Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotea81

Czy sa tu kobitki po 27 roku zycia, ktore mysla o dziecku ?

Polecane posty

Gość dorotea81

Ja mam juz 28 lat, ale teraz doiero czuje instynkt macierzynski :D bardzo bym chciala miec dzidziusia teraz , ale moj maz ,mowi ze chce jeszcze poczekac :( , w sumie to chcialabym sie jakos przygotowac ,zmienic prace, mieszkanie miec bardziej pewne niz w chwili obecnej(wynajmujemy do przyszlego roku) noi ogolnie schudnac, i sprawdzic swoj stan zdrowia. Czas nieublagalne leci, chcialabym urodzic przed 30 ,ale nie wiem czy sie to uda .Zobaczymy Czy sa tu jeszcze jakies kobietki ,ktore maja podobne pragnienie i sa w podobnym wieku?

Gość ja skończyłam niedawno
27 lat, mam już córcię 2-letnią i marzymy o kolejnym dziecku. niestety kryzys dał nam się we znaki i musimy się wstrzymać. niestety....

Gość tez mam 28
i mam juz dwojke dzieci :) 6 i 3 lata gorzej z praca.... zero doswiadczenia zawodowego

Gość ja skończyłam niedawno
ja pracuję na pełen etat, bo z jednej pensji byłoby ciężko wyżyć , a pozatym nie mogłabym sobie pozwolić na niepracoanie, bo straciłabym prawo wykonywania zawodu. no i lubię swoją pracę ;)

Gość ja w wieku 29 lat miałam
dopiero dziecko. Zaplanowane oczywiście i z ułozonym życiem oraz warunkami do jego wychowania.

Gość dorotea81
Zazdroszcze Wam :) wszystkie macie juz dzieci, a ja jeszcze nie a juz 29 sie zbliza ehh

Gość ja w wieku 29 lat miałam
nie masz czego zazdrościć bo ja np. nie czułam instynktu od początku. Na dziecko zdecydowałam się bardziej z rozsądku. Oczywiście nie żałuję. Ty masz jeszcze czas jesli masz już ułożone życie stabilizację materialną to do dzieła:)

Gość jestem w 32 tc
Ja jeszcze nie mam :) We wrzesniu skoncze 30 lat, a urodze w sierpniu. Ciaza jak najbardziej planowana i oczekiwana, ale zdecydowalam sie dopiero teraz (mimo, ze mezatka jestem od 4 lat, a w ogole z mezem 9 lat), poniewaz wczesniej, jak banalnie by to nie brzmialo, zalezalo mi na skonczeniu studiow, zdobyciu dobrej pracy, doswiadczenia i ogolnie ustawienia sie w zyciu. Poza tym instynktu macierzynskiego dluuugo nie mialam i liczyly sie dla mnie inne wartosci, takze autorko nie martw sie, masz jeszcze czasu, a czasu aby zostac mama :)

Ja w miesiąc po 29 urodzinach zaszłam w ciążę :) Cieszę się, że maluch przyjdzie na świat przed 30...ale z tego, co wiem od mojej ginekolog, jeśli cieszysz się dobrym zdrowiem, mozesz starać się o pierwsze dziecko nawet do 33 lat :) Pozdrawiam!

Gość jadziasad
czesc dziewczeta. ja 28 lat będę mieć dopiero w grudniu. No ale. Mężatką jestem od 9miesięcy. Ale ogólnie staz z mężem memy dluuugi. Szczerze wam powiem że oboje zaczelismy myslec wkoncu o dziecku. nawet poczelismy w tym kierunku dzialania:-) ze świdomością że nie od razu musi się udać.Tak mnie zastanawia po jakim czasie od ... ma sie pierwsze objawy. pytam bo mnie dziwnie kłuja jajniki. Ale żeby od soboty?

Gość ja w miesiacu
moich 27 urodzin zaszlam w ciaze. do tej pory myslelismy z mezem ze musimy sie dorobic ale konca widac nie bylo,wiec doszlismy do wniosku ze to juz czas. Jestem zdania ze doswiadczenia ani pieniedzy i tak nigdy nie wystarczy wiec po co ryzykowac,im pozniejsza ciaza tym wiekszy strach

Gość pani ginekolog powiedziała
spacja a po 33 to już nie możesz się starać o dziecko jeśli cieszysz się dobrym zdrowiem? :D

Mnie kuł jajnik po 3 tygodniach od zapłodnienia :) Poza tym podwyższona temperatura i wilczy apetyt :) Później juz obrzęk piersi...itd....itp ;)

Jasne, że możesz...ale ryzyko wieksze. Powiedziała, że pierwsze dziecko powinno się rodzic do 34 roku zycia...

my przestaniemy sie zabezpieczac od slubu (lipiec) i jak bedzie dzicko to dobrze jak bedzie pozniej to tez dobrze. ja juz chce, ale moj narzoczony baaardzo chce - najlepiej juz

Gość pani ginekolog powiedziała
spacja - po 27 roku życia jest się już starą pierworódką ;) Looknij w kartę w szpitalu jak będziesz rodzić.

My jestesmy w trakcie remontu swojego własnego gniazdka który pochłania kupe kasy. Mieszakamy jeszcze u moich rodzicow. Ogólnie lekko nie jest. Ale nadeszła pora tej decyzji i juz. Jesteśmy pełni nadzieii ze sie uda. A kasa to nie wszystko.

Gość jestem w 32 tc
Wiecie co, roznie moiwa z ta ciaza i zagrozeniami. Ja na przyklad mieszkam w Holandii i tutaj kobieta ciezarna jest objeta specjalna troska dopiero od skonczenia 36 lat. Kobieta ciezarna, ktora ma 35 lat jest tak samo traktowana jak ta, co jest w ciazy i ma lat 20. Mam tu ma mysli, ze np. niektore badania nie sa obowiazkowe (jak np. przeziernosc karkowa) i u przyszlej mamy do 36 roku zyciu wykonuje sie je tylko i wylacznie na zyczenie, natomiast u kobiet powyzej 36 lat sa one standardowe. Dotyczy to rowniez kilku innych badan. Takze co kraj to obyczaj i inaczej mowia :)