Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmm

Kierunek studiów. Jaki najlepszy?

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmm

Dietetyka Fizjoterapia Turystyka Pedagogika resjocjalizacyjna Zarzadzanie czy administracja.

Najlepiej ten, który najbardziej Ci się podoba . Taki, żebyś później szczęśliwa była, że pracujesz w tym a nie innym zawodzie.

Gość też przegrany
kazdy ma inne zainteresowania nie każdy ma zaintereswania :D

Gość drreterterert
Fizjoterapia jest fajna, tyle, że pewnie będziesz pracować za marne pieniądze. Turystyka bardzo ciekawa, zarządzanie oraz administracja, nie wiem, ale wydaje mi się, że po tych kierunkach masz największe szanse na pracę za godne pieniądze..

chociaz, tak teraz pomyslalam. mam kolezanke po turystyce(i to chyba tylko po licencjacie) zna dobrze angielski i niemiecki i ciagle widze jej zdjecia z nowych miejsc. jezdzi jako pilot wycieczek....zwiedza super miejsca i jeszcze jej za to placa - bosko:classic_cool: :)

Gość z tych które
został wypisane to dietetyka i fizjoterapia

Gość kosmetologia jest spoko xD

jeśli chodzi o jakis konkretny fach w ręku to fizjo i dietetyka... zarzadzanie absolutnie nie... administracja tez racezj nie...a turystyka to taki kierunek w ogole nie powinien istniec, bo co po tym mozna robic??

Ja studiuje fizjoterapię. Są to przede wszystkim praktyczne studia, które wymagają dużo samozaparcia i ostrej pracy. Wiem, że jeśli chodzi o ilość zajęć, jest różnie na różnych uczelniach, podejście ludzi też jest bardzo różne i pozostawia wiele do życzenia. Jeśli ktoś chce decydować się na tego rodzaju studia, musi po prostu pamiętać, że to jest odpowiedzialny zawód, bo chodzi tu o zdrowie i życie ludzi. Kiedyś myślałam, że to głównie masaże i ćwiczenia na sznurkach. I byłam w błędzie - fizjoterapia jest połączeniem medycyny ze sportem. Wszystko, co tyczy się układu ruchu. Anatomia, patologia, ginekologia, reumatologia, fizjologia, itd itp. Większość chorych na różne schorzenia potrzebuje pomocy fizjoterapeuty, który wchodzi w skład każdego zespołu medycznego od szpitali po kluby sportowe.