Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykonczeniedomu

wykonczenie domu?

Polecane posty

Gość wykonczeniedomu

zamierzam kupic dom w stanie surowym zamknietym ( 180m2 ), zastanawiam sie ile bedzie kosztowalo mnie wykonczenoe go tzn ; instalacje, polozenie podlog, ocieplenie i elewacje oraz sciany w srodku tzn gladz i malowanie ( chyba ze sie myle i trzeba bedzie zrobic cos jeszcze ) Czy ktos sie orientuje ile to mogloby kosztowac? za odp bede bardzo wdzieczna ;)

Gość szarlotkaa02
do góry!

Gość wykonczeniedomu
halo? nikt mi nie pomoze? ;(

Gość Elwiszyje
należy liczyć taką metodą : wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym to jest 1/3 (jedna trzecia) poniesionych nakładów, czyli kolejne 2/3 należy wydać na całkowite wykończenie domu , czyli kupując dom w stanie surowym musisz się liczyć z tym, że jeszcze dwa worki pieniędzy musisz mieć przygotowane chyba jasno się wypowiedziałem :)

Gość lolli pop
cięzko powiedzieć ale mi na to poszło około100 000

Gość cienka sprawa
zgadzam sie z Elwiszyje !!! U mnie tak wyszło. lolli pop !!! A co ty zrobiłeś za 100 000 ??? same instalacje, ogrzewanie i inne roboty kanalizacyjno-wodna to 50 000.

Gość lolli pop
o kurka no własnie sorki, zapomniałam, że dom miał już instalacje. Więc sporo kasy odeszło. jednak jak już tu jestem to dam dobrą radę : do kosztorysu dodaj sobie ze 30 -40 % bo ZAWSZE cholera wychodzi więcej.

Gość cienka sprawa
ja obstaje za tym ( u mnie sie sprawdziło) że - 1/3 to stam surowy otwarty 2/3 wykończenie I nie podwyższam poprzeczki !- luksusów wcale nie mam

To idealne zadanie dla ludzi z n-design! Oni od lat specjalizują się w projektowaniu i wykańczaniu wnętrz. Robią to naprawdę dobrze zmieniając wnętrza tysięcy ludzi. Wiadomo taka zmiana to zmiana na lata, więc nie warto ryzykować.