Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po 2 latach przerwy

Wrocic na studia po 2 latach przerwy???

Polecane posty

Gość po 2 latach przerwy

hej, tak sie zlozylo ze po maturze postanowilam zrobic przerwe w edukacji, i zarobic troche pieniedzy, najpierw mial byc rok, w koncu wyszly 2. teraz stoje przed mozliwoscia rozpoczecia studiow, ale nie umie sobie wyobrazic, ze po tych 2 latach samodzielnosci i niezaleznosci )na dodatek mialam dobra prace) mam byc biedna studentka. problem polga na tym, ze wybierajac te studia, musialabym zrezygnowac z mojej prcay, w ktorej na dodatek mam teraz szanse awansu, duzo sie ucze i bardzo ta prace lubie. lepszy papierek z uniwerku i porzucenie kariery zawodowej, czy dobra praca, dobre cv i niestety jedynie matura???? rodzina mnie caly czas naciska na studia, a ja juz nie wiem co robic. widze w tej pracy moja przyszlosc, ale z drugiej strony, zostac tylko z matura...moze kiedys to bedzie dla mnie przeszkoda... co myslice, prosze doradzcie cos, mial ktos taka sytuacje moze...???

Gość idź na zaoczne i pracuj

Gość po 2 latach przerwy
czemu odwazna??

ja mam 3 lata przerwy, ale jednak chce isc na studia, w pracy mam mozliwosc awansu, na całe szczescie studia nie koliduja z praca, chcoc wiem ze bede musiala sie postarac, aby zgrac jedno z drugim. Ty jednak musisz wybrac, na Twoim miejscu zdecydowanie wybralabym prace, studia zawsze bedziesz mogła zrobic. Sama wiesz jakie sa realia w Polsce, ukonczone studia nie daja Ci gwarancji znalezienia dobrej pracy. Skoro masz teraz mozliwosc awansu bez studiów, to z niej nie rezygnuj!! Na studia bedziesz miała zawsze czas:)

Gość po 2 latach przerwy
nie moge isc na zaoczne. ja mieszkam w niemczech, tu jest tak ze nie ma zaocznych tylko ze mozesz sama decydowac ile przychodzisz na wyklady, ale tej pracy ze studiami nie pogodze, wiem ze mi nie starczy czasu na nauke. dlatego musze wybierac....:O

Gość ewaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja po 2 latach przerwy poszlam i wlasnie koncze pierwszy rok i nie zaluje :D

Gość ...trufelka
studia zaoczne + praca :) tez jestem po maturze, aktualnie siedze za granica ale mam zamiar wrocic za rok na studia zaoczne ;)

a w jakiej branzy pracujesz? Nie wymagaja od Ciebie wyzszego wykształcenia niz tylko matura? Idz na zaoczne i pracuj dalej bo moze kiedys przyjdzie czas ze beda od ciebie wymgac w tej pracy czegos wiecej niz tylko matury i co wtedy?

Chyba zostałabym przy pracy, skoro jest dobrze płatna i daje Ci satysfakcję. Może przyjdzie taki czas, że będziesz miała czas i na studia, i na pracę, i nie będziesz musiała z niczego rezygnować...

no fakt w Niemczech nie mazoesz sobie za bardzo na to pozwolic Prawda jest taka ze teraz tak naprawde mozan studiowac w kazdym wieku Wiec jesli kiedys bedziesz chciala a nawet i zmuszona bo jakas nowa praca badz wymagania to bedziesz mogla isc bez problemu Teraz wiele osob ma studia a nie moze znalezc ciekawej pracy dlatego jest masz fajna prace i zarabiasz do tego to nie rezygnuj Ja bym nie zrezygnowała

Gość po 2 latach przerwy
w mlm. tylko ze nie w zadnym badziewiu, tu w niemczech sa dobre firmy networkowe. w tej akurat branzy to nie byla podsawa czy mam wyzsze, zaczelam pracowac tam przec mojego faceta, mialam duzo szeczescia bo takim mlodym ludziom normalnie jest ciezko w tej branzy, ale mi idzie dobrze, wlasnie coraz lepiej i teraz to rzucac.... :O tak sobie mysle ze w koncu na studia zawsze moge pojsc...tylko zeby mnie tak cala rodzina nie szykanowala za to, to byloby dobrze. dobrze zarabiam, moglabym wiecej, gdybym zostala.....

Gość po 2 latach przerwy
chyba powinnam sie przeciwstawic rodzinie....

rob co chcesz a nie szukasz porady pogadaj ze swoja rodzina rozwaz za i przeciw z kariery mozna spasc diametralnie i nie miec nic i wtedy co ze srednim bedziesz zcegos szukala?

jak bedziesz chciala to wrocisz do branzy i zrobisz kariere ajjjjj kariera przedewszystkim co za czasy ! czasem zeby dalej awansowac musisz miec wyzsze sorki ale matura to wstyd w tych czasach ...;/