Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2x mama a moze nawet trzy

Trzecie dziecko

Polecane posty

Czy są tu mamy, które mają 3 dzieci rok po roku, albo z bardzo małą różnica wieku?

Gość taka aja
ja mam 2 dzieci, różnica ponad 3 lata, ale marzy mi się trzecie za kilka lat, na razie nie jestem w 100% zdecydowana, tzn chciałabym, ale mi się nie chce :) Nie wiem czy za te kilka lat np 5 będzie mi się chciało od nowa w te zupki kupki bawić :o Mój mąż zdecydowanie nie chce :( Mi się marzy córeczka :(

mam podomba sytuacje. mam dwoje z malusia róznica- niecały rok. Mówilam ze trzecie za 5,6 lat conajmniej. Jak już te odchowam. Mąż twierdził, ze wcale i dwoje mu wystarczy. No i chyba udało nam się zmajstrować trzecie.

Gość dzieciatka
he - ja mam jedno 9 miesieczne i jestem w ciazy z drugim - termin styczen 2010. to byla totalna wpadka - tak sie wstydze swego stanu/ ze tak szybko.

ja tak mialam za 1 razem ale to nie byla wpadka tylko sprytny plan zeby byly rok po roku. teraz to już żaden plan i nie powiem zebym skakała z radosci, ale już nic nie poradze wiec musze wyciagnąc nauczke na przyszlość.

Gość taka aja
dzieciatka - dlaczego wstydzisz się swojego stanu? Bo ludzie powiedzą? Niech sobie gadają, pogadają i przestaną, a Ty odchowasz za jednym zamachem 2 i będziesz miała spokój :)

Gość mesaaa
najwyżej będzie kolejna wpadka i dalej będziesz odchowywała za jednym zamachem. Przez to mam jedno a drugie zostawiam na wpadkę, jeżeli nie zaliczę to będę miała jedno.

to juz bedzie ostatnia wpadka. później zakladam spirale.

Gość taka aja
ja straszyć nie chcę ale mając spiralę możesz też zajść w ciąze :P

ale w 90% pozamaciczna, a taka najczesciej trzeba usunąć bo wiadomo czym to grozi i dla mnie i dla dziecka i chyba w takim przypadku mniej bym miała wyrzutów sumienia. zdroej ciazy bym nie potrafila usunąc, choć logicznie rzecz biorac to byloby najlepsze wyjscie.

Gość taka aja
2x mama a moze nawet trzy - robiłaś już test? Dlaczego uważasz, że będzie 3? Jak mąż zareagował?

nie robilam jeszcze. Poczekam cierpliwie z tydzień i pójde na bete. szkoda pieniedzy na test wydawać. A jak miał mąż zareagować? Musztarda po obiedzie i tyle. Teraz to już nie ma nad czym gdybać.

Gość dzieciatka
2x mama a moze nawet trzy ale masz podejscie - skad wy bierzecie te sily psychiczne na to wszystko -- ja mam takiego dola ze sobie nie poradze ze hej :( i wogle - co ludzie powiedza -ledwo jedno zaczelo raczkowac a tu juz drugie w brzuchu... raz jedyny raz w 3dc zaszalelismy - i co ? ciąża... a wczesniej tyle sie staralam,zeby zajsc w 1 ciaze - prawie 3 lata...

Gość taka aja
Gratuluję zdrowego podejścia do tej sytuacji :) Mam wrażenie, że mimo wszystko się Cieszysz z trzeciego dziecka:) dzieciatka - a Ty nie myśl co ludzie powiedzą tylko myśl o sobie i dziecku. Odżywiaj się zdrowo i nie stresuj :) Moja kumpela była w identycznej sytuacji tzn urodziła a po 2 miesiącach zaszła w kolejną ciążę i to jeszcze wcześniaka urodziła, więc różnica bardzo mała bo 10miesięcy :) Teraz jak chłopcy już podrośli to nawet tej różnicy nie widać, prawie jak bliźniacy :) Mama też tak marudziła, co ludzie powiedzą itp itd a teraz się z tego śmieje, że tak się zachowywała, bo się cieszy, że już ma święty spokój z kupkami, kaszkami zupkami itp :) Słopcy się świetnie ze sobą bawią, a ona ma mnóstwo czasu, najgorszy jest 1-2 rok, a później już tylko lepiej :)

Gość DuoMama
sorki ale nie rozumiem podejścia do tematu na zasadzie "co ludzie powiedzą". A co mają powiedzieć? Czemu cię to tak obchodzi? Ja mam 1,5roczną córeczkę a za kilka dni znowu zostanę mamą. Zaszłam w ciążę jak mała miała 8 miesięcy. NIGDY mi nie przeszło nawet przez myśl, co powiedzą inni. Liczy się to co ma do powiedzenia najbliższa rodzina czyli mąż, dzieci a reszta.....reszta nie ma znaczenia. Strasznie mnie denerwuje takie podejście do życia. Kurcze, ludzie opamiętajcie się trochę. Nie ma znaczenia co powie sąsiad i sąsiadka, czy też kuzynka, ciocia itp. Żyjcie w zgodzie ze sobą ale szanując innych. I tyle co mam do powiedzenia w tym temacie.

