Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkklk98

PODOBA SIE WAM IMIĘ KONSTANTY ????????ALE SZCZERZE.

Polecane posty

Gość gość
Nie podoba mi się. Tyneczek od tynku obrzydliwe

Gość trdgbfdghbf
LUDZIE przecież to imie jest super i według mnie brdzo ładne

Gość gość
Nie podoba minę się to imię ze względu na zdrobnienia.Te podane wyżej to jakaś masakra.

Gość gość
Matkom po porodzie mózg rozciąga się razem z dresem.Imię pretensjonalne .Dobre dla osób o niskim statusie społecznym w celu dowartościowania się.Co niektóre komentarze powyżej są dowodem na poparcie tej opini.

Gość gość
Też zauważyłam że ostatnio robi się dresiarskie.

Gość gość
Czyli jak mogą mieć na imię dzieci z rodzin o niskim statusie społecznym? Co to w ogóle za podziały ? !

Gość gość
To imię jej tragiczne a zwłaszcza jego zdrobnienia.I zgadzam się z opinią że staje się ostatnio dresiarskie...

Gość Frywolitka
Osobiście? Najpiękniejsze imię pod słońcem. Wolicie kolejnego Matiego, Adasia, Jasia, Piotrusia? Proszę bardo, ja wolę Kostka.

Gość gość
Imię Konstanty - Constans po łacinie "stały", "stanowczy" lub "niezłomny". Rzymski cesarz Konstantyn Wielki przeniósł stolicę do Konstantynopola i zaczął budować państwo chrześcijańskie. (Znane os. np Konstanty Ildefons Gałczyński -pisarz). Owego wielkiego ładunku dostojeństwa, jaki tkwi w imionach Konstantyn i Konstanty, Polacy najwyraźniej nie mogli znieść i z dumnego Konstantego zrobił się najpierw figlarny Kostek, a w końcu... przewrotny Kocio. Obecnie imię raczej rzadkie, kojarzące się z salonami XX- lecia międzywojennego...z młodym chłopcem walczącym w PW...z arystokracją, a nie plebsem. To nie jest imię dla potomka PGR-u... syna dresiarza "Kiepskiego"ani żadnej innej patologii! Tacy gustują raczej w zagranicznym "Hollywoodzkich" imionach...

Gość Inkaluka
Konstanty to wg piękne imię, bardzo oryginalne i z klasą! Imię dla artysty lub kogoś z dobrego domu. Zdrobnienia też są sympatyczne: Kosti, Kostek, Konstans, Koti, Kotuś, Kostello :)

Gość Likalia
Mnie też się podoba imię Konstanty (Kostek, Kosti). Bardzo ciekawe imię, nietuzinkowe. Zdrobnienia są dla małych dzieci, a dla dorosłego mężczyzny pasuje dostojny, enigmatyczny Konstanty. Jeśli będzie syn, tak właśnie go nazwiemy. :)

Gość gośćdgs
Mój syn ma na imię Konstanty, i fajnie, a wszystkim krytykom na pohybel:)

Gość gość
nieładne

Gość gość
Mój 5 letni syn ma tak na imię. Dzieci na początku się śmieją Ale po poznaniu Kostusia już nie. Normalnie wołają "kostek" a i on bardzo lubi swoje imię. Poza tym wiele osób mówi że to imię bardzo do niego pasuje. Cieszę się ze ze tak mało chłopców ma to imię bo przynajmniej się wyróżnia na tle Antosiów, Jasiów i Oliwierow:)