Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogrodniczka 2

moja różyczka pienna

Polecane posty

Gość ogrodniczka 2

Witam, mam takie drobne pytanie do Was kochani, co ja w morde jeza robie źle, ze moja różyczka pienna zamiast wygladac tak: http://www.kobieta.pl/drukuj/imgc/4/artykul/roze-w-ogrodzie-i-na-balkonie/#big to owszem ma pelno pąków i wypuszcza kwiateczki, ale z pojedynczymi płatkami! Nawoze ją i naprawde ja pielegnuję, a ona taka, chociaz miala byc pełna.

Gość ogrodniczka 2
prosze Was

za mało słońca, za dużo wilgoci, nie wystawiaj na wiatr i balkon, czasami spryskaj wodą, i nie przesadzaj z nawozem.

Gość ogrodniczka 2
oj dziekuje Ci, jest w tym problem, ze ona stoi na balkonie i dosc czasami wietrznym niestety, ale w sumie poludniowym. z ta woda, to mozliwe, bo ona stoi w duzym koszu i na wierzchu niby sucho a na dnie hmm to nie wiem.

Gość chmurka_
a moze wystarczy powycinac te niepelne kwiaty i czekac na pełne? podobno róża lubi miec glowe w sloncu a nogi w blotku.

Gość ogrodniczka 2
Odnawiam temat, moze ktos jeszcze napisze ;) A wiec poczytalam troche dzis w necie o różach piennych i chyba u mnie stalo sie to, ze , ze zamiast tej zaszczepionej korony poprostu zakwitla łodyga choc w miejscu korony. A te łodygi do róż piennych robia z dzikich róz, stad te kwiaty jednoplatkowe jak dzika róza wlasnie :( Czy mozna cos z tym zrobic??

Gość ogrodniczka 2
nikt nie choduje takich różyczek?

Gość małgosiek
ja hoduję takiego samego kawowca

Gość ogrodniczka 2
małgosiek moze jeszcze zaglądniesz co to znaczy kawowca?

problem musi polegac na pielegnacji..albo za wilgotno albo nie wiem...mozliwe tez,ze gazlki nie sa dobrze przyciete..moja kumpela miala latami piwonie i nie wiedziala dlaczego ma co roku mniejsze kwiatuszki-a wyatrczylo boczne kwiatki poobcinac i juz wielki kwiat jst...

Gość ogrodniczka 2
tak szczerze sorry, ze dopiero teraz odpowiadam. Moja roza chociaz wyglada na dziką, bo ma tylko jedna warstwe platkow ma niezliczona ilosc tych kwiatkow i nawet ładnie wyglada, w sumie jest co przycinać, ale zastanawiam sie tutaj nad pielegnacją. Bowiem swoja rozyczke wsadzilam do takiego kosza po winie i niby ma duzo miejsca po szerokosci, natomiast na dlugosc, to juz nie bardzo. Malo tego, ten kosz przed nasypaniem ziemi, obłozylam workiem takim na smieci mocniejszym i nie zrobilam w nim od dolu dziur, moze to jest ta przyczyna? W sumie podlewam umiarkowanie i jako ta "dzika" roza kwitnie bardzo obficie, ale ja bym wolala zeby miala mniej kwiatków, ale za to pełnych, tak jak miala miec! ehh

Gość ogrodniczka 2
Nikt nie choduje róż?? Chyba jednak jak tak czytam, zamiast z korony, to mi zakwitła podkładka, która robia wlasnie z dzikiej róży. No wiec teraz mam pytanie krótkir, czy jak zetne to wszytsko, to czy jest szansa, ze korona ta własciwa zakwitnie?

Gość ogrodniczka 2
podnosze

Gość ogrodniczka 2
odezwijcie sie prosze!