Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

forgetfulness

CERA TŁUSTA............czyli jak żyć z wiecznie świecąca się buzią?

Polecane posty

Witam, mam na Imie Emila moj wiek;20 cera : tłusta, powiedziałabym nawet że mocno tłusta.. a przy tym kompletnie nie nawilżona. Jeden kosmetyk matuje, drugi nawilża, ale znalezienie czegoś co zmatuje i odzywi buzie na dłuzej niż 2 godziny graniczy z niemozliwym. Jesli masz podobny problem podziel sie ze mna swoimi zmaganiami, odkryciami kosmetycznymi itp. Jesli chodzi o oczyszczanie to kiedys bylam bardzo zadowolona z peelingu clearskin avonu, mmm to uczucie swiezosci. potem niestety moja buzka sie do niego za bardzo przyzwyczaila i odszedl w zapomnienie, w chwili obecnej chetnie bym sie z nim znow zaprzyjaznila ale nawet niewiem czy w ofercie avonu nadal jest. (nie jestem fanka avonu kupowalam jedynie ten peeling i fioletowa serie wyszczuplajaca takze nie myslcie ze wychwalam wszystko co pojawi sie w gazetce pod niebiosa) hmmm fluid.. nie trafilam jeszcze, myslalam o vichy, bo bardzo zalezy mi takze na kryciu, moja twarz jest zmeczona szara, kiedys pamietam codziennie jadlam marchewki ale stalam sie tak pomaranczowa ze wygladalam na chora. obecnie uzywam bardzo taniego fluidu Lirene matujący - Nature Matte 7h - dobrze kryje, ale za cholere nie matuje na 7 godzin, heh przy mocnym sloncu po chwili na twarzy jest smalec blee. ale wyrównuje chociaz koloryt........ takze za 12 zl spokojnie daje mu *** gwiazdki ratuje mnie gdy niemam kasy by sprrobwac czegos drozszego, teraz wlasnie nastapil przyplyw gotowki wiec moge poszalec. prosze o propozycje ale nie chce \'szalec\' powyzej stowy, szkoda mi ...... i tak w moja twarz wszystko wsiaka, wiec musze byc rozwazna. moze podam przepisy na ziolowe kuracje Wywar z korzenia lopaniu (wszystko w zielarskim) tam jest instrukcja na opakowaniu. niewielka ilosc goracego wywaru polac platki owsiane (ilosc: lyzeczka mala) gdy przestygna dodaj duza lyzke kefiru i na umyta twarzyczke poloz ta lekka papke na 10 min, splucz. Zaparz w pol szkl wody torebke pokrzywy zakwaś lyczeczka soku z cytryny, nasącz tym plynem platki kosmetyczne i obloz sobie nimi twarz na 10 min. splukujemy chlodna woda i smarujemy buzie kremem nawilzajacym albo zelem nawilzajacym. to sa maseczki na zmatowanie skory....... ale od jednej na ruski rok nie oczekuj cudów... Na dzien dzisiejszy jesli chodzi o kosmetyki to nie jestem w stanie polecic niczego konkretnego nie mam pamieci do nazw, moglabym ewentualnie na niektore najechac, ale poco zasmiecac, na moja twarz po prostu nie dzialaja zadne kosmetyki ktorymi dzien w dzien bombarduja w reklamach. ale zapisze sobie moj temat w gadu i bede uaktualniac, jesli nie dla kogos z Was to chociaz dla siebie, zebym miala te wszytskie informacje w kupie, ale mam nadzieje ze ktos rowniez skorzysta:) hmmm stay matte puder w kamieniu jest calkiem niezly ale jak zwykle nieszczesny schemacik; matuje na krotko.... teraz uzywam creme puff max factor...... ale kupilam sobie za ciemny w drogerii swiatlo bylo dosc zwodnicze, uzywam go raczej jako brazujacego wiec o wlasciwosciach matujacych sie nie wypowiem, nastepnym razem kupie jasniejszy Poszukiwany: dobry korektor kryjacy pozorne zmeczenie.

Ja też mam z Lirene matując -matuje tylko na 2 godzinki :O:O potem to już masakra , ale dobrze kryje , naturalny odcien jest prawie biały na skórze wiec na zime b.dobry Mi tam chodzi tylko o zmatowienie twarzy , dla mnie fluid moze nie kryć ..;) Co do udrów to ten : http://esentia.pl/Lentheric_Puder_w_kamieniu_zapas_p23107.htm

ja polecam krem perfecta z gruszką matujący http://www.ceneo.pl/388041 kosztuje okolo 10 zl a jest rewelacyjny. nie znalazlam innego kremu tak matujacego w zasadzie na caly dzien, dobrze nawilza, nadaje pod makijaz stosowalam wiele ale ten to rewelacja

Gość Przy tłustej świecącej się
cerze powinno się używać sypkiego pudru a nie pudru w kamieniu. Z takich prostych sztuczek to jeszcze mycie buzi zimną wodą hamuje wydzielanie sebum

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość co do swiecenia
"Mi tam chodzi tylko o zmatowienie twarzy , dla mnie fluid moze nie kryć .." to po co w ogole fluid? czemu nie sam puder?

