Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniak_slodkosi

Sposób na wypadanie włosów

Polecane posty

Gość maniak_slodkosi

Witam. Jestem facetem dość młodym, bo mam zaledwie 21 lat. Wypadanie zaczeło się u mnie jakoś w marcu w kwietniu bardzo intensywnie po stracie pracy!! Mam mocno przerzedzony łeb. Pomijam iż faktem kóry według mnie spowodował intensywniejsze wypadanie był silny stres związany z utratą pracy co za tym szłą brakiem finansów na życie i kredyt. ;/ . Znalazłem prace niby wszystko cacy, ale włosy dalej wypadają. Byłem u dermatologoa mam Alpicort E Loxon 5 % i kilka innych premaratów. Coś tam pomogły jednak różnicy na głowie nie widać... więc zrobiłem eksperyment. Odstawiłem na tydzień słodycze. Co sie okazało włos wypadały 5-10 na dzień, od dwóch dni objadam się batonikami i ciastkami, co się dzieje? Wypadają podczas samego mycia- ręka we włosach. statystycznie napewno powyżej 100 w ciągu dnia a mam ich bardzo mało. Teraz odstawiam słodycze wracam do równowagi psychicznej, "siła podświadomości" i mam nadzieję, że moje przypuszczenia okażą się słuszne. Pozdrawiam

Gość na zachodzie bez zmian
Ooo, to jednak prawda, to czym mnie straszyła mama :) Mnie też bardzo lecą włosy więc to pewnie przez słodycze :/

Gość maniak_slodkosi
zobaczymy co przyniesie nowy tydzen :)

głupoty gadasz,to hormon odpowiada za wypadanie wlosow tu nie ma ratunku chyba ze tupecika:classic_cool:

Gość Siuup
Stres to jeden z najgorszych powodów wypadania włosów niestety ;/ Ale też niekoniecznie tylko stres był powodem. Musisz porobić badania aby ustalić dokładną przyczynę wypadania włosów bo inaczej bez sensu brać pierwsze lepsze co wpadnie w ręce a może też zaszkodzić zamiast naprawić ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Oj tak, stres w dużej mierze przyczynia się do utraty włosów. Podobnie było u mnie. Zwłaszcza że jestem dość nerwowym człowiekiem. Biorę różne tabletki na wypadanie tj. skrzyp czy biotynę. Dodatkowo znalazłam informację na temat zabiegu z osoczem bogatopłytkowym (w Karboklinice), który stymuluje cebulki włosa do produkcji mocniejszych, zdrowych włosów. Na razie jestem po 1 zabiegu. Włosy wyglądają na bardziej odżywione, ale trudno mi coś więcej powiedzieć. Specjalnych szamponów i odżywek nie stosuję, gdyż uważam że to tylko strata pieniędzy.

Gość gość
stosuje środek przeciwko wypadaniu włosów Minoxidil, nie należy do tanich ale daje radę