Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sjdhdhhh

Dziurawe stopy! POOOMOOOCYYY!!!

Polecane posty

Gość sjdhdhhh

Mam obrzydliwe stopy- dbam o nie (kremy, peelingi, maseczki, moczenie w wodzie z solą, pumeks), ale to nie pomaga. Nadal "dziurki" nie chcą zniknąć, nie wiem co to może być i co z tym zrobić, na pewno grzybica to nie jest- to wiem. Mój TŻ nie robi ze stopami zupełnie nic (no może oprócz ich mycia) a ma super gładziutkie i mięciutkie. Lato się zbliża a ja wstydzę się ich i najchętniej chodziłabym w kozakach. Czy ktoś mógłby mi pomóc??? Jestem zrozpaczona! Oto ich zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e7bc189c79edaf0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3b2a5cf7246d2be.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76d1f4ad2ac74f28.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/227ec7c82236c1bb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73eae99f60b7bc4b.html POOOMOOOCCCCYYYYY!!!!!! :(:(:(

Gość prezent na 18 za 100
wydaje mi ise ze to są pozostałosci po kurzajkach, idź do dermatologa

Gość sjdhdhhh
żadnych kurzajek na stopach nie miałam, więc to nie to

Gość sdfgsdf
oj nie mam pojecai co to moze byc moze sobie kiedys odparzylas? a chodzisz w rajstopach/ podkolankach. skarpetach? moze czesciej chodz na bosaka

o kurczę, faktycznie masz kłopot miałam podobnie, choć tylko przez czas zimy, spróbuj się szprycować jakimś capivitem hydroforte, zestawem witamin, DUŻO pumeksuj (nie plastikiem, a kamiennym), garnier ma świetny krem do stóp, czerwona seria Na Twoim miejscu zapytałabym też u pedicurzysty MI się wydaje, ze brak Ci witaminy jakiejś

Gość blablaablaaa
a może to są pękające pęcherze po odparzeniach? Czasem coś takiego może powodować długotrwałe przepocenie i złe obuwie, tzn po prostu szajskie :O ja przeszłabym się na twoim miejscu na jakiś zabieg na stopy może porządne "oszlifowanie" ich pomoże. Samemu w domu nie radzę tego robić, bo żyletki do ścinania starego naskórka są ostre i można sobie krzywdy narobić :O:O:O

Gość a skad wiesz
że to nie jest grzybica? Robilaś jakieś badania w tym kierunku? Ja bym Ci radzila isć do deramtologa.

Gość blablaablaaa
mój chłopak tak miał, przypomiałam sobie właśnie jak pracował w anglii po 12h na taśmie, po prostu z przepocenia porobiły mu się takie pęcherze pękające. Pamiętam, że smarował codziennie rano i wieczorem grubą warstwą kremu nivea, ale tak, że stopy były całe białe i do wchłonięcia troche pomogło no i oczywiście pumeks ale dobry !!!

Gość niechcąca nigdy
wygląda to jakby odparzone były

Gość przeciez to SA kurzajki
tak wlasnie wygladaja kurzajki na stopach mozesz isc z tym do dermatologa-powinien przepisac ci jakis srodek ale tak naprawde jest to wirus i za kazdym razem jak masz np troche oslabiony organizm znowu beda ci wyskakiwac ja mialam kiedys 3 malutkie na duzym palcu-same zniknely po jakims czasie

po pierwsze to nie są kurzajki po drugie to nie grzybica po trzecie idz do kosmetyczki na pediciure to sie tego pozbędziesz. Moja siostra ma takie cos a ma dopiero 16 lat, jest to wynikiem przepocenia stóp tak jak piszą dziewczyny,Gdy zrobiłam jej zabieg na stopy, usówam to ścinając zrogowaciały naskórek omegą i slad po dziurkach zanikną, potem po pediciue nalezy stosować kremy zmiękczające i co 2 dni pomeksować stopy i tyle:) A jeżeli znowu cos takiego sie pojawi to znowu pediciure.

Witam serdecznie!! Radzę iść do dermatologa bo na odparzenie to nie wygląda, tym bardziej na kurzajki. Różne są choroby skóry i tylko specjalista wyda odpowiednią diagnozę. Mnie ze zwykłej krostki zrobił się bliznowiec wielkości dwóch centymetrów na twarzy obok ucha, było to straszne no ale wybrałam się do dermatologa który tylko popatrzył i od razy stwierdził co to jest. Przepisała mi żel na to silikonowy (50 zł) i zeszło , praktycznie ani śladu nie ma. Tak więc nie radzę żadnych domowych zabiegów , bo też próbowałam i zanim to zeszło męczyłam się prawie rok w tym pół roku leczenia specjalistycznego a drugie pół a raczej te pierwsze pół roku domowe sposoby i tylko się pogarszało.Trzeba cierpliwosci. Więc powodzenia i napewno nie unikaj wizyty u lekarza. :)