Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeterminowana....

nie chcę oxytocyny - jak wykurzyć dzidzię

Polecane posty

Gość przeterminowana....

co mam zrobić-jestem po terminie i wciąż odsyłają mnie do domu

Sex. Prostaglandyny zawarte w nasieniu,spowodują skurcze macicy,więc do dzieła, to naprawde działa,a oksytocyna to pzerąbana sprawa.Pozdrawiam

moze nie powinnam proponowac,ale ja bylam 6 dni przeterminowana i w koncu wkurzona i przestarszona wywolywaniem porodu zyzylam loeju rycynowego z woda mineralna ,pol szklaneczki mieszanki i krotki spacerek.Wypilam to okolo 17-tej,a boli dostalam tego samego dnia okolo 20-tej.Byly to skromne bole,ze nie zwrocilam na nie bardzo uwagi zaczelo sie krotko przed 23,o 23.00 bylam w szpitalu ,a o 23.54 urodzilam syneczka mojego:).Podzialalo heheheheheh A juz mi planowali wywolywanie powoli,bo nic sie nie zapowiadalo na porod,rozwarcia zero,wspomne ,ze w tym samym dniu bylam na ktg i powiedzieli,ze niestety jeszcze musze poczekac ,bo nic sie nie zapowiada,a tu taka niespodzianke mieli tego samego dnia:)

Gość przeterminowana....
gosiek35 --a czy mówiłaś o tym w szpitalu??i kto ci to doradził.ja właśnie też czytałam o tym w necie ale trochę się boję bo pani w aptece powiedziała znajomej że lepiej tego nie próbować

zjedz ananasa (nie z puszki, tylko świeżego), weź letnią kąpiel, idź na spacer (najlepiej po schodach) i "poprzytulaj sie do męża" ;-) ja zrobiłam wszystko na raz, więc nie wiem co podziałało, ale podziałało ;-)

Gość przeterminowana....
już sama nie wim co mam robić jestem chyba zdesperowana już.......

tak ,powiedzialam o tym w szpitalu to sie zaczeli smiac,moj lekarz i polozna,powiedzieli ze ooooooooooo,moze byc wesolo tzn,dziala to tez tek ,ze mozna niechcacy zrobic kupke,ale u mnie bylo wszystko ok,kupki nie bylo,a porod poszedl szybko,od pierwszych regularnych skurczy 55minut ,a rozwarcie od razu na 6 palcy po przyjezdzie do szpitala:) Ja tez wyczytalam o tym w necie na temat jak przyspieszyc porod:P wybralam te opcje i poskutkowala,lekarz przy akcji porodowej powiedzial,ze niektorzy tak robia,ze to nieszkodliwe,ale dzidzia i tak wyjdzie wtedy kiedy to ona ustali dzien porodu.Nie ochrzaniali mnie ,byl tylko "smiech na sali",lekarz powiedzial ,ze to rzeczywiscie pomaga,bo po wypiciu olejku nastepuje parcie na dolne narzady a to postepuje i przyspiesza akcje porodowa.Oczywiscie nie u kazdej kobiety to moze zadzaialc,ale rzeczywiscie przyspiesza.Wazne ,ze nie ma to wplywu i skutkow ubocznych na dzidzie.Proponuja wypic ten olej z sokoem pomaranczowy,ja akurat mialam jablkowy.Tragedia!!!!!!!!!!!!Jak to pilam to zamykalam oczy,i zberalo mi sie na wymioty,szko,ale lykalam malymi ilosciami i poszlo.Strasznie nie dobre,jak to wymieszalam to scielo sie to jakos,zrobila sie taka galaretka brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrWazne ,ze podzialalo

Gość przeterminowana....
upppppppppppp

Twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu,w którym masz rodzic?Ja byłam ze swoim umówiona(bez opłacania),że jak nie urodzę do 3 dni po tertminie to mam sie stawic do szpitala,bo będzie mieć akurat wtedy dyżur.U mnie wystarczyło przebicie wód i poród sam się rozkręcił.

Gość przecież nie da
się przebić wód!!! jak to sobie wyobrażacie???? przebić to można ale pęcherz płodowy. jak wy "kobiety"mało wiecie o swoim ciele :o

Gość roberd
przeterminowana - no mowia Ci ze masz sie pobzykac z mezem, to zamiast pieprzyc ze nie wiesz juz co robic pobzykaj sie z mezem. matko boska, takie to trudne?

Gość ekati
sex.. wierz mi to działa, koleżanka była bardziej przeterminowana poseksiła i poszło..' a ja powieszałam sobie rzeczy od szafy bo akurat przywieźli nam nowe meble i dzidziuś był 9 dni przed terminem.

Gość Nawet tutaj musicie robić ten
durny błąd?? Głupie typiary, co to do cholery jest "6 palcy" ?!?! Mówi się "palców" . Palcy, kuźwa. Jak wy te dzieci nauczycie mówić. Ja się nie dziwię że potem rosną takie tępe.

Gość szczęściara jak nic
Tak sex, sex i jeszcze raz sex, tak słyszałam, nawet położna już miała dość czekania na moje skurcze i żartowała, że zaraz da nam osobną salę. Ale poszliśmy na spacer i po 6 h była dzidzia:)Powodzenia.

Gość u mnie sex sex sex sex sex
nie podziałał..... nie na wszystkie kobiety działa niestety

Ludzie lubią sie czepiać,oczywiście chodziło mi o przebicie pęcherza płodowego ;-) Sex u mnie podziałał w pierwszej ciąży,w drugiej już nie. Mam nadzieje,że twój maluch zechce wyjść bez wspomagaczy.Powodzenia!

Gość przeterminowana....
no u mnie ten sex nie działa niestety.....:( a jestem ciekawa co z tym olejkiem rycynowym.ktoś jeszcze stosował??

Gość przeterminowana....
upppppppp

Gość saleminka8
temat ciekawy :) tylko kilka wypowiedzi bez sensu,bo jak zawsze jakaś idiotka przyczepi sie do literówki kogoś i odrazu widzi w tym problem-żal takich,dziecinada. do najmądrzejszej co ma nick " przecież nie da" to wiadomo,ale tylko głupia nie skapnie się o co chodzi " " "kobieto" " " ciekawe jest z tym sposobem na sex :P bo wkońcu wiele kobiet współżyje.Jednak kobiety po terminie często sie zdarzają,ja raz spotkałam dziewczynę 12 dni po terminie i nawet te kroplówki jej nie pomagały,a miała ich kilka

u mnie nie pomógł sex-włąsciwie to nie chodzi o sam sex tylko o naturalną oxytocyną zawartą w spermie.no ale to nie pomogło,nie pomogło łazenie po schodach,spacery, ciepłe kąpiele i picie herbat z lisci malin.nic ,kompletnie nic.tydzien po terminie pojechałam do szpitala,założyli mi cewnik foleya-tez nie pomógł.później podłączyli oxytocyne.dostałąm dwa woreczki oxytocyny i nic sie nei działo(a dziewczyny rodziły ju zpo połowie).położna robiła mi masaż szyjki macicy(bolesne jak cholera),tez nie pomogło.w pewnym momencie zaczełam wymiotowac bo organizm nie przyjmował juz oxytocyny i wzieli mnie na stół..... a więc droga autorko życzę ci powodzenia i zebys nie miała takich przejsc jak ja