Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niecierpliwa20

krzywe zęby-pomocy!

Polecane posty

czesc! mam problem ,który na pewno nie jedna osoba ma:/ mam krzywe zęby górne jedynki i to okropnie wyglada,ogolnie na dole tez a krzywe,ale ich tak nie widac przy mowie i wogole...kazdy mówi,ze jestem sliczna dziweczyna,ale te zęby,zawsze musze sie kryc kiedy sie smieje i wogole utrudnia mi to tez w znalezieniu chlopka,wszystkich otracam przez moje zeby...i mam takie pytanie starsznie mi zalezy na szybkim wyprostowaniu i skutecznym wyprostowaniu ich..wiem słyszalam o aparatach przezroczystych itd,ale to sie za długo nosi...2 lata to jest zdecdowanie dla mnie za duzo...znacie moze jakies inne sposoby...czy ktos słyszał o chirurgicznym prostowaniu zębów? i na czym to polega? nie wazne sa dla mnie koszta,wazne zeby je wyprostowac jak najszybciej ! pomocy!!

Gość tequila ehee
pomęczysz sie 2 lata i bd miala proste zęby ... ile masz lat ?

Gość tequila ehee
mam ten sam problem , ale niestety nie stać mnie ani na aparat ani na jakies chirurgiczne wyprostowanie

Gość tequila ehee
ja prawie 18

no mnie tez kiedys nie było stac,ale teraz wkoncu mnie stac,ale ja nie chce zadnego kaganca nosic:/ czy ktos słyszal o tym chirurgicznym prostowaniu czy nie??

Gość tequila ehee
ja widziałam tylko w tv ze jest takie cos ... był program ekstremalne metamorfozy ... musisz isc do jakiegos ortodonty , dentysty i zapytac ... bo na pewno jest takie cos tyle ze zapewne drogie ... kiedys jak zaczne pracowac to odłoze sobie na taki zabieg :) albo na aparat :) zawsze sobie tak powtarzam

Gość tequila ehee
tak bardzo widac tez 2 jedynki krzywe

Gość tequila ehee
na dole proste no i tam troche na górze te z tyłu jeden ząb ale to nei widać

Gość sucha skora
wydaje mi się ze aparat stały - z tych lepszych niewidocznych to fajna sprawa. bo zeby szybko się prostują a pozniej wystarczy jedynie utrwalenie i niektorym osobą do twarzy w aparacie :)

Gość nie wiem dlaczego w Polsce
nosze aparat staly krysztalowy 10miesiecy. moje zeby zmienily sie nie do poznania. zanim go zalozylam mialam duzy kompleks choc znajomi do dzis pytaja mnie czy aparat naprawde byl mi potrzebny. mialam wade jednak nauczylam przez lata sie ja msakowac chocby nie odslaniajac zebow podczas usmiechu. dzis smieje sie pelna geba. chodze na randki, jeszcze zadnemu chlopakowi aparat nie przeszkadzal poza tym praktycznie go nie widac. ostatnio poznalam tez faceta, ktory nosi aparat. nie ma innej nie inwazyjnej metody leczenia. musialabys wrwac zeby i wstawic implanty, ablo spilowac zdrowe zeby pod licowki, ale to sa tylko polsrodki. najlepiej zalozyc aparat i za kilkanascie miesiecy cieszyc sie pieknym usmiechem.

no ja własnie tez slyszalam,ale nigdy nie widziałm takiego czegos ani nic...ale ja słyszalam ze nawet po takim zabiegu chirurgicznym zajakis czas te zeby znowu sie skrzywia,bo po to wymyslono aparat zeby nosic przez te 2 lata zeby tez zeby sie przyzwyczaiły,ale nie wiem...ciekaweile taki zabieg kosztuje...no ty masz 18 lat dopiero to jeszcze doszkoły chodzisz,zanim zacznieszpracowac to troche minie...mnie tez nie było stac,ale odłozyłam za granica:)))

Gość nie wiem dlaczego w Polsce
co do szkotow jeden luk( z reguly zklada sie dwa) z krysztalu badz porcelany kosztuje ok 2 tys zl plus pozniejsze i wczesniejsze wizyty. najlepiej wybrac sie do dobrego ortodonty i zapytac jak bedzie wygladac takie leczenie. aparaty metalowe tez sa fajne, mozna w nich wymieniac kolorowe gumki. znam wiele osob, ktore dobieraja je pod kolor ubran i wcale nie maja po 15 lat;)

Gość u nas z tego co mi wiadomo
nie robia korekty chirurgicznej uzebienia poza tym po takiej korekcie (pomijam masakryczny bol) zeby czesto sie przemieszczaja i znowu sa krzywe zwykly metalowy aparat to ok 1500zl za luk-skoro i tak sie nie usmiechasz z pokazywaniem zebow to przemeczysz sie jeszcze tak ze 2 lata;) porcelanowe i krysztalowe ok 2500zl za luk z tym ze najczesniej trzeba zakladac aparat na dolna i gorna szczeke jednoczesnie jesli same jedynki sa skrzywione a reszta ok to byc moze bedziesz zakladac tylko czesciowy luk i bedzie taniej, ale to juz musi ortodonta stwierdzic

nie robia korekty chirurgicznej uzebienia poza tym po takiej korekcie (pomijam masakryczny bol) zeby czesto sie przemieszczaja i znowu sa krzywe zwykly metalowy aparat to ok 1500zl za luk-skoro i tak sie nie usmiechasz z pokazywaniem zebow to przemeczysz sie jeszcze tak ze 2 lata;) porcelanowe i krysztalowe ok 2500zl za luk z tym ze najczesniej trzeba zakladac aparat na dolna i gorna szczeke jednoczesnie jesli same jedynki sa skrzywione a reszta ok to byc moze bedziesz zakladac tylko czesciowy luk i bedzie taniej, ale to juz musi ortodonta stwierdzic

Gość ailsa24
mam ten sam problem, chociaz partnera zyciowego juz mam to te zebiska nadal mi przeszkadzaja, w dodatku sa bardzo duze, zastanawiam sie nad koronkami chociaz jedna dentystka mi odradzila bo powiedziala ze mam je zdrowe i szkoda je niszczyc,no i ze nie sa takie ze, ale ja na prawde zl sie czuje z zebami jak zombi

Gość cholerkkka
a ja mam dziurawe