak but, obrzydliwe świnie. Widać, że wasza edukacja skończyła się na jakiejś marnej zawodówie (najwyżej), widać że nie macie pojęcia o organiźmie człowieka i procesie zapłodnienia. Poza tym temat dotyczy osób wierzących i tych którzy mają problemy ze sprawą sumienia po założeniu spirali.

Gość ta jedna co pisała
o spirali jako środku wczeasnoporonnym chyba nie przeczytała artykułu do końca. ja tak!! najpierw działa antykonc, a gdy dojdzie do zapłodnienia to i owszem usuwa zarodek, ale głownie w początkowej fazie. potem już ok. celem jest jednak działanie antykoncepcyjne

Chciałam wam uświadomić, że zauważam różnicę między morderstwem a wyborem kobiety (dlatego też usunęłam tag `morderstwo)`. Większość z was (oczywiście nie mówię, że wszyscy) jest pewnym swoich racji: `aborcja to morderstwo!`. Tu się mylicie. Aborcji dokonanej do 3-ciego miesiąca życia płodu on nawet nie poczuje, bo NIE czuje i NIE myśli! Twierdzicie, że kobieta powinna być odpowiedzialna za to,że poszła do łóżka z jakimś mężczyzną. Dzisiaj w obawie przed ciążą stosuje się mnóstwo zabezpieczeń. Nie ma już kobiet, które w ciemno uprawiają seks z mężczyzną. Na aborcję decydują się kobiety u których zawiodła antykoncepcja, bądź zostały zgwałcone. Zapewne słyszeliście nieraz, że dziecko zostało brutalnie pobite przez pijanych rodziców. Gdzie wtedy byliście wy, przeciwnicy aborcji? Dla was ważnym jest,żeby dziecko się urodziło. Potem róbcie z nim co tylko chcecie! Rzucajcie go z okna, balkonu, w ścianę, a może nawet wyrzućcie na śmietnik!

A ja bym chciala sie zapytac czy moze wiecie jak wyglada i na czym polega takie zakladanie spirali?? Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Gość pomysłowa rosjaneczka
Tu masz stronkę http://www.agnieszka.com.pl/spirala_wewnatrzmaciczna.htm aczkolwiek uważam, że to najgorsze świństwo na jakie kobieta może się zgodzić. Jakby nie było to jest obce ciało a tak delikatnym miejscu jak pochwa. Potemrobią się mięśniaki, cysty i inne różne świaństwa, z usuwaniem macicy włącznie.

Gość fdsfgrdhjxdz
Wpływ na macicę jest wielokierunkowy. Wkładka jest ciałem obcym, które powoduje stan zapalny o niewielkim nasileniu. stan ten nie powoduje zwykle dolegliwości, natomiast stale obecne leukocyty niszczą komórkę jajową, a w przypadku jej zapłodnienia nie pozwalają na zagnieżdżenie się jej w endometrium i rozwinięcie się zarodka. a w przypadku jej zapłodnienia, a w przypadku jej zapłodnienia , a w przypadku jej zapłodnienia czyli może dojść do zapłodnienia

Gość mow do mnie malenka
no i wlasnie o to chodzi aby sie nie zagniezdzila

Gość fotik
wkładka nie jest w pochwie!!!!!!!!! Od razu widać jakie jesteście niedouczone!!!!!!!!!!

Gość hthtyt
Ale komórka jest zapłodniona, czyli jest to już poczęte życie ludzkie z duszą daną przez Panan Boga.

Gość do fotik
A gdzie ma być spirala w dupie? Jest w pochwie a dokładnie w szyjce.

Gość fotik
Spirala jest w jamie macicy a jej ramiona są oparte o górną jej część!! W pochwie lub w szyjce to może być, jak wypadnie i nic więcej. I jeszcze jedno w pochwie wyczuwalne są jedynie niteczki z jej końca umożliwiające wyciągnięcie po określonym czasie ! Jak już ktoś podejmuje temat to niech trochę doczyta i doszkoli zanim się wypowie! Dajcie już spokój i pozwólcie dokonać takiej anty dla kobiet jaką chce!!!

Gość Prawdziwy Polakkatolik
Tfu, ochydztwo!!!! Jak mozna poruszac takie tematy???? Prawdziwy Polak i Katolik roocha sie tylko przy zgaszonym świetle, po Bozemu i bez żadnych, ale to absolutnie żadnych środków antykoncepcyjnych,które są wymysłem, SZATANA!!!!! Ewentualnie watykanska ruletka, czyli kalendażyk wchodzi w grę, ale nie można mieć grzesznych myśli jak się temperature w pochwie mierzy LOL

Gość Guzkowata
Dla tak zwanych katolików. Katolik powinien kierować się tym co napisane w bibli ,a nie religią,którą stworzył kościół i naucza w wielu przypadkach ksiądz przekręcając wiele rzeczy. Proszę podać mi werset w bibli gdzie pisze,ze nie wolno stosowac środków anty .Nie ma takiego,wszystko to wymysł KK.

Gość mowdomniemalenka
nie wiedzialam ze w 21 wieku sa jeszcze tak nawiedzeni ludzie szok normalnie jakoś w innych cywilizowanych krajach kobieta decyduje czy urodzic dziecko a nie ksiądz i jakos tam zyją i nawet dzieci sie rodza

Gość bleeeeeeekc
ale wiecie że każdy plemnik to też istota ludzka, więc wyrzucanie spermy do śmieci to grzech. Tak samo z wydalanym jajeczkiem!! każde jajeczko winno być zapłodnione. Ale inna sprawa, że ksiądz swoje rozgrzeszenie może sobie wsadzić w dupę :)

Gość bleeeeeeekun
ale wiecie że każdy plemnik to też istota ludzka, więc wyrzucanie spermy do śmieci to grzech. Tak samo z wydalanym jajeczkiem!! każde jajeczko winno być zapłodnione. Ale inna sprawa, że ksiądz swoje rozgrzeszenie może sobie wsadzić w dupę :)

Gość mowdomniemalenka
no a jak przez przypadek połkniesz takiego plemnika to czy to tez jest morderstwo???

Gość mowdomniemalenka
czy dostane rozgrzeszenie jak spusci sie mi w tyl;ek bo nie zdazy do cipki???

Gość bleeeeeeeeeeeeeekun
każdy zmarnowany plemnik to grzech śmiertelny!!! Bez względu na to czy należy do księdza, gwałciciela, księdza-gwałciciela czy też innego stwora ludzkiego, który produkuje spermę :P

Gość mowdomniemalenka
no to co ja mam teraz zrobic jak polknelam kilka plemników???jejku do ksiedza pedofila mam isc sie wyspowiadac??? i co on mi powie ??zalamka