Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cornflake girl

Jak poderwac bariste?

Polecane posty

Gość cornflake girl

Od jakiegos czasu mieszkam, pracuje i mam zamiar sie uczyc we Wloszech. Jakis miesiac temu natrafilam na pewna kawiarnie, gdzie pracuje super chlopak (jest barista lub kelnerem jak kto woli :)). Jest bardzo mily, zawsze milo mnie wita jak przychodze i sie usmiecha. Czasem zamienimy dwa slowa na temat przyslowiowej pogody. Chcialabym do niego zagadac jakos wiecej, ale nie bardzo wiem jak... Powiem jeszcze ze jako ze to sa Wlochy to jest tutaj taki zwyczaj picia kawy przy barze, wiec w sumie zawsze jak tam jestem, to stoje naprzeciwko niego. Macie jakies pomysly lub doswiadczenia w tym temacie???

Gość cornflake girl
Ok nie ma problemu jezeli chcesz zagadac o pogode... Z wloskim radze sobie dobrze, ale to nie o to chodzi :) Jak nie masz problemu z zagadaniem to prosze o wskazowki ;)

Gość megsaa
ciezka sprawa, tez kiedys bylam w podobnej sytuacji i nijak to sie skonczylo...

Gość cornflake girl
no coz... widze ze sytuacja jest beznadziejna :) moze jednak ktos ma jakis pomysl? dodam ze wczoraj jak poszlam do niego to podobno non stop sie na mnie patrzyl (tak mi powiedziala siostra z ktora bylam). Moze powinnam czekac az on zrobi pierwszy krok?

jeśli on jest Włochem, nie powinien mieć preblemów z przejęciem inicjatywy;)

Gość różyczkaaaaa
Jaki masz kolor włosów?

\"jest barista lub kelnerem jak kto woli \" - hmm ośmielę się zauważyć, że zawód baristy znacząco różni się od profesji kelnerskiej...

Gość a co to jest barista

Gość specjalista od kawy

Gość cornflake girl
jest Wlochem, ale ten stereotyp poludniowcow jest troszeczke przesadzony. tym bardziej, ze on jest w pracy i chyba nie moze za bardzo przejac inicjatywy... różyczkaaaaa - jestem ciemna blondynka senna wiedzma - chcialam jego zawod okreslic bardziej ogolnikowo ;) ale niech bedzie ze jest barista :)