Gość maz tez człowiekkkkkkk
a mąż to nie człowiek mający nic do powiedzenia. Chyba on ma najwięcej no bo wielka mi przyjemność zapieprzać 24 godzin na dobę aby dzieci miały co jeść.

Gość hhhhhaaaaaaaaa
a sąsiadki to co, zaraz wyśmieją, że rowno dają sobie w nocy czadu nie patrząc na to czy stać na dzieci, czy dadzą sobie radę itp.

jak sie możecie martwić \"co ludzi powiedzą\"? :o a nich sobie \"ludzie\" mówią, ludzie zawsze mówią....przeciez to WASZE dziecko, WASZA rodzina będzie mała różnica, dzieci będa bardziej zżyte, potem będzie Wam łatwiej... ja tam uważam, że fajnie i gratuluje a w sumei też jestem \"ludziem\" ;-)

Gość agarzeszów
A ja właśnie 2 dni temu dowiedziałam się, że jestem w 3 ciąży, mam 25 lat i 3 letnią córe i rocznego synka. Mimo, że się boje to bardzo sie cieszymy. Pieniedzy dużo nie mamy ale wystarczy. Dzięci jak urosna będą ze sobą szczęśliwe a my jesteśmy szczęśliwi, że je mamy:)) pozdrawiam!

Gość muzacccc
a skąd wiesz, że jak dzieci dorosną to będą ze sobą szczęśliwe, znam dorosłe dzieci co się nienawidzą.

Gość sandranikola
Ja mam dzieci w wieku 6 lat ,4 lat a najmłodsze ma 16 miesiecy

Gość agarzeszów
Gdyby każdy zakładał, że dzieci będą sie nienawidzieć, nikt nie miałby więcej niż jednego dziecka, ja mam dwoje i widzę jak bardzo sie kochają i uwielbiają:))

Gość myzekkk
no niestety " przezorny zawsze ubezpieczony"., a nie jak widzę rodzą dzieci, dziecko za dzieckiem nie mając siły na ich wychowanie, bo widzę niejedną wielodzietną rodzinę jak dzieci są wychowywane na żywioł, do tego rodzice zyjący z opieki społecznej, no bo rodząc dziecko za dzieckiem zakładali, że chyba 'kasza manna im z nieba zleci" jeżeli będą mieć tyle dzieci.

Gość sexi flexi lessi
ja mam 3 dzieci wlasnie rok po roku, najstarsza coreczka ma 2 lata i 3 miesiace, srednia ma roczek a najmlodsze ma 3 tygodnie wsyztskie karmie jeszcze piersia niby niewykonalne a jednak jak masz pytanie to pytaj chetnie odpowiem i wcale na trojce nie skoncze bo marzy m isie ejszcze synek

Gość sexi flexi lessi
przepraszma za blad nie wszytskie karmie piersia tylko dwie najmlodsze

Gość bdafggg
o nie, 3 takich maluchów, jak ty dajesz radę, przecież to nie nadążyłam bym ich pilnować a co mówić o gotowaniu, praniu, sprzątaniu., spacerze, jedno pilnujesz a drugie ci ucieka, przy tym pilnując trzecie w wózku.

Gość hyhlka
mam troje z tym, ze co trzy lata, co ma pewne plusy jak i minusy i zastanawiam się nad czwartym ale jak te bedą starsze i troche odpocznę :P

Gość sexi flexi lessi
2 najmlodsze maja wozek nazywa sie rok po roku w jednej strony jest spacerowy a z drugiej gondola, nie jest az tak trudno najstarsza jest bardzo grzeczna i spokojan dzieki bogu bo najmniejsza czesto placze a ciut starsza jest bardzo zywym dzieckiem ale daje sobie rade :) i planuje ale to dopiero tak za 3 lata kolejne

Gość kujonnn
o matko, tyle dzieci, no to wasi mężowie chyba mają pracę jako eurodeputowani, bo przecież za nasze krajowe pensje to nie idzie wyżywić takiej gromadki dzieci

Gość olmolo
Ja jestem w 3 ciąży.Między tamtą dwójką jest 3 lata różnicy (uważam za idealną różnicę ),a teraz po 7 latach będę miała kolejne dziecko.Mąż też nie chciał bardzo długo,aż się wreszcie przekonał i za kilka dni powitamy na świecie kolejne maleństwo :) Taką różnicę też teraz uważam za bardzo fajną,bo starsze już rodzeństwo pomoże w opiece :) Trzecie to nie tragedia i na pewno nie zastanawiałabym się co ludzie powiedzą :)