Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IW7485

Głuche telefony - pomocy!!

Polecane posty

Gość IW7485

Witam serdecznie. Pilnie potrzebuje pomocy. Od roku ktoś nęka mnie telefonami z zastrzeżonego numeru w godzinach nocnych (23-5). Telefony trwają jakieś 3-5 sekund, bez żadnego odzewu. Zgłaszałam to na policję ale prokurator nie zechciał się tym zająć, operator też nie chce mi pomóc. Czy może ktoś ma dostęp do miejsca gdzie można sprawdzić numer osoby, która mnie nęka? Mam telefon w sieci orange. Bardzo proszę o pomoc

Gość JILLIANA
A nie podejrzewasz, kto mógłby Ci takie głupoty robić? wiesz coś Ci poradzę na ten temat bo wiem doskonale jak to jest :/ najpierw zastanów się dobrze kto to może być i olewaj gnoja ale jak sie zaczną pogróżki to wtedy zacznij sie mieć na baczności! naprawdę jeżeli się nie ujawnia to oznacza że jest to kawał tchórza!

Gość IW7485
No właśnie nie mam zielonego pojęcia. Trwa to już od ponad roku i zaczynam się denerwować. Próbuje go ignorować ale trudno to robić kiedy budzi mnie telefonem bo zapomniałam go wyciszyć... Byłam pewna że mogę liczyć na pomoc policji... myliłam się

Gość scarlet1976
jesli to wchodzi w gre zmeń numer i zastrzeż sobie..

Gość JILLIANA
Może z kimś sie ostatnio pokłóciłaś? Może ktoś po prostu robi Ci na złość bo nie umie sobie zajęcia znaleźć albo po prostu jest takim tchórzem i takim idiotą że nie ma odwagi powiedzieć w prost o co chodzi na razie zlej ciula jak Ci nie da spokoju to zmień numer (zakładając że masz tel na kartę, bo po co zmieniać cała umowę) jeśli to nie pomorze to znaczy że, ktoś Cie naprawdę szykanuje.... na razie nie przejmuj się póki Ci nie grozi a policja? zastanów się kiedy oni ostatnio zrobili coś dla uczciwego człowieka proszącego o pomoc oni sie zajmują sprawą po fakcie

Gość IW7485
Niestety nie wchodzi to w grę, poza tym boję się, że to nie jest dobre rozwiązanie...

Gość IW7485
Czy wiek jest tu istotny?? Nie jestem głupią małolatą... wiedziałam, ze na policji ciężko się czegokolwiek doprosić ale w sytuacji dręczenia od tak długiego czasu myslałam, że ruszą dupskiem

Gość JILLIANA
No to przesrane..... trza ustalić teraz winowajcę no ale kurcze pomyśl sobie dokładnie kto to może być bo może okazać sie to ktoś z bardzo bliskiego otoczenia albo ktoś o kim nawet nie wiesz a z jakiś durnych powodów upatrzył sobie Ciebie za cel do pojebanych akcji... (a są takie chore przypadki)

Gość IW7485
JILLIANA robię to od roku i jestem pewna, że nawet jeśli jest to ktoś z mojego bliskiego otoczenia to raczej znudziłby się po tygodniu... juz sama nie wiem co robić

Gość wiertara
wyłącz telefon na 3 tygodnie. Pomyśli, że zmieniłaś numer i sie odwali

Gość Jija
Jilliana- rozmyślanie nad tym, kto mógłby być sprawcą nie doprowadzi do niczego dobrego. W ten sposób możemy łatwo oskarżyć osobę, która ze sprawą nie ma nic wspólnego. Ja radzę dobijać się do policji aż do skutku. Możesz dodać, że ostatnio Ci groził- to może ich trochę ruszyć- dla policji odzyskanie numeru zastrzeżonego nie jest niczym skomplikowanym.

Gość JILLIANA
O chooj...... hmmm no to nie wiem już jak Ci pomóc a bardzo bym chciała bo dobrze wiem jak to jest :/ mnie męczyła jedna osoba ponad rok i straszyła pogróżkami tak psychodelicznymi że bałam się wyjść z domu....

Gość IW7485
A mogę się odwołać od decyzji prokuratora??

Yap. Przysługuje Ci zażalenie na postanowienie o odmowie wszczęcia śledztwa/dochodzenia przez prokuratora. :classic_cool:

"IW7485 (iwona7485@gmail.com) Czy wiek jest tu istotny?? Nie jestem głupią małolatą... wiedziałam, ze na policji ciężko się czegokolwiek doprosić ale w sytuacji dręczenia od tak długiego czasu myslałam, że ruszą dupskiem " Pewnie ze jest ważne ze względu na horoskop:P.Zawsze zapisuj dokładnie kiedy te głuche telefony były bo to może pomóc w rozpracowaniu kto to może być:classic_cool:.I napisz u kogo sobie nagrabiłaś:P.Albo kto ma przesadne poczucie humoru:P.

Gość IW7485
Dobrze Amancie jak tylko się dowiem kto to jest podzielę się z Tobą tą wiedzą :)

Gość kup drugi telefon na karte
i powiedz niektorym ludziom ze zmienilas numer. jezeli nagle zaczna cie meczyc kolne gluche to znaczy ze to ktos z tych ktroym powiedzialas jezeli ktos dalej bedzie dzownil na stary to wiesz ze to musza byc inni znajomi ;P

Gość IW7485
A co do zapisywania godzin to robiłam to przez 2 tygodnie po to by na policji mogli wpisać to we wniosek kierowany do pana szanownego prokuratora który mnie zlał ładnie mówiąc.

A chyba z grubsza wiesz kiedy się urodziłaś:P.Do teog przydałoby się miejsce:O.I dokładnie od kiedy te głuche telefony się zaczęły:O.Ale generalnie najlepiej zmienić numer:P.I pod żadnym pozorem nie kłam że były groźby bo może to się źle skończyć:P.

Gość IW7485
Z grubsza to urodziłam się 22 lata temu o ile wiem to w szpitalu a te telefony zaczęły się w czerwcu rok temu :)

Gość jest czesia
posluchaj, wylaczaj tel na noc a wtedy jak ten ktos zadzwoni, to powinnas dostac esa, ze numer ten i ten probowal sie z toba polaczyc a wtedy moze dowiesz sie kto to

Gość IW7485
masz racje ale numeru prywatnego nie wykazuje. Z tego co się orientuje musiałby napisać mi smsa... a na to się nie zapowiada

Gość to moze66666
wylacz telefon i ustaw poczte glosowa. zdaje sie ze jak cie zlapie to trzeba zaplacic jak za poloczenie ;Pmoze mu sie znudzi bulic kase i nagrywac sie na pcozte, skoro wie ze i tka tego nie odlsuchasz ;P

Gość jest czesia
hmm, to dziwne, moj znajmy ma zastrzezony i zawsze jak do mnie dzwonil a mialam wyl. tel. to dostawalam powiadomienie z jego numerem ale pewnie dlatego, ze mialam go zapisanego w ksiazce.