Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kartagina87

ból stawów i mięśni

Polecane posty

Gość kartagina87

cześć, Zanim wybiorę się do lekarza - na co niestety nie bardzo mam czas, chciałam sie poradzic. Mam od tygodnia nietypowe bóle stawów i mięsni. Bolą mnie wyłącznie wieczorem (nocą też czuje) i rano. Natomiast w ciągu dnia gdy się rozchodzę nic mi nie dolega :( Ból nie jest ostry to takie "łamanie" jak na grypę, ale przyznaje że dokucza mi to :( Co to może byc?

Gość kartagina87
:(

Gość kartagina87
nikt nie wie.... HEEEEEEEELP

Gość ja też nie wiem mnie boli
wszystko ale od 2ch miesięcy

Gość Katarina Galak
Najważniejsze to jest dowiedzieć się czegokolwiek o podstawach takiego bólu. Do tego zajrzyj tutaj http://bola-stawy.pl bo wszystko świetnie mają opisane. Ja sama myślę, że to może być po prostu brak rozruchu (jak sama zauważyłaś), przez co stawy są "zastałe" i trochę zajmuje nim płyn stawowy dojdzie "do siebie". Albo po prostu twój organizm reaguje na brak jakichś witamin czy składników odżywczych (niestety zazwyczaj odbija się to albo we włosach albo w stawach czy mięśniach). Z tego co wiem, na tej stronie sprzedają też suplementy, więc jak już przeczytać kilka artykułów może znajdziesz coś dla siebie? Pozdrawiam i życzę powodzonka ze stawami :)

Gość bnb

Aktualnie jest bardzo duży wybor kompresów żelowych, kiedyś czegoś takiego nie było w ogóle. Ja akurat używam polskich Flex marki Sanity, bo też takie dostałam w prezencie od mojej młodszej siostry. Komfortowe, dopasowane do ciała, w różnych wielkościach do używania na plecy, na bóle głowy, brzuch, ręce, nogi...zastosowanie takie kompresy mają bardzo szerokie.

U mnie było, najpierw ból w stawach, później doszło strzelanie, kilku roumatologów, wynik roumatoidalny OK, tabletki i zastrzyki przeciwzapalne, podejrzenie łuszczycowego zapalenia stawów wkroczył Metotab, Depomedrol i zastrzyki, coraz większe dawki leków reakcji zero, załamany szukałem pomocy w medycynie naturalnej leki diety (od diety optymalnej która w sumie mi jeszcze bardziej zaszkodziła), po przeczytaniu wielu artykułów to co mi pomogło (nie mówię że każdemu pomoże, jeżeli stawy są już zniszczone ze zmianami i zwyrodnieniami tego już nic nie cofnie) ale chorobę można opanować,a na każdego działa co innego) trafiłem na dobrego ortopedę z Poznania doktora Wojciecha Ratajczaka przyjmuje na ul.Grunwaldzkiej zalecił mi  stosowanie olejków CBD a dokładnie olej CBD 5 % decarboxylated  i maść konopna Themrolka extra kupiłem w aptece  konopnej  w Poznaniu Konopna Farmacja podejrzewam że można zamówić z ich strony  także na chwilę obecną ten zestaw spisuje się rewelacyjnie. wcześniej byłem tylko na tabletkach przeciwbólowych a teraz wystarczy mi tylko jedna dziennie

Sama ostatnio odczuwam i zastanawiam się co robić

Badania. Morfologia z rozmazem, Ob, Crp, Rf, Aspat, Alat.. Przyczyn może być wiele, to mogą być wczesne objawy Rzs.. Ogólnie polecam tego nie bagatelizować bo jeśli jest to jakaś poważna choroba, to im wcześniej bedzie wykryta, tym łatwiej bedzie leczyć. Zerknij sobie jeszcze na stronę;

https://zdrowa-ona.pl/

Możesz sobie tutaj poczytać o możliwych przyczynach ale i o opcjach leczenia.

Czy ktoś zauważył, że zainteresowana osoba zadała pytanie 15 lat temu?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować