Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bronskik

mostek dentystyczny. REKLAMACJA, kiedy? prosze o pomoc...

Polecane posty

Gość wiolka84444
ogromne ceny macie w tej warszawie.

Gość wiolka84444
3500 tys. to implant kosztuje u mojej dentystki.

Gość bronskik
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje mozliowsc, aby wykonaniem mostu zajal sie inny lekarz, lekarz ktorego sobie sam wybiore? Istnieje taka forma reklamacji? Boje sie, ze moj dentysta ponownie wykona zle swoje dzielo, a przy okazji zniszczy moje zeby...

Gość lolai78
nie zacofane leczenie kanałowe to takie ktore robi się na 1 wizycie

Gość ferminka
moja dentystka w ramach reklamacji zrobiła mi nowy mostek, bo ze starego odprysła " biała farba " :) W sumie to była wina protetyka, ale zrobiła mi to po ponad roku, nie wiem ile jest na to gwarancji. Dałam jej 5 dych za fatygę :)

Gość lolai78
to technik robi mosty

Gość lolai78
jaka farba?

Gość ferminka
porcelana :D

Gość lolai78
ale porcelana nie jest farbą.I zdjeła ci stary most i zrobila nowy?

Gość ferminka
farba była w cudzysłowie, jeśli nie zauważono :D Tak zdjęła mi stary most i zrobiła nowy.

Gość lolai78
i za darmo?

Gość kalafiorek99
akurat masz ten most z porcelany

Gość jajakobs
Most - 1.600 - 3 zęby. To dużo czy mało? (Wrocław) Ukruszył mi się z przodu jeden element i stomatolog twierdzi, że nie da się tego uzupełnić plombą bo musi być nowy. Plomba się nie będzie trzymała. Ja uważam, że kłamie, ale sytuacja podbramkowa zmusiła mnie do zgody. Pierwotnie chciał 700 od sztuki....

Gość niepppos
i dlatego lepiej chodzic do miejsc typu Galeria Usmiechu placic wiecej ale miec pewnosc ze wszystko bedzie ok

Gość Galeria smiechu
chyba..... nie polecam, odradzam.

Gość Galeria usmiechu
Również doradzam te gabinety.

Gość Galeria usmiechu
tzn. ODRADZAM !

Gość gość
Do autora topiku--- Jak straciłeś jeden ząb to trzeba było wstawić implant albo zwykłą protezke na zatrzaski. Po co dałeś sobie opiłować zdrowe zęby? Te ząbki są teraz narażone na bakterie, bo nie mają już ochronnego szkliwa. Mam nadzieje że nie pozwoliłeś sobie zrobić zatruwania nerwa (czyli leczenia kanałowego) w zdrowym ząbku? Jeśli tak, to bądź pewny i przyszykuj się na to psychicznie, że za 10- 12 lat ( być może wcześniej) po niedokładnym czyszczeniu kanału mogą zrobić się torbiele, które będą umiejscowione w środku kości przy korzeniu zęba i będą robić zapalenie na zdrowe ząbki rozpuszczając przy tym kość... Nie pozwól sobie robić leczenia kanałowego na zdrowym ząbku. A jeśli w przyszłości robiłbyś leczenie kanałowe, to domagaj się zdjęcia po takim leczeniu i patrz czy kanał został poprawnie przeczyszczony i wypełniony do końca korzenia. Nie wypełnienie kanału do końca grozi strasznymi konsekwencjami np. zapadaniem miazgi,stanem ropnym, cystami, zapaleniem dziąseł i obsuwaniem co prowadzi do utraty przyzębia, torbielem wokół korzenia i rozpuszczeniem kości, ostrego zapalenia okostnej i utraty kilku ząbków. Dlatego po leczeniu kanałowym warto zrobić zdjęcie i upewnić się że kanał jest dobrze udrożniony, wyczyszczony i wypełniony do samego końca. Dobry dentysta potrafi robić kanałówki dobrze. Partacz spiepszy sprawe i będzie naciągał na dodatkowe koszta. Jak widzicie że dentysta coś od początku kręci i psuje wam ząbki tylko po to byście mu zapłacili za kolejną wizyte, to nie zastanawiajcie się tylko zmieńcie dentyste na takiego którego interesuje dobro pacjenta.