Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna.28

jaka spirala jest najlepsza ???

Polecane posty

chciala bym wiedziec jakiej firmy i ile kosztuje spirala osoby które nie akceptują spirali proszę nawt nie komentowac

Gość kotka222
ja mam Nova T ale ciezko powiedziec jaka jest najlepsza to chyba lekarz dobiera

Gość kotka222
ja mam taka niby na 5 lat ale planuje wymienic tak tak po 3-4 latach, zaplacilam 400 zl

Gość kotka222
za zalozenie i spirale dalam razem 400 zl no jak obliczylam to na mieisiac wyadetek rzedu 11 zl taniej niz tabletki

i pewniejsza jest przynajmniej zamiast tabletek no ja musze badania zrobic i zaloze sobie

Gość kotka222
wiesz tego czy jest pewniejsza bym nie powiedziala, taka jak ja mam ma chyba 97% skutecznosci a tebletki maja po 99%, a co do badan to zrob USG i cytologie to wystarczy

Gość kotka222
ale mirena jest duza tzn wikesza niz te zwykle i spirale i nie nadfaje sie dla kobiet ktore nie rodzily

do jjjjjjjjjjjjjak po co mi tego linka wysłałas ja wiem co to jest spirala i jakie ma dzialanie dlatego chce ja zalozyc

Gość kotka222
studiuje na uczelni medycznej uczy mnie wielu znanych i dobrych lekarzy i nawet oni polecaja spirale wiec chyba jest ok chyba lekarz sie lepiej zna niz ksiadz

no napewno lekarza posłucham i przynajmniej pomoze i doradzi a ksiadz to powinien zajac się innymi sprawami bardziej katolickimi uczyc dzieci religii itp.

nie wiem,ja biore tabsy..jakos tak czuje gmeranie w karku jak pomysle,ze pare razy w miesiacu zaplodnione jajeczko ze mnie wypada...no i strach przed zapaleniem jakims wiekszym,skoro to cholerstwo trzyma stan zapalny blony sluzowej...dopytaj sie konsekwencji,zeby sie potem z chorobami nie meczyc

no niestety takie mamy zycie jakos trzeba sie zabespieczac jak sie chce dobrze w łózku bawoc

Gość pppppppoklla
no własnie moze mi doradzicie mam 15 lat i wielki popend chce mi sie bzykac cały czas jaką polecacie spirale

no tak aborcja troszke kosztuje i ciezko odpowiedniego lekarza znalesc ale jak sie chce to sie znajdzie

Gość kotka222
podobno w niktorych krajach np w szwecji ( mam tam koleznke ktora jest polozna) lekarze bardziej polecaja spirale niz tabletki, gdyz tabletki czesciej niz spirale powoduja skutki uboczne

mohery się zleciały ;) co to kogo obchodzi co kto robi ??? niech każdy zajmie się własnym tyłkiem, jestem ateistką, jakby trzeba było to bym zrobiła skrobankę, spirali nie włożę bo nie lubię obcego ciała w sobie a poza tym jestem dobrym pomocnym człowiekiem, i uratowałam dziś z chodnika dwa ślimaki bo mógłby je ktoś rozdeptać ;)

tabletki na ból glowy tez maja skutki uboczne ale je bierzemy dzięki za podpowiedzi rozgladne sie po necie i porownam ceny