Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciążona i zadowolona

Jak czujecie ruchy dziecka?

Polecane posty

Jestem w 26 t.c. Moje maleństwo lubi wierzgać nóżkami popołudniu i wieczorem, chociaż czasem szaleje poza tymi porami. Dotychczas najchętniej kopała rączkami nisko w brzuchu, lub nóżkami w okolicach pępka. Czy to normalne, że od kilku dni kopie ok. 7 cm ponad pępkiem zboku? Czasem wlezie mi tak z boku, że mam wrażenie, że wypycha mi wąrtobę lub trzustkę ku górze :) Gdzie i jak czujecie ruchy dziecka?

teraz jestem w 35 tc wiec dziecko jest już na tyle duże, że kopie wszędzie, ale generalnie układa się po prawej stronie ciała i tam tez najbardziej odczuwam ruchy. Pewnie, że normalne - gdzie mu wygodnie tam się układa. Martwić się powinnaś gdybyś ruchów wogóle nie czuła.

Gość NIE MARTW SIE TO NORMALNE JEST

Ruchy maluszka są takie słodkie... Przypominają, że w macicy, w moim wnętrzu rezyduje część mnie i mojego męża, ale to jednocześnie nowe istnienie, nowy człowiek, ktoś bardzo niezależny, z własną osobowością, charakterem, upodobaniami, etc. Ciąża to wielki cud. A ruchy maleństwa są wspaniałe, nie sądziecie?

ruchy maleństwa są cudowne do 30tc, a potem to istna masakra :) Aktualnie ruchy są dla mnie bolesne, no może nie same ruchy, ale ich skutki. Czyli w zależności od tego w co dziecko kopie czuję: ból żeber, pęcherza, kłucie w pochwie, ucisk na przeponę.....Ale mimo tego, że mam serdecznie dość bycia w ciąży nadal podpisuje się pod tym, że jest to cud :)

ja jestem w 22 tygodniu i mała kobie mnie raczej nisko, czasami z boku. Najbardziej wieczorami, kiedy już leże w łożku, ale o innych porach również ją czuję

Jestem w 30 tygodniu. Moja córcia kopie mnie wszędzie - mam wrażenie że kręci się jak na karuzeli. Chyba jeszcze często zmienia położenie, bo nie potrafię powiedzieć, gdzie ma rączki a gdzie nóżki, czasem się rozciągnie zupełnie na boki, prostuje ręce i nogi i to jest śmieszne uczucie ;) Czasem walnie w pęcherz to ją upominam. Jest bardzo rozbrykana, czuję ją całymi dniami :)

jestem w 21 tyg. ciazy i moja malutka trzy dni temu kopala mnie w dole brzucha,wiec ja czulam wiedzialam ze jest moj kochany szkrab,ale teraz juz od 2 dni nie daje znaku ,przeraza mnie to ,i wpadam w panike ,czy tez tak macie ze po kilka dni nie dajea znaku .