Gość jacobs
Przypominam o bibułkach matujących -są rewelacyjne-do stosowania w ciągu dnia .Gorąco polecam.Własciwie wszystkich firm są swietne.

Gość blackcat
niestety większość podkładów działa zmatowienie=wysuszenie. Im większy mat tym bardziej wysusz :o Dlatego do matowienia lepiej wykorzystywać puder i używa go jeszcze w trakcie dnia. Ja kiedyś słyszałam że skrobia ziemniaczana jest świetnym, tanim i nieszkodzącym skórze sposobem na długotrwały mat. Ja osobiscie sprawdziła wszystkie podkłady z niższej (astor, maybelline itd) półki i średniej (mf, l'oreal). żaden nie matuje na dłużej niz 3-4h. ale ja mimo to bardzo lubie MF i aktualnie stosuje Lasting Performance (106) oraz cream puff (o5 - transparentny ale mimo to jaśniutki kolorek nadaje). Jestem zadowolona.Nie mm maski a jak zaczynam sie błyszczeć to pudruje buzie. Z codziennej pielęgnacji to krem Lirene na noc (do cery tłustej i mieszanej - godny polecenia) Pilling z St Ives Maseczka Lirene do cery tłustej Maseczka nawilżająca z Lirene raz na tydzien (świetna) Na dzień krem Loreal pur zone i ten sam tonik

Polecam DAX Cashmere Secret. Ładnie matuje, polecana zamiast kremu też. Ma dość 'śmieszną' konsystencję, ale jest niesamowita, gęba się nie świeci w ogóle.

Gość uuuuupooooooooo

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

dużo pozytywnych opinii ma ten puder http://esentia.pl/Lavertu_Puder_Ziemia_Sloneczna_p25577.html mysle,ze puder w kamieniu jest lepszy niz fluid do blyszczacej skory, tez mam sklonnosci do przetluszcenia cery i zdecydowanie lepsze efekty daje puder w kamieniu. Poczytaj sobie na tej stronie opinie o tym pudrze, jesli bedziesz wolala jakis inny to rowniez mozesz poczytac opinie uzytkowniczek, powinnac wybrac cos dla siebie:)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppp

Gość e wewtew
Polecam stawiac na kremy nawilżające, bo matujące wysuszają jako puder polecam Essence mineralny (do kupienia w drogeriach natura) Jako pude matujacy - puder bambusowy z mazideł, wpisz w google, swietna rzecz, nic mnie nie zmatowailo tak jak on,normalnie swieciłam sie juz po 20 minutach:D

Gość e wewtew
tzn normalnie czyli wczesniej, a ten puder matowi mnie na jakies 4 godziny,co nie sadzilam ze kiedykolwiek nastąpi:)

Hm...w moim przypadku delikatne wysuszenie cery byłoby nawet wskazane, dlatego nie używam kremów nawilżających. Fajne są chusteczki matujące, do szybkiego użycia np. po wysiłku fizycznym, widziałam takie bodajże w Rossmanie

Gość no to sluchajcie teraz
no to sluchajcie teraz: mialam wielki problem ze swicaca sie cera, a szczegolnie w szkole, pract...no stres tez robi swoje :) znalazlam na to swietny sposob!! krem Seboton i puders ypski, matujacy vipera-kolor transparentny :) rewelacja, skora nawet po 7 godzinach jest matowa!!! co kiedy bylo niemozliwe

kurcze, nie chce sie zaladowac bezposredni link:/ musisz sobie wpisac na tej stronie w wyszukiwarce \"Vipera\", jest tam kilka rodzajow pudrów, od 14 do ok.20 zl, zalezy od rodzaju i wielkosci:)

tak, to ten z gabeczka w panterke :)

i mam ten matujacy

no mi bardzo pomogl z tym, ze nie wiem czy to na pewno jeo zasluga, bo w tym samym czasie zaczelam uzywac Sebotonu i tego pudru, wiec nie wiem czy to seboton tak dziala czy puder :)

Gość gorenea
macie problemy z cerą a używacie takich badziewnych kosmetyków :( zacznijcie od zakupu zestawu vichy: tonik, żel i krem (bardzo dobry, pokrywa twarz jakby filtrem i jakby maskuje troche niedoskonalosci) robcie sobie dobry peeling raz w tygodniu i maseczke oczyszczajaca (z tanich ewentualnie dax vulcanic mat - świetnie oczyszcza) ogólnie musicie wiedzieć, że takie produkty z drogerii jedynie złuszczą naskóre, działają z zewnątrz, nie oczyszczają od środka

Gość mhmmm gggg
niestety nie wszystko co drogie jest dobre :o zwykle placi sie za firme