Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anaconda_a

czy to kolka?pomocy!!!!!!

Polecane posty

DZIEWCZYNY POMOCY!!!! bo zamiast instynkt macierzynski zaraz zmieni mi sie na morderczy tak jak w przypadku meza przy porodzie na moja córke... 2 ostatnie noce mała spała bez przerwy kilk godzin, potem dokarmialam ja przez sen i wybudzialam kilka razy bo spala mocno- wiec ostatnie 2 nocki mozna powiedziec ze znosnie. Ale wczoraj i dzis to co odstawia budzi we mnie grozę;/ wczoraj od 8-12 i od ok 16do po 21 nie spała tylko wiecznie chciala na cycu wisiec-przeciez po tylu godzinach eksploatacji tam juz nic nie ma;/ co chcialam ja odseparowac jak przysypiala to w bek, oczywiscie kupki i siusiu robi, ciuszki nie uwieraja pupa jak malowana. Troche sie pręży i czerwienieje jak na kupkę, szly tez wczoraj gazy, dzis juz nie. Dzis od 9-13 i od 14-17 znow to samo! darcie mordy jak tylko proboje zabrac cyca! Mało tego jak szuka cyca, weźmie go pomamla pusci- jak chce dostawic zeby nie marudzila to szuka ale tak jakos nerwowo i niecierpliwie... Kurde czy to mogą byc kolki? Przeciez ja nie wyrobie z wiszeniem na cycuuuuuuuuuuuuu.. to po 8 godzin dziennie prawie non stop!Nie jestem dojna krowa na farmie... Nie chce wyjsc na wyrodna matke, ale naprawde chce mi sie żygac..już- wiec nie wiem co bedzie potem? Jutro musze jechac sciagnac szwy, ok godziny mi to zajmie, co z małą?jak to zrobic?

Gość byc moze...
corcia ma silny odruch ssania, dawalas jej smoczek?

Gość byc moze...
a ile dziecko ma tygodni? ma twardy brzuszek?

corka ma dzis 6 dni, a brzuszek.. matko ciezko powiedziec czy twardy..jeszcze nie wychodzi mi porownywanie, jak na moje oko, to jak sie spina to twardy ale tak to normalny...kupki jasne żadkie, siusia tez normalnie.

Gość byc moze...
to nie bierz na oko tylko jak tak strasznie placze to dotknij reka!! Moja ma zdiagnozowane kolki, 5 tygodni i jak placze to robi sie cala czerwona, krzyczy w nieboglosy i nic nie jest w stanie jej uspokoic, ma brzuszek twardy jak arbuz. Mi sie wydaje, ze to nie kolki, byc moze dziecko sie nie najada, moze masz za malo pokarmu? sprobuj wlozyc jej do buzi palca (oczywiscie czystego, malego) i zobacz czy mala bedzie ssac, zrob tak najlepiej po jedzeniu, jesli bedzie ciagnac to prawdopodobnie jes nadal glodna. Rozumiem, ze idziesz jutro sciagnac szwy po porodzie? jesli tak to zapytaj poloznej w gabinecie co to moze byc, powinna ci doradzic.

Może zapodaj jej Esputicon albo Espumisan, jeśli kolka, to pomoże. Miałam podobnie z młodszą, żyć nie dała. Dopiero jak usnęła przy cycku, to delikatnie jej podmieniłam na smoczek i poszło :)

Gość byc moze...
esputicon itp nie nadaje sie dla takiego malego dziecka!!!!! absolutnie jej nie podawaj! wszystkie te specyfiki sa najwczesniej od 3 tygodnia zycia! Jedyne co bedziesz mogla zrobic to podac herbatke koperkowa, jest od 1 tygodnia zycia, albo pij sama, skoro karmisz ja piersia to tez jej troszke na brzuszek pomoze.

no własnie chcialam zapytac o koperkowa bo mam w domu, ona podobno jest na kolki, i wspomaga tez laktacje? jesli sie nie najada to dokarmiac beboko 1? bo mi wczoraj tesciowa kupiła. Tak ona ciagle szuka cyca, albo rączki do ust chwyta, nawet niedrapki do buzi wklada..kurde, to kiedy ten nwał pokarmu bedzie?i czy wogole? do mnie polozna przyjdzie dopiero w piatek popoludniu:(

Gość byc moze...
nie podawaj zadnego mleka na wlasna reke! podejdz do przychodni albo skonsultuj z pediatra tak bedzie najlepiej. widac dziecko sie nie najada, a byc moze bedzie tak, ze nie bedziesz miala w ogole nawalu, wrecz pokarm moze zanikac. Herbata koperkowa nie ma wplywu na laktacje. Staraj sie dopajac dziecko woda przegotowana lub wlasnie ta herbatka, dobrze by bylo gdybys wybrala sie do tej przychodni to przy okazji skontrolowalabys wage. sorki musze spadac, tez mam male dziecko w domu, zajrze pozniej. :)